Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
vím, že to patří spíš do těhotenství, ale sháním nějaké zkušené maminky, které měly stejný problém.
Dnes jsem byla u lékaře, jsem těhotná 6+1 tt, ale dle UZV je to bohužel o týden až dva menší (což není dobrý). Chtěla jsem se zeptat, jestli má vůbec dítě šanci. Vím, že můj Petřík byl také menší, ale ne v takovém zárodku.
Díky a mějte se hezky. Alča.
Ahoj Ali!!
A jak víš, že jsi 6+1 tt? Podle MS??? Já jen že když jsem byla na začátku těhu já, tak podle MS už to mělo být já nevím jak velké. A pořád to bylo malé a menší než mělo. Nakonec se ukázalo, že prostě podle MS to u mě nejde počítat. Myslím, že určení stáří těhu dle UTZ je přesnější, tak dej na ten UTZ.
Třeba jsi otěhotněla úplně „mimo“, než je obvyklé.
Netrap se. Já měla z počátku taky problémy, Honzík byl menší než ostatní děti a teď je to kluk jako buk.
![]()
Šárka
Obe moje holky byly podle UZ o dva tydny mensi nez by mely byt podle MS
A kdyz za par mesicu vykoukly ven mely 4,4 a 4,5 kg
Tak se neboj ![]()
Lesina
Holky, díky. Uvidím za 14 dní, znáte doktory, někdy umí vystrašit.
Packo - Šáry, jistá si jsem i já. Manžel odjížděl na služebku, takže… Ala
Jejda,
vůbec se tím netrap. V tak raném těhu znamená 2 týdny asi 1mm na délku a to se uzv - potažmo doktor, který označuje zárodek na obrazovce sekne ani nevíš jak. My jsme měli v 6tt na uzv 1mimi a za 2 týdny dvě a teď jsou nastejno ![]()
Cami + 2prcci 36tt
No jasně, kolikrát to podle ms prostě nevychází! Nejpřesnější UZ je prý kolem 12.týdne. Milimetr sem, milimetr tam - to dožene! ![]()
Ahojky,
vím,že je to těžké, ale zkus se tím moc netrápit. Uvidíš na UTZ.
Já měla těhu o 2 týdny mladší a doktorům trvalo docela dost dlouho než a to přišli. Vlastně až do 15. týdne, kdy mi termín o dva týdny posunuli, takže já byla ve 13.
Měla jsem ale pořád špinění do 27.týdne, takže pořád strach. A když jsem na začátku těhu ležela v nem., tak mi sám primář řekl, že je mimi moc malé, že mu nedává moc šancí, ale že budeme bojovat. (to bylo v 8, resp. v 6. týdnu, nesedělo jim to). No a teď je z té fazolky nádherný miminko.
Hodně štěstíčka
Peťula a Julinka
Ahojky,v 6-tém týdnu se snad nedá vůbec přesně určit stáří,to je maximálně vidět váček a srdíčko.Myslím,že tě doktor zbytečně vystrašil!Věřím a přeju ti,aby to bylo v naprostém pořádku ![]()
Ahoj tak přesně jak píšou holky já byla na prvním UTZ při zjištění těhotenství což bylo dle MS 8+1tt a právě dle Utz to bylo jen 6+2tt ,takže mimi bylo o skoro 14 dní menší,ale ted jsem byla na druhém Utz a mimi stihlo dorůst takže jsem jak podle MS 15+4tt tak podle UTZ 15+3tt ,ale doktorka s tím žádnou vědu nedělala jen říkala že budu mít dva termíny no
.A u prvního mimi jsem taky měla dva a samozřejmě ,že se malá narodila podle Utz
tedy dle MS VE 38+5tt.Přeji ti at vše máš v pohodě