Barvení textilu pro miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
maminkaBeáta
3.1.16 08:19

Barvení textilu pro miminko

Ahoj maminky, zkuste prosím poradit, čekám chlapečka a finančně na tom nejsme úplně supernejlépe, potřebuji si šetřit na důležité věci a spíše uškudlit na těch méně podstatných a řeším otázku oblečení, protože mám kompletní výbavičku pro holčičku 0měs - 5let zadarmo, ovšem 99% věcí je růžových (ani ne červená, ta by ještě šla), tak řeším, co s tím. Vyhodit a kupovat nové komplet modré nebo neutral nemůžu - nechci, zdá se mi to zbytečné. Ano, miminku je to asi fuk, ale přece jen jezdit s klukem komplet v růžové nechci. Chtěla jsem odbarvovat Savem na bílo, některé maminky tvrdí, že chlor vyprchá a není to problém, ale věci byly i flekaté a slyšela jsem i názory, že to úplně bezpečné není. Druhá varianta je přebarvení na tmavě modrou barvou například Iberia, Duha, ale opět nejsem si jistá bezpečností takového barvení u miminek a žádnou přírodní barvu - odbarvovač, barvu pro miminka, nebo hypoalergení barvu na textil jsem prostě nikde nenašla. Barvily byste bez obav? Máte jiný nápad? Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
3.1.16 08:27

Podej si inzerát a výbavičku vyměň a nevymýšlej blbosti :lol: :lol: nebo to fakt nech na doma a dokup pár kousků na bazaru ven. Ono je to jen na chvilku a miminu je to fakt jedno :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
3.1.16 08:48

Mimini bych nechala, to je fakt sumak…a bala bych se, muj prcek vsechno obleceni momentalne ozuzlava…zkus tu vymenu, nebo fakt porid par klucicich veci na ven, klidne bazarkove, nebo mozna jeste dostanes…kdybych neuvazovala o dalsim diteti, tak bych klidne i nejake poslala ;)
Ale pises do 5 let…to nevim no, u tech vetsich to uz neni jen o barve, ale i o strihu :think: Nicmene ty nejvetsi bych mozna klidne prebarvila tim, co je, tam uz ty rizika budou podstatne mensi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminkaBeáta
3.1.16 09:06

Budu nad tím uvažovat, možná to nechat růžové a jen něco málo dokoupit by bylo také řešení..ale zase mám tam kombinézy zimní semišové, jsou to krásné věci, asi by se to i prodalo, hlavně ty věci na miminko do toho roku jsou parádní a jak nové, možná zkusím i prodat, tahle varianta mě nenapadla. No chtěla jsem si věci nechat hlavně proto, že mám jistotu odkud jsou a jak se prali atd., protože mám věci po své starší dceři z doby, kdy byla finanční situace o dost jiná nežl

• Citovat
  • Upravit
maminkaBeáta
3.1.16 09:07

..než teď.

• Citovat
  • Upravit
72725
3.1.16 09:17

@maminkaBeáta necpi do toho žádné sajrajty.. dej inzerát na výměnu :nevim: a nebo na to kašli - miminu je naprosto šumák, jestli je v růžové nebo třeba zelené :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.1.16 09:33

@maminkaBeáta Zimní kombinézu ale stejně nepřebarvíš. Případně tě nějaká speciální barva bude stát víc, než jiná kombinéza z bazaru.
Obarvíš jen bavlnu, len… max. s nějakou malou příměsí polyesteru, elastanu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
3.1.16 10:37

@maminkaBeáta Tak třeba u té kombinézy pro mimino je barva fuk. Stejně je mimino zachumlané v kočáře. Na doma si na barvy hrát nemusíš, jen teda foto momentky z domácího prostředí nebudou úplně stylové.

Mám páreček a dneska mi tu dcera vytírá podlahu v body s traktorem, zelených zahradníkách a kostkované košili po bráchovi. Fešné věci s „holčičími“ vzory a
barvami má na ven.

Na nějaké barvení bych se fakt vyprdla. Buď vyměnit, prodat a koupit bazárkové jiné (nebo ve výprodeji) nebo nechat na doma a na ven koupit pár klučičích reprezentativních kousků (zae buď bazar nebo výprodej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí