Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám vybraný cihlový a bílý obklad od rako koupelny samba. Absolutně netuším jakou barvu spáry dát do těch bílých obkladů. Bílou barvu nechci a a ani šedou. V barvě cihlové se bojím aby to moc nevyčnívalo. Poradí prosím někdo? jo a chci udělat ještě na rohovou vanu pásek z mozaiky.
Ja bych svetle cihlovou, oranzovou..vubec bych se toho nebala..
Takhle nějak to bude vypadat, jenom chci na té vaně udělat ten žlutý proužek z mozaiky, a právě mám strach z těch spár. Bílé neeeeee. A hnědou nevím jak to může vypadat, neumím si to představit.
No já myslím, že spárovka v rozmíchaném stavu se dá taky tónovat, ne? Akorát je potřeba ty spáry dělat v nějakém logickém pořadí, aby nebylo pak moc vidět, když se do odstínu přesně „netrefíte“… ![]()
@pet14 V čištění těch spár problém vidím, měli jsme je dřív v bytě a drhla jsem je kartáčkem, časem uplně zašly.
Tak můžete dát žlutou, okrovou, oranžovou, béžovou, něco co bude ladit s obkladačkami
@-Sára presne tak..ja bych se svetle oranzove vubec nebala..bude to pekny
Pardon, tím svým příspěvkem jsem chtěl říct, že si zvolíte nějakou svou „favoritní“ barvu podle barevného vzorníku a tu si domícháte… Takže škála velice široká, těžko radit.
(Kromě cihlově červené a hnědé bych si tam uměl představit třeba světlou okrovou, pískovou nebo bledě béžovou - což jsou v podstatě názvy pro jednu barvu. liší se jen o málo… Zrovna tak by spárovka mohla být „desert pink“ - pouštní růžová - což je přechod mezi lila a světle pískovou… Těch možností je fakt nepřeberně.)
Já bych dala takovou barvu spárovačky jakou máte druhou barvu obkladů, takže cihlovou, oranžovou, bílou spárovačku bych nedávala
Podle mě jakákoliv jiná než bílá už bude vypadat jak kocourkov
@-Sára Vím, že šedou nechceš, ale já ti musím napsat jak moc jsem s ní spokojená, koupelnu máme už 6 let a není na té spáře vůbec nic vidět, nemusí se drhnout a nezašedne ti
Ne opravdu je naprosto suprová, kdybych dělala novou koupelnu znova bych si dala tuhle.