Jaký kočárek s ruční brzdou do terénu

78
17.7.17 10:51

Jaký kočárek s ruční brzdou do terénu

Ahoj všem, moc prosím o radu.. čekáme listopadového klučíka, mám v plánu na jaře vyrazit na brusle, ale bez ruční brzdy to není bezpečné, tak mé dotazy.

Můžete mi poradit v cenové hladině do 20.tisíc trojkombinaci kočárku s nafukovacími koly, tedy do lesa, štěrk, kočičáky, ale i současně aby zvládl rovný terén na pohodu a to hlavní, musí být s ruční brzdou.

Jen abyste věděly mé představy.. já si totiž vybrala Peg Perego GT3, vím, že je těžký kočár, ale to mi nevadí… všechno vyhovuje dle požadavků, jen lze koupit pouze jako ojetý… což samozřejmě problém není, pokud budu mít štěstí na ojetý a současně slušně vypadající. Skoro jsem přemýšlela, že pořídím kočárky dva :think: ale to se mi zdá zbytečné… od perega je nyní i ten cross, ale konstrukce se mi zdá jakási slabší oproti GT3 :nevim:… prosím poradíte, co by ještě mohlo být pro nás vhodné? Zjistila jsem, že výběr kočárku je horší, než si vybírat auto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23298
17.7.17 11:09

Ja jsem se pred 4 rokama taky rozhodovala mezi timto Peg Perego a Jane Slalom. Moc velky rozdil mi v nich neprisel, spis kvuli velikosti jsme nakonec vybrali Jane a dodnes (ted v nem vozim 2.dite) jsem s nim nad miru spokojena. A kazdy, kdo ho vezme do ruky, tak ho chvali jak lehce se s nim jezdi, i jednou rukou. Takze asi bych to videla stejne. Bud Peg Perego nebo Jane Slalom. Ale myslim, ze Jane uz se da koupit taky jen z druhe ruky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
17.7.17 11:34

Napřed jsem měla Jane Slalom, měl tendenci se při rychlejší jízdě v zatáčkách převracet, což byl průšvih. Vyměnila jsem ho za Baby Jogger Summit X3 a nedám na něj dopustit. Sjeli jsme s ním všechno. Jen se tuším dělá jen jako sporťák a hluboká korba. Přes adaptéry lze ale nacvaknout i autosedačku. Tuším Römer by měla jít. Není to kočárek, je to opravdu KOČÁR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
17.7.17 12:30

Ten GT3 jsem měla párkrát v ruce…za mě ideální maximálně tak na brusle a do obchoďáků, jinak hrůza. A to jak do terénu, tak do města. V městě s ním nevyjedeš obrubníky (je to prostě nestabilní trojkolka) - balancovat s jedním kolečkem na zemi a dvěma ve vzduchu fakt není nic moc. Zvlášť když k tomu přičteš váhu dítěte a váhu samotného kočárku.
v terénu to samé…každou chvíli má tendenci se převrhnout o šutr nebo kořen. A ani aretace předního kolečka tomu nepomůže.

Ve Tvém případě bych asi šla raději cestou dvou kočárků…klidně i bazarových. Protože kočár, který bude vhodný jak na brusle tak zároveň i do terénu, fakt asi neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.7.17 12:40

Díky za příspěvky

Jsme z venkova, takže spíše to vidíme na výjezdy hlavně po vesnici a do lesa po polňačce.. teda ale co příspěvek, tak jiný názor :-D myslím, že fakt zkusím sehnat tu GT3.. a přinejhorším se koupí další kočár.. ten Baby Jogger Summit X3 vypadá hafo dobře, ale jen jako sportovní verze s korbou a autosedačkou vypadá hrozně z profilu :-D… jinak než to, jak vypadá, mi tam u toho vadí, že tam chybí madlo, co mám holčiny, tak vím, že teda o madýlko se opíraly a koukaly ven.. a když tam není… nevím no :-)

Jsem totálně teď mimo z toho všeho.. asi fakt koupím dva ty kočáry :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
17.7.17 13:05

K tomu Baby Joggeru lze madlo dokoupit, případně i jídelní tác. My jsme ho teda nepotřebovali. Teď mám madlo oddělané i z golfek, protože mi to malej tak akorát okusuje :-)
Jinak měla jsem 2× trolkolku a jednou čtyřkolku a do terénu jedině trojkolka. Přeskočí to kořen, kámen…nebo se mu to kolo vyhne, ale u čtyřkolky už to brzdí vpředu rovnou dvě kola. Kde se nezasekne jedno, zasekne se druhé.
Je to asi taky o cviku, my jsme s tím zvládali obrubníky, vlak, tramvaj, les, kameny, pole, louky, písek…všechno. A když bylo nejhůř, u Joggeru se přední kolo aretuje páčkou z boku na konstrukci kočáru, zatáhnu a je to. Nemusím se někde zohybat a přebíhat k předním kolům. Dokonce jsem s tím vyjela a sjela sama i schody, prostě to nahnu jen na ty velký zadní kola a seskáče to samo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
17.7.17 13:06

@Greneia Hele, nevím odkud jsi, ale kdybys byla z nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti, asi bych byla schopná ti zařídit výjezd s tou GT3, aby sis ji mohla před koupí osahat. Má ji kamarádka a zatím každý, kdo s tím jede, nadává jak špaček (mimo ni samozřejmě - za ty prachy, které za něj dala, musí být potichu, jinak by ji manžel přiškrtil). :lol:
Jako upřímně, pokud tenhle kočárek chceš hlavně na polňačku a do lesa, budeš z něj asi dost nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
17.7.17 13:09

Anebo TFK. Má ruční brzdu (a to skutečnou, ne jen na přední kolo jako Jané Slalom).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.7.17 13:15

@Greneia já zvolila Quinny speedi a fakt paráda.. volila bych ho znovu, super do města, naprosto boží na brusle, běh, do terénu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.7.17 13:20
@martina.se píše:
@Greneia já zvolila Quinny speedi a fakt paráda.. volila bych ho znovu, super do města, naprosto boží na brusle, běh, do terénu

aha, kouknu se, tento mi ještě nikdo nenavrhl :-) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.7.17 13:21
@Agneth píše:
@Greneia Hele, nevím odkud jsi, ale kdybys byla z nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti, asi bych byla schopná ti zařídit výjezd s tou GT3, aby sis ji mohla před koupí osahat. Má ji kamarádka a zatím každý, kdo s tím jede, nadává jak špaček (mimo ni samozřejmě - za ty prachy, které za něj dala, musí být potichu, jinak by ji manžel přiškrtil). :lol:
Jako upřímně, pokud tenhle kočárek chceš hlavně na polňačku a do lesa, budeš z něj asi dost nešťastná.

tak tohle znělo děsivě :mrgreen: sakryš, skoro bych fakt potřebovala se s tím projet.. já už trojkolku na sport právě měla u mladší dcery, taky s ruční brzdou.. jenže je to už 11let zpět a nepamatuji si značku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
17.7.17 13:21

Ja odjezdila deti v jane slalom pro, jsem nadseny inlinista a super! zvladali jsme i horske vyslapy. diky sve lehke vaze a skladnosti nedam na nej dopustit. svagrova ma tfk a taky super! pokud mate moznost, osahejte si vybrane v realu bo kazde mamince vyhovuje neco jineho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
17.7.17 13:26
@Greneia píše:
tak tohle znělo děsivě :mrgreen: sakryš, skoro bych fakt potřebovala se s tím projet.. já už trojkolku na sport právě měla u mladší dcery, taky s ruční brzdou.. jenže je to už 11let zpět a nepamatuji si značku :nevim:

Promiň promiň, vyděsit jsem Tě rozhodně nechtěla. :lol: Jestli jsi byla na trojkolku zvyklá od staršího dítěte, tak už asi víš, co od ní můžeš čekat a jak se chová. Pro mě bylo toto mé první a poslední setkání s ní, které mě utvrdilo v tom, že zůstanu věrná 4 kolečkům. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.7.17 13:38
@markytka3 píše:
Ja odjezdila deti v jane slalom pro, jsem nadseny inlinista a super! zvladali jsme i horske vyslapy. diky sve lehke vaze a skladnosti nedam na nej dopustit. svagrova ma tfk a taky super! pokud mate moznost, osahejte si vybrane v realu bo kazde mamince vyhovuje neco jineho

to jsem měla od TFK bugstera, ale to jsme bydleli ve městě a ten byl nej nej nej.. nyní musím koukat jinak.. ten jané se mi docela také líbí.. ale opět z druhé ruky a zatím teda co vidím po bazarech, tak jsou ty kočárky od jane slalom fest ježděný… :roll: nebo jsou v prodeji ještě někde v eshopech nové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.7.17 13:40
@Agneth píše:
Promiň promiň, vyděsit jsem Tě rozhodně nechtěla. :lol: Jestli jsi byla na trojkolku zvyklá od staršího dítěte, tak už asi víš, co od ní můžeš čekat a jak se chová. Pro mě bylo toto mé první a poslední setkání s ní, které mě utvrdilo v tom, že zůstanu věrná 4 kolečkům. :mrgreen:

V pohodě :D no, asi jak k někomu pojedu, tak si ho tam zkusím… ale i tak koukám dál..a není jednoduché objevit čtyřkolku, trojkombinaci s ruční brzdou.. když už bych teda šla do něčeho stabilnějšího :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí