Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky ráda bych se zeptala vás které kreslíte na textil ,jaké barvy používáte. ráda bych se do toho pustila,ale těch barev je tolik že nevím co si koupit.Děkuji za rady.
Ahoj, používám barvy Textile Art od NERCHAU … jsou to vodou ředitelné barvy, kreslím nejčastěji štětcem, barva se fixuje žehlením cca 5 minut, praní je bez problémů, dobře kryjí na tmavé látce. Na kontury používám gelová voděodolná pera (vyrábí např. Pentel).
Dobré jsou i Javany - jsou řidší, spíše na světlá trička, nádherně vpijou a vypadají jako natisklé.
Já nejraději používám Marabu. Jak obyčejné, tak 3D. A velká spokojenost ![]()
Holky,to je zajímavý,jste mě inspirovaly
Já kdysi dostala od kamarádky k narozeninám triko,kde byla černou barvou nakreslená moje karikatura.
A jak se to dělá?Existujou i nějaký šablony pro ty,co neumí kreslit?
Já kreslila jen obrázky na sklo,podle šablon,taky jsem měla barvy od nerchau.
Ale inspirovalo mě to,že bych přítelovi nakreslila nějaký triko
To je docela originální dárek
mahdalka píše:
Holky,to je zajímavý,jste mě inspirovalyJá kdysi dostala od kamarádky k narozeninám triko,kde byla černou barvou nakreslená moje karikatura.
A jak se to dělá?Existujou i nějaký šablony pro ty,co neumí kreslit?Já kreslila jen obrázky na sklo,podle šablon,taky jsem měla barvy od nerchau.
Ale inspirovalo mě to,že bych přítelovi nakreslila nějaký trikoTo je docela originální dárek
Jj, šablon existuje spousta. Taky různá razítka. Dá se docela vyřádit ![]()
Děkuji všem za rady jdu pohledat barvy o kerých jste psaly na net a jak dojdou tak se do toho pustím ![]()
Objednej si k tomu ještě gelové pero na textil na kontury, dělá se s ním super ![]()
Ještě existuje transferová tužka (mám ji doma, ale nikdy jsem nepoužívala, překresluju ručně, pokud si tedy obrázek nevymýšlím). Vezmeš si pečící papír, přiložíš na obrázek, který chceš nakreslit, obkreslíš (takže průhledný pečící papír) tou transfer tužkou, pak to překlopíš na triko a přežehlíš, čímž se obrázek obtiskne. Pak už stačí jen obtáhnout konturou. Já osobně používám kontury na hedvábí. Gelová pera jsou taky hezká, ale pokud tím kreslíš na bavlnu, tak se to „táhne“ s látkou. Je to spíš na detailní kresbu a asi to rošku vyžaduje zkušenost ![]()
Ahoj,
u nás ve školce používáme zažehlovací voskovky na textil od Pentelu. Děti si mohou vyrobit vlastní tričko s obrázkem. Namalovaný obrázek se překryje žehlícím papírem a přežehlí na nejvyšší možnou teplotu (nejlepší jsou proto bavlněná trička). Dokud se obrázek nepřežehlí přes jiný textil, lze tričko vyprat a pokreslit znovu.
http://www.pastelka.eu/…entpts7.html
Aňourek ![]()