Doplatek za vodu 9 000 Kč

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4885
17.5.13 16:30

Doplatek za vodu 9000

Ahoj.
Přišel nám doplatek 8850 Kč, volala jsem tam a je to prý v pořádku.
Máme myčku a sprchujeme se. Jsem z toho rozhozená, měla jsem platit zálohu na dovču a jdu platit vodu. Sice se z toho nepotento, ale štve mě to.
Chci si jen postěžovat.
Moje sestra by plakala a druhá sestra, ta je zas tak za vodou, že to neřeší vůbec.
Jak byste se,,radovaly,, vy?

Příspěvek upraven 17.05.13 v 16:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
colafit
17.5.13 16:32

Raději platíme vyšší zálohy, abychom těmto překvapením předešli. Jako nezhroutila bych se z toho, ale lepší mít přeplatky než nedoplatky.

• Citovat
  • Upravit
8566
17.5.13 16:32

Nijak, sleduji ceny a spotřebu - a na základě toho zvedám zálohy. Na doplatky máme rezervu ale snažím se jim předcházet, přeplatek potěší více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.5.13 16:33

Každý rok před vyúčtováním jak za plyn, tak elektriku a vodu cvakám zadkem, kolik tam bude. Pravda, ještě mě to nedohnalo k nějakému soustavnému sledování spotřeb. :think:
Pokud jde o bezprostřední pocity, tak bych byla ve špatném rozpoložení z nedoplatku a zároveň by se mi ulevilo, že to mám odkud vzít a bez problému to zaplatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
17.5.13 16:36

Nám tedˇ přišel přeplatek plynu dva tisíce - jásala jsem. za 14 dní přišel nedoplatek správy domu - 2500 :(:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
17.5.13 16:36

Také se nám poštěstilo o 8.000,– Kč víc - máme nového člena rodiny, ale že to takhle zahýbe se spotřebou, to by mne nenapadlo :). Nebyla jsem nadšená, peníze bych upotřebila jinak, ale ono je vcelku jedno, jestli to člověk platí postupně nebo naráz - naráz to jen člověka víc naprdne, když je ta suma vcelku :lol:

• Citovat
  • Upravit
1257
17.5.13 16:41

Jo před každým zůčtováním se obávám toho kolik budem platit. Letos jsme také dopláceli za vodu nějakých 5000. Ale tak zase můžete být rádi, že to máte z čeho zaplatit. To by mě v tom naštvání aspoň trošku uklidnilo.. :) Horší by byla situace kdyby jste to neměli, z čeho zaplatit… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
17.5.13 16:45

My se snažíme spotřebu vody omezovat a i přes to máme vodu 1000,– až 1200,– měsíčně a kubík máme za 88,–.Jsme dva dospělí a jedna dvouleťačka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
17.5.13 16:47

Měli jsme letos ten samá nedoplatek. S příchodem prcka vzrostla i potřeba za vodu. Počítali jsme s nedoplatkem, ale popravdě s tak vysokým ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
17.5.13 16:54

Mému známemu přišel doplatek za teplou vodu 18 tisíc 8o 8o bydlí sám, je od rána do večera v práci, kde se i myje. Takže to je teprv gol.Byla jsem to s ním řešit a paní nám řekla, že to prostě musí zaplatit, že tam taková spotřeba byla 8o :pocitac:.Bude to písemně reklamovat, popřípadě k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
17.5.13 17:32

My meli loni preplatek 800 kc, letos nedoplatek 4.000. Taky zadnej slagr, ale vime, ze jsme si to zkratka protocili, s malym ditetem to je raz dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
17.5.13 17:33

My naštětsí platíme vodu co 3 měsíce podle spotřeby, takže případné navýšení by se rozložilo
a pokud máme nějaký extra výdej vody ( bazén v létě) tak s tím počítáme

jako jednorázová platba by mne to asi šokovalo, ale pokud souhlasí stavy na počítadlech tak holt bych to musela strávit nějak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
17.5.13 17:37

Tak to jsme na tom dobre, my mame jen 6111 :)

• Citovat
  • Upravit
4466
17.5.13 17:44

My máme asi levnou vodu, nám vždycky vrací (kolem 250-400,–) a to fakt nešetříme

zato elektrika :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
17.5.13 17:49

Jak se vyvarovat nedoplatku je jediná rada - hlídat si spotřebu a podle toho zvedat zálohy.

I tak se může stát, že na vás ve vyúčtování vybafne něco s čím nepočítáte. Pokud jste si jistí, že nesouhlasí nedoplatek s Vaší spotřebou tak reklamujte. Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy se nám jeden rok na vyúčtování objevil nedoplatek za studenou vodu ve výši 27.000 - nenechala jsem to být, okamžitě jsem reklamovala a i když se cukali a dokonce jsme se setkali s názorem " No bože, vy naděláte, jsou horší věci na světě, třeba kdyby vám někdo umřel.", tak jsme se nedali.
Chtěla jsem vědět, kde mám postavený ten bazén ve kterém těch x kubíků studené vody uchovávám. Přišlo se na to, že nám naúčtovali celý rozdíl mezi součtem měřičů v bytech a meřiče na patě domu.
Celý dům museli znovu přepočítat a nakonec? my od města dostali ještě 7.000 přeplatek. Stálo mne to hodně nervů, ale byla jsem v právu, věděla jsem jakou mám spotřebu - každý měsíc si to pečlivě hlídáme.
Jsme tři a vím, že SV máme kolem 4 kubíků a TV kolem 2,5 kubíku měsíčně. Pokud by najednou spotčřeba narostla o hodně, tak budem reklamovat a žádat výměnu měřiče!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný