Jaké to je dřevo?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5527
16.5.13 22:58

Jaké to je dřevo?

Ahoj ženy a muži,
jelikož tady se všecko vždycky ví, nenapadá mě než se zeptat tady a nikde jinde:
Stěhuju se do nového bytu a v předsíni mají původní majitelé vestavnou skříň neurčité (pro mne neurčité!!!) barvy.
Chci dokoupit k protější stěně nějaký botník a věšák a tak podobně, ale blbě se mi to na netu hledá, když vlastně neznám druh toho dřeva (imitace dřeva!), ze kterého je ta původní vestavná skříň.
Poradí mi tady někdo? Co je to za dřevo? (resp. lamino, dýha nebo kýhočerta :twisted: :mrgreen: )
Původně jsem moc chtěla nějaký nábytek z IKEA, ale tam mají buď hnědočerný, bílý nebo břízu. Z toho výběru by se asi nejvíc hodil bílý, ale já vážně uvažuju vykašlat se na svoji oblíbenou Ikeu a koupit něco v barvě původního nábytku u jiného prodejce.
A teď babo (chlape) raď!!!
Moc díky za reakce, tipy a nápady ;) A hlavně za dešifrování toho „dřeva“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kotatko03
16.5.13 23:01

Ahoj, řekla bych, že je to olše, zadej si do googlu obrázky „dekor olše“ a porovnej:-)

• Citovat
  • Upravit
4029
16.5.13 23:04

Ahoj, možná je to tahle (první fotka)… http://www.suchacek.cz/…skove-desky/
Původně jsem chtěla taky napsat olši, nebo jabloň, ale zase mě mate ta struktura dřeva - kresby letokruhů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.5.13 23:09
@kotatko03 píše:
Ahoj, řekla bych, že je to olše, zadej si do googlu obrázky „dekor olše“ a porovnej:-)
Člověče, Koťátko, tys to asi trefila :potlesk: Fakt se to tomu podobá :think: Jen teda teď sehnat botník v olši :zed: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
16.5.13 23:09

Já bych to taky tipla na olši. Máme jídelní soupravu z olše a vypadá stejně, jsem to ještě šla omrknout :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
5527
16.5.13 23:10
@mocca píše:
Ahoj, možná je to tahle (první fotka)… http://www.suchacek.cz/…skove-desky/
Původně jsem chtěla taky napsat olši, nebo jabloň, ale zase mě mate ta struktura dřeva - kresby letokruhů…

První obrázek je borovice a na tu se mi to teda nepozdává. ALe i tak dík za tip a reakci. Jsem z toho jelen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.5.13 23:11
@Hanullka píše:
Já bych to taky tipla na olši. Máme jídelní soupravu z olše a vypadá stejně, jsem to ještě šla omrknout :mrgreen:.

Tomu říkám obětovat se pro „kámošky“ z emimina :potlesk: Díky!!! :hug: (Máš stejné jméno jako moje dcerka :srdce: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
16.5.13 23:13

:mrgreen: :mrgreen:
Jé, to mám radost, taky jsem chtěla Haničku, ale manžel nechtěl.

• Citovat
  • Upravit
2528
16.5.13 23:16

Je to olše, máme ji na chodbě i v kuchyni, moje oblíbená barva dřeva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.5.13 23:22
@Hanullka píše: :mrgreen: :mrgreen:
Jé, to mám radost, taky jsem chtěla Haničku, ale manžel nechtěl.

Můj taky nee, ale na porodním sále jsem si ji prosadila. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.5.13 23:26
@zikado píše:
Je to olše, máme ji na chodbě i v kuchyni, moje oblíbená barva dřeva

Děkuji za potvrzení :kytka: Já jsem spíš na světlé (bříza, bílá…) nebo napak na tmavé barvy nábytku. ALe když už tam ta skříň je, tak ji bourat nebudu, že ne ;) Jen teď k ní vybrat na protější stěnu NĚCO na boty a na kabáty… Nemáte tip? Já už jsem z toho zařizování celá mimoň. Zařizuju a kupuju vše na dálku. Byt si předáváme posledního května a chci co nejdřív bydlet, tak to chci mít všechno objednané, ať to pak fičí. Taky mi hned přijde malíř, tak ať vím, jakou barvou vymalovat. Tu předsíň asi na bílo, co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
16.5.13 23:49

Jeden takový mají v Jysku http://www.jysk.cz/…51/a/catalog
A při nejhorším bílou nikdy nic nezkazíš, zvlášť, když je na protější stěně ;)
@Hanullka Ať žije Hanička! :palec: Mně u kluka neprošla :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
16.5.13 23:52

Mne to prijde jako dubova dyha :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
16.5.13 23:54
  • Citovat
  • Upravit
4029
17.5.13 00:01

@Black_Orchids Dovolím si nesouhlasit. Dub je víc do žluta (zlata) nebo trochu do šeda. Takhle do červena je jenom olše, nebo pak už starší (od sluníčka vybarvená) borovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný