Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Maminky, už jste některá barvila stříšku? Máme vyšisovanou hlubokou korbičku, tak bych ji ráda nějak pomohla, aby vypadala lépe.
Já párkrát zkoušela barvit oblečení, ale byla to hrůza. Nikdy mi nevyšla krásná sytá barva. Vždycky jen vyšisované a často s fleky, na některé uměliny nechytla barva vůbec - což bych řekla, že možná nastane i u té kočárkoviny. Co ušít nový potah na korbičku? Budeš mít originál třeba i s pěkným potiskem ![]()
Nad ušití nové stříšky uvažuju, ale levněji vychází to barvení. Prý bouda u Valco Snap se barví dobře, ale je to hladký šusťák. Hluboký kočár má přece jen tu boudu takovou bytelnější, tak se bojím šmouh a fleků. Jinak si maminky dost pochvalují barvu idye poly, která chytne i na umělinu a pere se v pračce, ale barvily tím jen toho snapa.
Barvila jsem boudy u dvou kočárků, použila jsem barvu na textil ve spreji Arte miss, byla zde na toto téma již diskuze a paní psala, že to dělala touto barvou, tak jsem to zkusila. Barva stojí cca 60,– a spotřebovala jsem tři. První jsem barvila boudičku od Peg Perega a takový ten nánožníček na hlubokou korbičku a výsledek byl super, největší otrava bylo zalepování toho co jsem nechtěla nabarvit, samotný nástřik byl hotový během chvilky. Tuto boudičku jsem i prala a barva místy trošičku slezla, takže jsem to ještě přestříkla. Druhá boudička dopadla trochu hůře, jednalo se o Bebecar a látka na boudičce byla nějak více „vodivá“, takže se mi to rozpilo i pod zalepené části a do švů uvnitř boudičky. Nicméně boudička opravdu prokoukla a barva drží a nepouští.
Děkuji za příspěvek, přesně to jsem chtěla slyšet. Diskuze na toto téma mám prolezlé, ale zajímaly mě výsledky barvení u různých kočárků.
Tady je foto toho obarveného bebecaru, jak se to propilo do švů uvnitř boudičky a u druhé fotky jsem měla zalepené pruhy izolepou ale stejně to prosáklo do krajů, takže jsem nakonec nastříkala i ty pruhy. Ale šlo to pak krásně ke korbičce a bouda byla hezčí než korbička.