Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Nemám žádné zkušenosti s barvami z drogerie. Potřebovala bych radu, jestli vůbec existují barvy, které se doma nemíchají, ale jen si trochu vymáčknu z tuby a použiji ne na jedno použití, ale na víckrát?
Takhle to bohuzel nefunguje, michat se musi vzdy, alespon si to myslim. Ale kdyz si koupis kadernickou barvu, muzes z tuby vytlacit vzdy potrebne mnozstvi a smichat. Ja treba pouzivat vzdy pulku na odrosty.
Ne to nejde, možná nějaký přeliv, ale ty nekryji sediny a ještě teda hennu jsem měla, ze se jen vymackla z tuby, ale už je to let, nevím jestli se to vůbec ještě vyrábí. Nicméně barva tak fungovat nemůže, tam je to chemicky proces a ve chvíli kdy tu barvu smichas s peroxidem tak je jen omezena doba, než to vyprcha, musí se to spotřebovat během chvíle, jinak se to cele znehodnotí a už to jednoduse nebude barvit. Každopádně nemusis pokaždé rozdelat celou barvu, vem si váhu a vypocitej si v poměru kolik musíš dat barvy a kolik peroxidu a rozdělej třeba jen třetinu ![]()
@Malina001 píše:
Takhle to bohuzel nefunguje, michat se musi vzdy, alespon si to myslim. Ale kdyz si koupis kadernickou barvu, muzes z tuby vytlacit vzdy potrebne mnozstvi a smichat. Ja treba pouzivat vzdy pulku na odrosty.
Já nechci právě používat na celé odrosty, ale pouze na pár vlasů.
@Sára 1 píše:
Já nechci právě používat na celé odrosty, ale pouze na pár vlasů.
To hrozí, že Ti barva chytne v jiném odstínu, než na zbytku hlavy a budeš prostě strakatá.
Navštiv šikovnou kadeřnici. Jsou věci, které si člověk sám doma kvalitně neudělá
@Dlouhá punčoška píše:
To hrozí, že Ti barva chytne v jiném odstínu, než na zbytku hlavy a budeš prostě strakatá.
Navštiv šikovnou kadeřnici. Jsou věci, které si člověk sám doma kvalitně neudělá
Nemuzu navštěvovat kadeřnici každé dva týdny.
@Sára 1 píše:
Nemuzu navštěvovat kadeřnici každé dva týdny.
Dobrá Kadeřnice Ti barvu vyřeší na měsíc. Špatná a nebo domácí barvení potřebuješ časteji
@Dlouhá punčoška píše:
Dobrá Kadeřnice Ti barvu vyřeší na měsíc. Špatná a nebo domácí barvení potřebuješ časteji
Tak mám asi špatnou kadeřnici. Mám samozřejmě odrosty a pak jsou takové ty jemne vlásky a na těch barva nevydrží.
@Sára 1 píše:
Tak mám asi špatnou kadeřnici. Mám samozřejmě odrosty a pak jsou takové ty jemne vlásky a na těch barva nevydrží.
Tak to mas asi špatnou kadernici. To mas za dva týdny takové odrosty? Většinou stačí dobarvovat každý měsíc, já barvim co 6 týdnů
a barva drží i na jemných vlasech, naopak bych rekla, ze ty jemne vlasky je snazší obarvit, než silný vlas ![]()
@Dlouhá punčoška píše:
To je naprosty nesmysl, pokud mas bile/sedive vlasy barvene na tmavo, tak za mesic to vypada priserne, alespon ja mam vice nez centimetrovy bily odrost, to bych se za kadernici vazne nedoplatila.
@Malina001 píše:
To je naprosty nesmysl, pokud mas bile/sedive vlasy barvene na tmavo, tak za mesic to vypada priserne, alespon ja mam vice nez centimetrovy bily odrost, to bych se za kadernici vazne nedoplatila.
Na tohle jsou fajn takové ty spreje co maskujou odrosty, ale barvit si každý půl centimetr co týden fakt není moc zdravé.
@Kriss Tina píše:
Na tohle jsou fajn takové ty spreje co maskujou odrosty, ale barvit si každý půl centimetr co týden fakt není moc zdravé.
Sprej se dá použít na jiných místech, tam, kde to potřebuji, se to použít nedá.
@Malina001 píše:
Zakladatelka píše, že by barvení potřebovala každých 14 dní.
Bez problémů. Používám Herbatint, je přírodní a dá se namíchat i malinko. V balení jsou 2 lahvičky - míchají se 1:1, takže můžeš použít celé balení, půl nebo si ho nechat klidně na 10×. ![]()