Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Na syna jsem mela vsechno ciste klucici. Par kousku uni-bilych. Ted cekam holcicku a krome tech par uni kousku budu kupovat vse nove-holcici:) ja mam rada, kdyz je holcicka jedoznacne holcicka a kluk zase kluk ![]()
Nase dcera nosi spousta veci po starsim synovi. Takze i modre, tricka s autama atd
vubec to neresim. Mam par kousku vylozene holcicich, i ruzovych, ale tu barvu nevyhledavam zamerne
A co když bude druhé dítě kluk?
tak se nakoupí nové a holčičí prodá.
Jednoduché ![]()
@Katrien píše:
Na syna jsem mela vsechno ciste klucici. Par kousku uni-bilych. Ted cekam holcicku a krome tech par uni kousku budu kupovat vse nove-holcici:) ja mam rada, kdyz je holcicka jedoznacne holcicka a kluk zase kluk
Mám to stejně
Malá má vše vyloženě holčičí. Uni bych u ní v šatníku hledala velmi těžce ![]()
Syn v modrém mával řidiči autobusu. Má jemný obličej, tak asi proto se řidič divil, že holčičku zajímají autobusy
A obdobné situace byly častější (oblečen v zeleném, oranžovém a tak).
Dcerka má ráda modrou, ale tu už si s klukem nikdo nesplete, je vyloženě holčičí
Mám holčičku a oblékám jako holčičku. Upřímně nevím jestli par triček a leginek tvé sestry tak vytrhne. I bundy, rifle, svetříky pro holčičky které nejsou zrovna růžové jsou na první pohled holčičí, v tom by případný syn asi stejně nechodil ne? Pochopím to třeba u kvalitní zimní kombinézy ale u běžného oblečení které se navíc dá pořídit doslova za pár korun
navíc kolik dětí to po tvé dceři bude nosit? Max. jedno, určitě si jedny kalhoty neprostrida celá rodina.
Moje roční holčička nosí od narození bílou, šedou, fialovou, zelenou, oranžovou, modrou. Růžovou jen výjimečně, kupovala jsem všechno neutrální a rodina se přidala. Nikdy se nám nestalo, že by si někdo myslel, že je to kluk. Vždycky řeknou, že je to hezká holčička. A to ani nemá náušnice
I kdyby to spletli, tak se tomu asi zasměju, není to žádná tragédie ![]()
Lidi jsou debi. lové
já mám malou skoro celou růžovou, včetně kočáru a každou chvíli se někdo ptá, zda je to holka či kluk ![]()
A to je ještě ke všemu malá, drobná a vyloženě holčičí… ![]()
@Šmoulice píše:
Lidi jsou debi. lovéjá mám malou skoro celou růžovou, včetně kočáru a každou chvíli se někdo ptá, zda je to holka či kluk
A to je ještě ke všemu malá, drobná a vyloženě holčičí…
To se mi stávalo taky
u mámy jsem měla kočár růžovej, deku růžovou, holku s nausnicema a v šatech a vždycky se nějaký pako našlo ![]()
Jako miminko mela dcera hodne ruzove, ale i zlute, bile, bezove. Nikdy teda nebyla od hlavy az k pate ruzova to se mi ani nelibi. Ted ma 3 a pul a ruzovou uz skoro nenosi. Je blondata s modryma ocima a moc ji slusi modra. Ale ma holcici obleceni. Saticky, sukynky, kabatky.
Davam male hodne modre, zelene a sede v kombinaci treba s ruzovou ci cervenou. Nelibi se mi holcicky jako ruzove cukrkandly od hlavy az k pate.
@Shaari90
Růžovou vyloženě nevyhledávám, ale je jí v obchodě nejvíce, takže mi převažuje.
No a mám stejnou zkušenost jako @Šmoulice holka v holčičích legínkách a tričku s volánkem a paní mi řekne, že je to pěkný chlapeček. ![]()
@Šmoulice píše:
Lidi jsou debi. lovéjá mám malou skoro celou růžovou, včetně kočáru a každou chvíli se někdo ptá, zda je to holka či kluk
A to je ještě ke všemu malá, drobná a vyloženě holčičí…
Ruzovej kocar teda byl muj sen, to musim priznat. Dosud lituju, ze jsem do nej nesla.
Tak ja bych klidne holku dala do bile, bezove, i kdyz to jsou celkem neprakticke barvy
videla sem par holcicek i v cerne treba, nebo modre akorat meli treba na tricku volanky. Syn naopak obcas nosil i cervene nebo ruzove kousky, kdyz mel podedene bylo mi lito nevyuzit byt jenom na chatu nebo na hriste
ja mam zas zkusenost, ze i kdyz mel dziny a cerne triko s klucicim potiskem tak mi lidi rikali jakou mam peknou dceru ![]()
Já už byla té modré, zelené nějak přesycená
Manžel teda říkal že růžové oblečení malá nosit nebude
Pak když měla asi měsíc jsem jí dala doma modré bodíčko a manžel na ní koukal a prý at se kouknu jak smutně kouká
. Už od roku na sebe rvala vše jen růžové, ted má 5,5 a růžová je stále na 1. místě. Kluci nemůžou dědit ani po sobě a malá by si na sebe klučičí triko nevzala ani doma
po kom tohle má netuším ale neřešíme, má ráda všechny odstíny růžové, něco fialové. Nebudu jí nabízet klučičí oblečení, klukům taky nekupuji holčičí oblečení ![]()
@Shaari90 moje dcera teda nosí růžovou hodně, klučičí věci jí nedávám. Teď máme kluka, takže téměř všechno oblečení dávám pryč.
Jako oblékat dceru do klučičího jen proto, abych pak nemusela vše dávat pryč, v případě kluka, to fakt né. U nás tedy nikdy problém nebyl, že by si lidi pletli s klukem.
Pokud nemusíš růžovou, tak jí do růžové neoblékej, mají spousty krásných oblečení na holku i v jiných barvách. ![]()