Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ![]()
Potřebovala bych poradit s barvením prádla, konkrétně manželových kalhot. Původně byly khaki, teď jsou khaki-žluto-seprano-hnusné. Chtěla bych z nich udělat krásné nové černé ![]()
A teď dotaz: Jaké máte zkušenosti s barvami na oblečení? Potřebovala bych poradit nějakou fakt dobrou. A jelikož nemám ani velký hrnec ani trpělivost a dostatečnou zručnost (:oops:), potřebovala bych, aby se ta barva dala do pračky a bylo hotovo ![]()
Existuje něco takového?
Díky moc za rady
Helena
pokud je nedáš do čistírny (to jsem nikdá neslyšela, že tam i barví
) tak si kup barvu v takový krabičce, tuším iberia, nebo tak nějak - ta je do pračky. A tam je i návod. Přidáš tam sůl a barvíš. Pak je vhodně vymáchat v octu.
Obyč barva Duha jde taky do pračky je na ní návod. Batikuju a barvím v pračce dost často jde to mnohem líp než v hrnci ![]()
O batikování a praní v pračce jsem už slyšela - ale nikdy nevyzkoušela. U našich jsem vždy barvila v hrnci. Holky, nezabarví se pak pračka? Když po barvení dám prát třeba světlou čtyřicítku nebo šedesátku? Bude prádlo v pořádku?
A na kolik stupňů barvíte? Na vyvářku?
L.
Taky jsme doma barvili v pračce
Když jsme barvili na tmavo, tak jsme tam pak pro jistotu dali vyprat tmavé prádlo a bylo to… nikdy jsme pak nic zabarveného neměli.
Lesino,
k tomu barvení v pračce, taky tak barvím a nikdy žádný problém, přečíst návod a jedeš.
Pak po dobarvení musíš nechat pračku projet jeden program vyvařování, např. se starou plenou nebo hadrem aby se zbytky barvy vymyli a pak můžeš normálně prát.
Myslím, že je to tak psaný i v tom návodu, nevím to jistě, ale vím, že jsem to někde četla.
Opravdu jsem pak neměla nikdy žádný problém s prádlem.
Šárka
Ahoj holky,
mi barvíme a ani o tom vlastně nikdá nevíme
Ejhle se stane, že se připlete jedna fusekle k povlečení na devadesátku a hnedka máme batiku všude ![]()
Holky mám asi blbej dotaz. Už jsem v pračce barvila, ale už je to tak dávno. cca 15let.
Na kolik stupňů v pračce barvíte??? Já si to totiž už nepamatuju a na návodu je tuším 80 - 90stupňů. A netroufám si dát na tuhle teplotu své oblíbené kalhoty, i když jsou šislé ![]()
Nesrazí se?? Když se normálně perou na 40 a nějaké věci co bych chtěla obarvit dokonce na 30 stupňů?
Pište, pište… chtěla bych se do toho dát odpoledne ![]()
Díky
Ahoj holky, prosím Vás, barvila jsem si teď černé kalhoty obyč. černou barvou v sáčku za 26,–Kč a zapomněla tam dát těch 10 lžic soli, nevíte, co můžu teď očekávat? Barva chytla krásně, už teče jen čistá voda při mytí a ždímání kalhot, jen nevím, na co je tam třeba ta sůl, jestli třeba při nošení budu mít černé nohy nebo nevím co.
Díky za rady. Jo a barvila jsem si ty stejné kalhoty už několikrát stejnou barvou, vždycky vydržely dlouho pěkné při praní na 40 stupňů. Jen prostě nevím, co teď bez té soli. ![]()
@Laddmie Podle mě nic, sůl tam je aby to lépe chytalo, na ustálení je ocet.
Zkoušel někdo barvit textil na šedou? Chci si přebarvit košili na tmavě šedou,(původní barva je světlá s nádechem do modra) nechci ale úplně černou (černé už mám dvě), napadlo mě použít méně černé barvy než je předepsáno aby to obarvilo jen do šeda, ale bojím se aby tam nebyly fleky. Budu to dělat v aut. pračce.