Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj ženský, potřebuju poradit.
Je nějaký kočár, který umožní malému zvědavci, který ale ještě sám nesedí, čučet po okolí (v podobné pozici jako v autosedačce), ale když mrně usne, tak jde sklopit a mimi tak může spát v leže?
Naše 3,5m holčička se v hlubokým hrozně vzteká, na sporťáku se neudrží (Peg Perego GT3, je i pro větší děti, ale nepodepře maličké) a v autosedačce-vajíčku ji nechci nechávat delší dobu kvůli zádům.
Poradíte?
Ja tohle vyresila tak, ze jsem dite dala na bricho, paslo koniky a rozepla na hluboke korbe plast, mela jsem Dorjana a tam je velka sitka, dite ma vyhled a pritom nehrozi, ze by vypadlo. Takovehle mrne bych moc nepodpirala do nejakeho polosedu, je jeste male. To radsi at trenuje paseni koniku ![]()
Souhlasím, když se mi kluci začali vleže vztekat, dala jsem je v hluboké korbě na břicho. Časem začli jezdit v kleku, ve stoje…až když uměli sami sedět, šli do sporťáku. Mladší si teda sedl už v 7 m, to se mi zdá na sezení v kočáře málo, ale co nadělám. Rozhodně ničím nepodpírat.
Davala sem jí na břichov hluboké korbě, byla šťstná a koukala ven s úsměvem
Vim, ze treba inglesina ma hlubokou korbu s polohovanim. Takze dite muzes prizvednout, at vidi.
@Huk píše:
To je holky moc hezký, ale na to jsem se neptala
neptala, ale kdyz ji budes takhle malinkou posazovat, tak mozna ted bude spokojena, ale znicis ji zada. Tak jsme ti nabidli alternativu, co funguje. delej, jak ty myslis, ty budes resit pripadne nasledky, ne my
Jo a koukam 3,5 mes… tak to mi i na to polohovani v hluboke prijde dost brzo. Nechci radit, ale pak ti nebude chtit lezet nikde. Videla jsem to u synovce, v kocaru zasadne jezdil tak, ze se zvedal jak silenej do sedu, ale to neni zrovna moc dobry.
Zapomeň na kočár a pořiď si ergo nosítko nebo šátek, malá bude spokojená…, až jí to přejde, můžete zase s kočárkem pokračovat ![]()
Tříměsíční mimino nemá v polosedu co dělat. Jezdila jsem kočáre Lucky maked a ten měl podpěrku hlavy a zad, dala s sklopit do lehu. Ale dovolila jsem mu to až po půl roce.
Nosítko by mohlo pomoci, ale vzpřímená poloha a tlak hlavičky na páteř taky není vhodná dlouhodobě. Až se bude vztekat a brečet na roce, taky mu vždy ustoupíš? To ležení s odklopenou střechou je ideální…
Já jsem mladší dávala polštář. který ji zvedl. Ale nebylo to kvůli koukání, ale rýmě. Když mi v kočárku řvala, ta šla do nosítka. Ony obě holky jeli v hlubokém kočárku minimálně. Spíš se nesly a v kočárku se vezl nákup ![]()
@Russet v šátku, do nosítka chodí až sedící děti, může být dítě ve vzpřímené poloze.
Ale je to jako se vším, celodenně určitě ne.
@anivbl ![]()
Já vím, že se děti posazovat nemají, nejsem úplně blbá (trochu možná jo, to nerozporuju
)
Proto se ptám po alternativě, kde by byla malá tu chvilku než usne, v pozici jako v autosedačce-vajíčku a pak mohla ležet na rovným.
@Huk https://www.youtube.com/watch?… s novorozeneckou vložkou je „vhodný“ i pro novorozence