Musím je pustit do bytu bez přítomnosti?

3003
16.5.13 09:02

Musím je pustit do bytu bez přítomnosti?

Ahoj holky, mám takový dotaz:
Dneska mi volal majitel, že zítra přijde s chlapíkem z banky, aby nafotil byt (bral si na to nějakou půjčku a potřebuje doložit, že byt je po rekonstrukci) ale řekl mi, že přijde zítra okolo 10.00-10.30h. S tím, že já tam s dětma nesmím být, že nemusí vědět, že to pronajímá. Máme normálně nájemní smlouvu. Ještě „mě poprosil“ ať uklidím všechny věci, aby bylo vidět, že tam nikdo nebydlí.
Tak moje otázka je jasná! Mám je pustit do bytu? Sice tu bordel ani nic jinýho nemám ale nechci, aby se mi někdo hrabal v osobních věcech!
Omlouvám se zda je to zmatené ale sama jsem z toho nervní :-/
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1404
16.5.13 09:07

Máš možnost hlídání dětí na tuto dobu? Pokud ano, řekla bych mu, že půjdu s ním, ať tě představí třeba jako přítelkyni a že máš v bytě osobní věci a nepřeješ si, aby tam byli bez tvé přítomnosti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
16.5.13 09:09

To u nas take ale byly jsme u toho. vyfotil si radiatory, plovoucku, kuchynskou linku a take kotel tim to skoncilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
16.5.13 09:10
@Didian píše:
Máš možnost hlídání dětí na tuto dobu? Pokud ano, řekla bych mu, že půjdu s ním, ať tě představí třeba jako přítelkyni a že máš v bytě osobní věci a nepřeješ si, aby tam byli bez tvé přítomnosti. :nevim:

já si taky myslím, že by ses s ním měla nějak domluvit a být u toho přítomná..na jak dlouho máš byt pronajatý? mně totiž připadá, že to nebude pan z banky, ale z realitky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
16.5.13 09:10

@Didian
právě, že nemám - všechny kamarádky chodí do práce a nebo jsou „z daleka“ :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
16.5.13 09:12

Nevím, jak máte sepsanou nájemní smlouvu, ale domnívám se, že tam bez tvé přítomnosti nemá co dělat. Co když se ti tam něco ztratí? Nebo to se jako celá vystěhuješ na ten jeden den nebo co? Neumím si představit, že bych uklízela byt, aby to vypadalo, že tam nikdo nebydlí. To by bylo snad na týden. Ten jeho požadavek mi připadá neoprávněný a hlavně na hlavu postavený. Nervní bych z toho byla asi taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
16.5.13 09:12

@pavlasu
taky si myslím. Byt mám pronajatý od listopadu 2011 s možností prodloužení po roce - nájem bez problému prodloužil. Nájem jsem vždy zaplatila včas a nejsou s náma žádné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
16.5.13 09:17

@pavlasu kdyby byl z realitky, tak je mu šumák, jestli to nyní pronajímá nebo ne. Nemyslíš? ;).Neviděla bych za vším nějaký černý scénář,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
16.5.13 09:18

@Ijaa
nevím jak si to jako představuje! Asi vše schovat do skříní nebo co… :zed: :zed: :zed: :zed:

Ale asi začnu rychle hledat nový podnájem :zed: mám výpovědní lhůtu 2.měsíce (u obou stran) a nechci zůstat s dětma na ulici :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
16.5.13 09:21

A nebude ten byt spíš prodávat? kvůli doložené rekonstrukci by mělo být jedno jestli tam někdo bydlí nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.5.13 09:25

Pan majitel asi na ten byt pobírá načerno příspěvek na bydlení… Bych se asi zajímal na ohlašovně pobytu, kdo všechno je v tom bytě hlášený. Snad to nějak jde, i když nejsi majitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27010
16.5.13 09:28

Mně by to teda smrdělo. určitě bych svoje věci neschovala a ani nikam nechodila však tohle ve smlouvě není ne? :nevim: Jemu byhc řekla že je mi líto ale mám třeba nemocné dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
16.5.13 09:28

@Jura007
já na ten byt pobírám doplatek na bydlení. A tam se to myslím i zjišťuje. Každý měsíc musím chodit na up, že mám nájem zaplacenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
16.5.13 09:29

@Jura007 Nejde, já si to chtěla zjistit a paní po mě chtěla výpis z katastru s kolkem :zed: a to přestože mají zdarma dálkový přístup a může se podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
16.5.13 09:29
@petula.bir píše:
@Didian
právě, že nemám - všechny kamarádky chodí do práce a nebo jsou „z daleka“ :,(

Tak to nevím co s tím, ale trvala bych na tom, že u toho chci být, klidně i s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný