Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky!
V pátek mě čeká operace Bartolinky. Moc mi toho na gynde neřekla, vlastně jen to, že je lepší to operovat, aby byl klid. V pátek mám nástup a dopo rovnou operaci. Zatím mi k tomu skoro nikdo nic neřekl, na gyndu jdu až po příjmu, takže až tam se optám. Ale tak nějak jsem z diskusí pochytila, že nic moc. Takže jsem teď ve stresu ještě dvakrát tolik. Je tu někdo, komu to dopadlo dobře a neměl s tím už trable? Moc by mi ho pomohlo. Díky
![]()
@Jenn Ahoj, já bartholinku měla, ale moje zkušenost by tě asi nepotěšila, zákrok v pořádku, rekonvalescence taky, ale měla jsem jí během roku čtyřikrát, dvakrát operace a dvakrát mi praskla sama ![]()
Jediné co ti můžu poradit, nikdy to nenechávat dlouho, poprvý jsem se dostala do fáze, kdy jsem bolestí nemohla vydržet a to bylo něco hrozného, lepší když to říznou a je pokoj. Proč se mi to pořád vrací mi nikdo nevysvětlil, prý to tak někdo má ![]()
Je to mala operace, dost bezna. Niceho se neboj. Druhy den te pusti domu, pak jsou dobre koupele v hypermanganu a klid. Zadne dalsi problemy nebyly.
@lennkaa Tobe ji jen rozrizli a vycistili? Tak to se vratit muze, mne ji vzali celou a mam pokoj.
@karen1 jj přesně tak, měla jsem to ve dvou fázích, dvakrát pod narkozu. Řekli mi, že celou odstranit jí nemůžou ![]()
No mě to začlo bolet z ničeho nic minulý týden ve čtvrtek, hned jsem šla ráno na gyndu a hned mě objednala na zákrok. Četla jsem, že se to dělá na dvakrát, jenže já jdu v pátek, takže o víkendu mi to určitě reoperovat nebudou. Ale ve zprávě do nemocnice mám napsáno, že se má odstranit. Spíš jsem v diskusích našla samé negativní reakce, takže jsem se vyděsila slušně no ![]()
@Jenn Pokud ti to budou dělat na dvakrát, tak půjdeš na první zákrok, při kterém ti do té bulky vloží něco, co by jí mělo uvnitř zničit, to se nechává působit 24-48h, pak je druhá fáze, kdy to dočistí, po té druhé fázi mě pustili hned ten den domů, záleží v kolik hodin ti zákrok provedou, po narkoze musíš být myslím pět hodin nebo jak dlouho v nemocnici. Ale to je moje zkušenost.
Me to delali naraz. Pokud jsi jinak zdrava, myslim, ze se nemas ceho bat.
To by mě zajímalo, proč mi to teda dělali jen tím čištěním, ikdyž jí mám opakovaně
Opravdu nechápu ![]()
Jsem, nikdy jsem nemela pomalu ani anginu. Jediny, co se mi hur hoji jsou rany na kuzi, ale taky nic silenyho. Pouzivam na vsechno hemagel a nemam pak ani jizvy. Koupim i ten hypermangan. Snad to vyndaj cely, at je klid.
Kazdopadne dekuju. Nemam.moc informaci a to, co jsem se docetla me docela vydesilo. Jen se zeptam, cetla jsem taky dost prispevku, ze holky meli pak pri a po sexu otoky a bolelo je to. Ne ze by mi na tom tolik zalezelo, ale je mi 25 a pomalu bychom chteli zakladat rodinu, tak jen na co se mam pripravit. ![]()
@Jenn Tak s tím jsem problém neměla, nevím, jak dlouho po zákroku mi bylo doporučeno nesexovat, možná tak dva nebo tři týdny? A se stykem žádný problém nemám ![]()
Hypermangan ti mozna i daji. Staci ho jen par zrnicek do kazde koupele.
Zadne jine problemy jsem nemela. Rikali, ze jediny mozny efekt je mensi zvlhceni, kdyz zlaza chybi, ale to ani neni poznat.