kojení a příkrmy

317
6.6.06 12:09

kojení a příkrmy

Ahoj,

za měsíc pro mě bude aktuální téma příkrmů. O těch vím už celkem dost, ale nevím, jak to skloubit s kojením. Někdo zachovává jen noční, někdo denní … A jak to mám skloubit s kašemi (prý jsou dobré na noc, že mimčo dýl spí). Je důležitá pravidelnost? Začnu přikrmovat v létě a budu hodně cestovat, tak bych si ráda vypomohla kojením co nejdéle a přikrmování brala opravdu jen jako doplněk, ale nevím jestli je to možné.

Díky za tipy a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
317
6.6.06 12:11

Zapomněla jsem dodat, že Ondra je zatím plně kojený, ale podle častého nočního buzení mu to už možná přestává stačit.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
6.6.06 12:56

já už zkouším první příkrmy(dělám autošk.),zatím jen pár lžiček a pak ještě trochu mlíčka,a večer zkoušíme kašičku,ale taky jen pár lžiček a pak ještě trochu kojím,no ale na noční spaní to asi nemá vliv,mimošek chodí spát tak po sedmé a budí se v 22.00 a pak ve tři a v šest ráno,papá krůtí maso se zel. a pak mléčnou rýž.kaši s banány,všechno mu chutná takže budu zkoušet dál,kojit chci začít jen přes noc,ale uvidíme jak se mi bude tvořit mléko,kojím už jen z jednoho prsu a stejně už to malému nestačí,takže přeji ať to tvému mimošku chutná a je to dost zábava když má dítko upatlanou pusinku od mrkvičky pá J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
6.6.06 12:58

Ahoj,
mám skoro stejně starého syna (1.1.), takže nás to čeká taky. Ze zkušenosti s dcerou bych se prázdnin vůbec nebála. Začíná se polední polívčičkou a jinak se kojí. Ono ze začátku dáváš jen pár lžiček a pak dokojuješ. Až asi po měsíci se přidává odpolední svačina - ovoce (přesnídávka, banán) a zase dokojuješ. Od kaše bych si moc neslibovala. Bylo to tu v několika diskusích, že kaše není zárukou spánku. U některých dětí spíše naopak - je hůř stravitelná a děti bolí bříško. Takže si naplánuj, že v létě budeš kojit a občas přidáš něco jiného. Ale kojení je i potom to nejdůležitější.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
6.6.06 14:22

presne jak rika Jita, nejdriv zeleninove polivky - nebo spis kasicky, mrkvicka, brokolice, cuketa, spenat pak i s bramborem nebo ryzi. vzdy novinku davat aspon 3 dny- neni-li nejaka alerg.reakce,az bude zeleninka vyzkousen,tak ovoce a zase jabko,hruska, banan-zkouset..
maso az pozdejc.
jinak KASE- u nas naopak- bolelo ho brisko a jak, zkousela jsem Sinlac pro alergiky a Sunarku , takze kasi davam obcas rano s ovocem…

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
6.6.06 15:18

Ahoj,
tak já taky přispěju,začali jsme totiž s příkrmy.Holky to psaly dobře,jen bych chtěla připojit svoji zkušenost .Začla jsem v poledne s polívkama(mrkev,brambor,rýže…),ale nedokojuju hned. Když mi kojení vychází na dvanáctou nebo prostě kolem oběda,tak dám polívku a pak tak půl hodinky až hoďku počkám s dalším kojením. postupně by měla polívka nahradit jedno kojení.Až za měsíc se začne s ovocem,my musíme podušený,máme HA stravu.A záse-místo kojení by měla vycházet sváča.
Oni jsou totiž dětičky vyčůraný a když zjistí,že se docvaknou mlíkem,když ten blivajz nesní, tak to nebudou. Musí pochopit,že je to na hlad.Samože když sní 2 lžičky,tak nenechej trápit hladem.Ale postupně ubírat jedno,přidávat druhé.A myslím,že pravidelnost je důležitá.Zatím se mi režim osvědčil.
Tak hodně zdaru.
Jitka a mrňousci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
6.6.06 20:23

My jsme také začely s příkrmama nedávno.Ráno kolem pul osmé jí jen nakojím.Pak v deset dám ovocnou přesnidávku,sni pul skleničky,už nekojím.Na oběd jí dám maso-zeleninový příkrm sní pár lžiček a nakojím ji.Po procházce venku jí taky jen nakojím to je tak ve tři.V pět jí dávám pul kelímku bílého jogurtu s ovoceným kompotem,jestli to sní celé tak už nekojím.V sedum jí dávám večeři,ovocnou kaši.V osm jde spát a někdy si veme ještě kojo.V nosi ji kojím ještě 3krát.Tak hodně zdaru.Sama pak poznáš co je nejlepší. :P :) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
6.6.06 20:39

Dík za rady. Jenom nevím jak to bude s tím nahrazováním 1 kojení, nekojím totiž nijak pravidelně, ale „jak si řekne“, což je poslední dobou dost často, klidně po hodině.
Dobrá rada s tím nekojit hned po jídle, vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí