Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lenkahusa ale zacloumá, mě to udělalo u každýho děcka pračku týdně a to mám 7 kg, to máš za 3 měsíce zhruba 13 velkých praček, voda na koupání taky několik litrů (i když ne denně) udělá
navíc většina lidí, když je doma malý mimino, častěji vytírá atd ![]()
Zkusím si večer napsat, kolik je na vodoměru a ráno zkontroluju - je možný, že to třeba někde protéká
ještě mě napadlo, že jsme loni měnili 4× vodu v bazénku na terase pro malého a 2× 160l akvárium tak to možná bude ono. No uvidím ![]()
Nekoukej na cenu vody, hodně se liší, ale na spotřebu kubíků. Jsme tříčlenná rodina a máme spotřebu cca 80 kubíků. Na ceně se hodně podepíše jestli platíte i stočné.
@Anonymní píše:
Zkusím si večer napsat, kolik je na vodoměru a ráno zkontroluju - je možný, že to třeba někde protékáještě mě napadlo, že jsme loni měnili 4× vodu v bazénku na terase pro malého a 2× 160l akvárium tak to možná bude ono. No uvidím
TAk to si myslím, že nesežralo tolik vody, si vem, kubík vody stojí pár desítek korun a je to vlastně 1000 litrů, takže bazének a akvárko je stejně málo.
Tak se podívej do vyúčtování, jaká je cena kubík letos a jaká byla loni. Ale jo, ceny se zvedaly, to každopádně. Jinak záloha 600,– byla pro nás za loňsky rok akorát na spotřebu 79 kubíků vody ve třech lidech.
Teď koukám na vyúčtování a mám tu napsáno, spotřeba v litrech /den předtím 198 a nyní 283,7
fakt. vodné 101m3 a stočné 101m3 což se mi zdá dost
manžel je doma týden a pak je týden v práci. No zkusím zjistit, jestli mě tu něco neprotéká ![]()
@Anonymní píše:
Teď koukám na vyúčtování a mám tu napsáno, spotřeba v litrech /den předtím 198 a nyní 283,7
fakt. vodné 101m3 a stočné 101m3 což se mi zdá dostmanžel je doma týden a pak je týden v práci. No zkusím zjistit, jestli mě tu něco neprotéká
A zkontrolovala jsi vodoměr, jestli se nesekli? Nebo jsi číslo nahlašovala ty? Jestli vám třeba protéká nádržka od WC, tak to by dávalo smysl. Zkus to zkontolovat. Zjistíš to tak, že se často napouští. ![]()
@Verunecka289 no jo, ale myslíš, že zvedne spotřebu o polovinu? Loni k nám do domácnosti přibylo mimčo a zvedla se potřeba o 10m3.
Příspěvek upraven 11.05.16 v 14:25
Nás je v domě osm a platíme jednou ročně. Za loňský rok to bylo 7500Kč. Neplatíme žádné zálohy, prostě jen jednou za rok příjde vyučtování se složenkou ![]()
@Lanna1 píše:
Nás je v domě osm a platíme jednou ročně. Za loňský rok to bylo 7500Kč. Neplatíme žádné zálohy, prostě jen jednou za rok příjde vyučtování se složenkou
Máme to stejně a dva platíme víc. Ať žije naše skvělé město, které trubky prodalo Francouzům nebo komu ![]()
Kamarádce takhle prudce stoupla spotřeba (jako by napouštěli nějaký obrovský bazén) a zjistili, že jim protéká plynový kotel…
@Lanna1 píše:
Nás je v domě osm a platíme jednou ročně. Za loňský rok to bylo 7500Kč. Neplatíme žádné zálohy, prostě jen jednou za rok příjde vyučtování se složenkou
V osmi lidech? Na kolik vám to vychází kubíků?
@Tunrida píše:
V osmi lidech? Na kolik vám to vychází kubíků?
To by mě taky zajímalo
U nás lidi, kteří bydlí sami platí ročně kolem 2 000Kč a to jsou šetřílci.
@radkka @Tunrida tuším že je to kolem 130 ale jistá si teď přesně nejsem. No vidíte mně se to zdá naprosto v pohodě a manžel je z toho vždycky na zhroucení
a zdá se mu to strašně moc
takže mu přepočítám kolik to vychází na jednu osobu za den a je klid do dalšího vyučtování ![]()
A není to tím, že jsi jako těhotná chodila často na záchod a po porodu se častěji sprchovala?
my měli letos spotřebu 83m3, jsme 4, 2 dospělí a 2 děti.