Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jen tak pro zajímavost. Kdy se miminkům změní barva očí?
jukni do starších diskusí, dej vyhledat, už se to tu řešilo
G
Ahoj Peto,
Alešek měl při narození tmavě šedivé a na konci prvního měsíce se mu změnily na tmavě hnědě až černé a ty má dodnes ![]()
Modré oči se mění prý víc..
Simonka má od narození tmavě hnědé až černé. U nás se žádná změna nekonala …
Někde jsem četla, že oči se vybarví do stálé barvy do 3.měsíce, někde zas do půl roku. Takže někdy v tomhle období. Ale mám pocit, že pokud se už narodí světlonký blonďáček s poměnkovýma očima, je to už geneticky dáno a oči mu moc neztmavnou. A naopak, z černookého modrooký asi taky nebude. Nebo jo? Měl někdo takovou radikální změnu ?
Milu
Dalis měl tmavé oči, nedalo se říct, jestli černé, hnědé nebo modré, pak mu začaly světlat a tak od půl roku se ustálily 
Ahojky,taky si myslím,že barva očí se ustaluje asi okolo půl roku,pak můžou spíš změnit odstín,než barvu,ale nejdříve se mění okolo panenek,tak okolo 6 týdne se dá už odhadnout,podle barvy okolo panenek,jak to bude vypadat
Aspoň u nás to tak bylo.Původně šedomodré a dnes hnědozelené
A to jsem moc chtěla modré oči po taťkovi ![]()
Ahoj, Ráchelka měla po narození taky šedomodré oči a teď má hnědozelené. Moc jsem si přála, aby měla tmavěhnědé po taťkovi, a teď to tak vypadá, že je má po mé mamce
Nejdůležitější je ale, že je zdravá
![]()
Ahojky.
Matýsek měl po narození šedomodré oči. Myslela jsem, že aspoň jediné, co by měl po taťkovi by byla barva očí, ale néééééé. Má je tmavě hnědé pomě
Změnili se mu asi ve 3měs. Kamarádce holčině se oči měnili do roka. Už jen ale odstín. Ne barva jako taková.
Ahoj,
tak u nás se změna nekonala, máme od narození modroočku
.
Ale kamarádky synovi se změnila barva z modrých na hnědé až v 10 měsících. A pak věřte tomu, co se píše
.
P