Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 9 měsíční mimčo a kdykoliv ho na noc položím na jeho polštářek, po pár dnech se má rudé tvářičky. Peřina s povlečením je ze samého materiálu a pokud spí na froté prostěradle nebo na plínce tak je v pohodě. První dítě na něm taky spalo a nic. Myslíte že alergie časem zmizí a bude moct spát někdy na polštáři? Myslíte že by pomohlo, kdybych polštář vyvařila, kvůli případným roztočům. Povlečení i peřinky jsou značkové,tak mě to docela překvapilo, s prvním mimčem nic podobného nebylo.
A jaka je vypln? Bud bych to nechala vycistit odborne nebo vyhodila uplne a koupila nove, ale v 9m klidne muze spat bez polstare jeste…
To je jen takový placatý, centimetrový, jinak bych mu ho ještě nedávala. Jaká je výplň nevím, ale je určitě protialergický, kupováný v Babyexpertu, takže žádný šunt. Teď mě ještě napadlo, že u mojí mámy spal bez polštáře, ale na bavlněném prostěradle a měl to taky, takže polštářem to asi nebude, spíš tím bavlněným povlečením.........
No nevím ![]()
Tak jako tak ten polštářek dej na pár dní do mrazáku a to zabije roztoče. Příčinu červených tvářiček ale budeš muset hledat dál. Alergie na bavlnu.. nevím jestli to vůbec existuje… ![]()
@Milu_Stodůlky píše:
No nevím
Tak jako tak ten polštářek dej na pár dní do mrazáku a to zabije roztoče. Příčinu červených tvářiček ale budeš muset hledat dál. Alergie na bavlnu.. nevím jestli to vůbec existuje…
spis bych to tipovala na praci prasek nebo avivaz - zkusit zmenit prasek, davat machani navic a bez avivaze…
ze je polstarek antialergicky neznamena ze se v nem neusazuje prach, zalezi kde byl skladovany atd, …
Oblečení mu od narození peru v normálním prášku a nikdy žádnou alergii neměl, až na to povlečení na polštářku a u mámy na bavlněný prostěradlo. Froté mu nevadí a bavlněné plínky taky ne. ještě jsem zapomněla napsat, že spí na bříšku, takže přímo na tom tvářičkama.
Polštář vyper, dej máchání navíc, stejně tak povlečení, až uschne, strč to na pár dní do mrazáku. Syn byl na tvářích osypaný z čepičky, přešlo to až létem, kdy měl klobouček, takže se kontakt s čepičkou úplně zrušil.