Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosim jak se starat o petržel v tomto stavu
vždycky mi chcipne, nemusí to byt petržel bazalka, pažitka atd?? Jediné co mne napadlo ostříhat a dát do mrazáku
![]()
@Jj.Mm píše:
Prosim jak se starat o petržel v tomto stavuvždycky mi chcipne, nemusí to byt petržel bazalka, pažitka atd?? Jediné co mne napadlo ostříhat a dát do mrazáku
![]()
To mas koupene v supermarketu?
Podle mne chce hlavně spoustu světla. Zkoušela jsme ji pěstovat na balkoně (lodžii), ale neúšpěšně. Prostě měla tmu. A to jsem ji měla jak ze semen, tak sazeničku za zadrádky.
@Jj.Mm Tak jako tak ti možná chcípne, misku s vodou ob den, nepřemokřit, nemá to ráda, zpracuj lístky kolem, co nejdřív, kudrnka stejně ani nevoní, jen hezky vypadá. Když chceš zachovat, tak nechat prostřední lístky a třeba se ti povede po přesazení do běžného substrátu ji zachovat…
Myslím, že tyhle kupované bylinky se hlavně musí co nejdřív přesadit do normálního substrátu, ten, ve kterém jsou prodávané, je dimenzovaný na to, aby rychle vyrostly a byly svěží na prodej, ne aby vydržely.
Jestli je to koupené ve fólii, tak bych ji na tom prvních pár dní nechala a rosila to rozprašovačem, teprve postupně „přivykala“ na drsnější podmínky.
Jinak, přidávám tip na pořad o tom, jak se tyhle bylinky pěstují:
https://www.stream.cz/…supermarketu
(snad se to smí, dávat sem externí odkazy…)
@klamonožka
Stejny odkaz jsem sem chtela napsat. Byla jsi rychlejsi
.
Mne kupovane bylinky ze supermaketu vzdy zasly
. Naopak moje mamka je venku zasadila a par let uz se jim krasne dari. Pritom se o to nestara.
@pedigka Mám to stejně, vše mi celkem rychle chcíplo, jen jedna bazalka přežila…ostříhanou jsem jí někdy loni v dubnu zasadila do skleníku k ředkvičkám a děj se vůle boží. Přežila a zásobovala mě celou sezonu ![]()
@Jj.Mm Nejlépe přesadit do nového substrátu na bylinky a nenachávat pouze v tom původním.