Barva očiček

355
2.4.12 14:09

barva očiček

Ahojky chci se zeptat do kdy měli vaše dítka modré očka? synovi je 9 měsíců a má krásné studánkové oči,ale muž je hnědooký a já zelenooká tak nevím jestli ještě nezmění barvu?Někde jsem četla že se oči vybarvují do 6 měsíců,ale už sem slyšela že se se očka vybavili třeba až ve 2 letech.Jak jste to měli vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
2.4.12 14:13

Malá se narodila s krásně modrýma očkama a má je stále, je jí 19.měsíců.Ale je blonýnka a má oči i vlasy po mně :think:
JAké má malý vlásky a je spíš světlý nebo tmavý typ? Třeba bude modrooký :nevim:
Já myslím, že se ty očka zabarvují hned, od kamarádky holkám zhnědly do dvou měsíců.

• Citovat
  • Upravit
4151
2.4.12 14:18

moje mama tvrdi, ze mela do 4 let zelene, pak ji zhnedly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
2.4.12 14:21

Já slyšela, že do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
2.4.12 14:38

Mohl si v genetické výbavě sahnout opravdu hluboko do minulosti.
1. dcera je hnědooká a očička se jí začaly barvit do hněda už někdy po 6i týdnech.
Syn je hnědooký, ale do cca 7mi měsíců jsme nevěděli,jakou bude mít barvu očí, od půl roka se modrá barva začala jakoby rozostřovat a začalo se to měnit.
Nejmladší dcera je modrooká, ale měla tak výrazně modré oči od malička, že jsem nepochybovala, že to tak zůstane.

• Citovat
  • Upravit
5468
2.4.12 14:46

Synovi oči zhnědly až někdy těsně před rokem, i když od začátku je měl tmavé, ale pořád modré až modrošedé. Dcerka má oči hnědé snad od porodnice :nevim: Sice všechna miminka mají nejdřív modrá, ale ta je měla tak tmavá, že vypadala černě… A teď už jsou dáááávno regulérně tmavě hnědé :).
Syn je ale světlejší, má poměrně světlé vlasy, dcerka bude celkově tmavší typ. My jsme oba s manželem „jižani“ - tmavě hnědé oči, hodně tmavě hnědé vlasy a snědá pleť, kluk zřejmě chytil něco z předchozích generací, holka bude opravdu „naše“ :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
2.4.12 14:47

Já i manžel máme hnědo-zelené oči a malý je má stále modré (14m) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
2.4.12 15:25

já mám zelené a přítel modrošedé,malá má 8m a oči má světlounce modré viz.foto,ale myslím si,že jí ještě zesvětlají :) moje máma mi říkala,že já je měla do 3 let modré jak poměnky,pak mi zezelenaly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
2.4.12 15:40

http://www.videni.cz/oko/barva-oci

Vyplývá z toho, že pigmentace očí je ukončena někdy po 3. roce života, ale oči se vlastně vybarvují celý život - mění svůj odstín v závislosti na hormonech.

• Citovat
  • Upravit
Billi
2.4.12 16:52

Nic si z toho nedelej, my to mame ja vy, manzel a hnede oci, ja zelene a syn modro sede. Ma je uplne jako moje mamka a o jinak je ji hrozne podobny (ja ne :-D) Vypada jak jeji syn a ne muj.

• Citovat
  • Upravit
7240
2.4.12 17:11

Myslím, že se říká do roka. A co prarodiče, jaké mají oči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
2.4.12 20:45

no babča má modré a jako malá jeníkovi byla dost podobná :) tak bude asi po bábince no..myslela jsem že bude po taťkovi je to takový jižní tip černé vlasy hnědé oči a ono ne..čas ukáže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jamuna
2.4.12 21:51
@bára2221 píše:
Ahojky chci se zeptat do kdy měli vaše dítka modré očka? synovi je 9 měsíců a má krásné studánkové oči,ale muž je hnědooký a já zelenooká tak nevím jestli ještě nezmění barvu?Někde jsem četla že se oči vybarvují do 6 měsíců,ale už sem slyšela že se se očka vybavili třeba až ve 2 letech.Jak jste to měli vy?

Ahojky u nás to bylo stejné dilema :mrgreen: taky jsem čekala jestli zhnědnou a nezhnědly a máme modré stále ted nám je skoro 16 měsíců :mrgreen: takže u Vás to bude také tak :D jinak manžel je hnědooký jeho celá rodina hnědoocí a zelenoocí, já mám zelenohnědé ale moje máme má modré tak to má moje holčička po ní a nejen oči je i blondýnka a celkově je hodně jí podobná :lol: Jinak syn měl hodně tmavě modré do 3 měs pak znědly, mému manželovi také a jeho bratrovi znědly v pul roce, všichni jsme tmavovlasí a tmavoocí holčička se pobabila :lol:

• Citovat
  • Upravit
6391
5.4.12 17:12

Ja mam zelene oci ,ale nejak do 6 let jsem mela modre ale ne uplne modre..pritel ma oci zelenosede a kousek oka je modra..Nas syn ma oci takove modro sede bo jake :roll: :roll: :lol: tak jsem zvedava jake nakonec bude mit,ale je fakt ze od pritele babicka tudis naseho syna prababicka ma modre mam dojem ..A mi rodice maji oba zelene…A od pritele rodice ani nevim :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iuliana
6.4.12 13:32

Oči by se měnit neměly,ale postupem času nato třeba dojde

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat