Co na nevolnost při PMS?

476
27.9.16 18:34

Mně hodně pomáhá jíst 2 týdny před MS každý den aspoň 2 banány. Je tam látka, která projevy PMS tlumí.

V rozjezdu mi pak hodně pomáhaly kapky Algifen neo, ale je třeba si je rozředit alespoň s pomerančovým džusem, jsou dost hořké chuti.

Nedávno mi gynekoložka předepsala Indometacin - čípky do zadečku - od té doby, co jsem vyzkoušela, na ně nedám dopustit. S indometacinem je to pak už paráda…

Z čajů majoránkový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13331
27.9.16 18:36

To by mě taky zajímalo, už pár dnů mě třeští hlava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
27.9.16 18:48

Ani já nepatřím k lidem, který si na vše vezmou lék. Nicméně moje bolesti to nedovolují jinak, takže každý měsíc sahnu alespoň po těch čípkách. Jsou jediné, co mi pomáhá. Na algifen jsem si za ty roky vypěstovala alergii, protože po nich zvracím. Tak už je nemůžu brát, vše jde hned ven. Vím ale, že mi zabíraly. Jako alternativu mi právě předepsali ty čípky - úleva přichází do 10 minut.

Dál mi pomáhá teplo na podbřišek (termolahev), lehnout si, zatáhnout žaluzky a odpočívat. Ale to se nedá, když je člověk v práci a musí fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.9.16 18:51

Zkusila bych buď kontryhelový čaj, nebo gynex kapky a nebo tinkturu z drmku obecného. (pozor na případné interakce s jinými pravidelně užívanými léky)

Co by mohlo dost pomoci (a rozhodně neuškodí) je nějaké cvičení zaměření na srovnání zádových a pánevních svalů a zpevnění pánevního dna - hormonální jóga, cvičení podle mojžíšové, dobře vedené orientální tance, mohendžodáro a podobně.

A tedy projistotu zajděte na gynekologii na důkladnou prohlídku, včetně vyloučení endometriozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
27.9.16 19:32

Také doporučuji gynex. Měla jsem každý měsíc hrozne bolesti břicha prsou zvracení. Nasadila jsem gynex a další cyklus už bez příznaků. Úleva obrovská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
27.9.16 20:59

Holky, já piji fertipronu. Objednala jsem v bylinkářství kontryhel, lékořici a Řebříček. Jsou to bylinky na endometriozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
27.9.16 21:11

Jinak jsem zrovna objednala čaj na endometriozu

http://www.naturius.cz/…na-span.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.9.16 23:47

@Trispinta při endomeritoze bývá PMS obzvláště výživné, ale neznamená to, že každé šílené PMS je endomeritozoa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
28.9.16 10:36

@Trispinta znám osobně dvě holky, kterým hormonální jóga pomohla s dost pokročilou endomeritozou, a když jsem tak zkoumala o co jde, tak mi, společně s metodou mojžíšové přijde jako poměrně dost seriozní metoda a bez ezokeců mohenodžára. A teda cvičení podle mojžíšové je kromoobyčejně nudné, i když sebou nese mobilizace od fyzioterapeutů, což je vždycky bonus.

A tedy speciálně na problémy s PMS má drmek prokazatelné účinky (na endomertiozu jsem zatím studii nenašla).

Nejjednodušší je koupit pytlík sušeného drmku, naložit 50-60 g do sedmičky vodky či brandy na 14 dní, pak to slít a podle chuti dosladit třeba medem. Drmek sám o sobě je dost chuťově hnusný a ten med trošku pomáhá. A dát si tak 20-30 ml - tedy malého panáka či dvě polévkové lžíce k večeři.
Jednou vylouhovaná semena je možná ještě naložit na měsíc do cca 300ml alkoholu a pak tím doplnit první nálev.

Účínné látky z drmku se nevylouhovávají do vody, proto tu tinkturu. Nebo jestli někdo prodává kapsle s pomletým drmkem, tak to. Pochopitelně je možné drmkové semeno pomlít a užívat bez kapsle, ale jak jsem říkala, fakt mí hnusnou chuť.

http://examine.com/…gnus+castus/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
28.9.16 10:49

Holky, rada k nezaplacení. Začínám chápat, že bylinkové čaje přímo ze zahrádky se nedají ničím nahradit. A když už, tak za kilo sušené bylinky zaplatíte v lékárně přes tisíc korun. Nejlepší je si ty bylinky pěstovat doma. Nemáte-li zahrádku, tak doma na parapetu. Jenže můžete utrácet peněz v lékárnách kolik chcete, sušený produkt nemá takovou sílu a účinky, jako čerstvá bylinka. Objednala jsem si kontryhel a v žádném případě za něj v lékárnách peníze utrácet nebudu. Takže až bylinky narostou, šup s nimi do čaje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
28.9.16 10:55

Já nyní piji třetí den čaj z jahodových lístků ze zahrádky. Jahody prý mají antioxidační a desinfekční účinky. Žádné sušené sra..čky z lékárny, ale čerstvý výluh. A cítím, že je mě líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
18.1.24 10:12

Obnovují diskusi, prosím co vám pomáhá má nevolnosti při PMS? 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
18.1.24 12:59
@marinka5 píše:
Obnovují diskusi, prosím co vám pomáhá má nevolnosti při PMS? 🙏

Pokud trpíte na PMS měla byste začít jako první hormonálním profilem. pokud se prokáže hormonální nerovnováha, můžete hormony postupně dostat do rovnováhy a odstraníte tím všechny příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.26 13:42

@marinka5 Pomohlo ti něco na nevolnosti při PMS? Mám 6 dní do menstruace a mám šílený pocit na zvracení a bolesti svalů celého těla. Už to nemůžu vydržet. Jsem rok po porodu a ještě kojím. Antikoncepci nesmím a nechci. Po kojení chci zkusit Gynex a jinak nevím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa