Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
nemáte prosím Vás někdo ve starých knížkách pro děti básničku o vráně?
Je to asi o tom, že vráně bylo líto, že je jen černá, tak se barvičkami obarvila na barevno (… rozmysli se, má to smysl? pročpak chceš být jiná?…),ale to taky nebylo ono a pak jí umyl déšť.
Poslední dobou si ji často vybavuju, četla nám ji maminka, jenže z dětství mi nezbyly žádné knížky a mamky se už bohužel nezeptám…
.
Ahoj a dík, jestli si vzpomenete. M.
Hledám a hledám v Hrubínově a Trnkově Špalíčku pohádek, v tom mém, historickém
Ivča
Tak bohužel
, nic podobného o vráně jsem tam nenašla. Je mi líto.
Ivča
Třeba to najdeš tady http://www.rodina.cz/rubrika/rikanky
Jinak Ti bohužel neporadím. Básničku o vráně neznám ![]()
Ivčo,
děkuji, jsi hodná, že jsi se podívala, tvůj historický špalíček ti docela závidím.
Mono,
taky děkuji, je tam spousta hezkých básníček, ale moje vrána
ne.
Jste hodné, že jste se podívaly. Mám poslední dobou nějak sentimentální nálady
.
Ahoj M.
Makino, ten špalíček je sice historický, ale absolutně úžasný
, ráda v něm listuju, učím se pro Klárku pohádky a říkadla. První, co jsem v něm hledala bylo: Jak to bylo, pohádko, zabloudilo kuřátko, .................
Tu miluju!!!!!!!!!!!!!
Škoda, že tam ta Tvoje vrána není ![]()
Ivča
přidávám se k vám, o vráně nic neznám,
a špalíček se mi podařilo po roce sehnat - v antikvariátě - zkus si do některého zajít - mě se poštěstilo, že si napsali můj mobil a po čtvrt roce zavolali, že ho mají ![]()
![]()
No, já znám teda o vráně:
Povídá vrána vráně
koupíme si sáně,
budem jezdit dolů
v stodole po slámě.
Ale to teda si není ono
, nicméně Kláře se tahle příšernost děsivě líbí ![]()
Ivča
Jééé, ještě jsem něco našla
. Ale o Vráně - to co hledáš Ty - tam není ![]()
http://www.nasedetatko.com/index.php?…
Ivčo, přidám šílenější:
Na sjezdovce z rána,
lyžovala vrána,
havran jí byl za trenéra,
rovnal vráně lyže, péra, čapku pěkně do čela,
aby rychle frčela.
Dělá vrána, co jen může,
zahučela do kaluže.
A za první zatáčkou,
skončilo to bouračkou.
Havran radí vráně"
kup si radši sáně!
Ten nápad s antikvariátem mě nadchl! Půjdu se tam určitě podívat po nějakých starých skvostech.
Mám po své babičce kuchařku z roku 56 a miluju jí a vím, že tam vždycky najdu všechno, co potřebuju.
Ahoj M.
Mono,
ty jsi zlatá! Na tom prvním odkazu bohužel má vrána není, za to ten kapr v kapradí, ten mě fakt dostal
.
A tu druhou knížku bych musela mít v ruce a prolistovat, ale taky dost pochybuju.
Hele, já jsem si teď vybavila obrázek té zmalované vrány!!!
Jsem sentimentální cvok
.
Dík M.
Vrána letí nemá dětí, my je dáme, neprodáme…
to bude taky „jiná vrána“
Makino, teda Tvoje básnička o vráně mě fakt dostala. Řehnila jsem se tady jako šílenec, že se manža dokonce zvedl od televize a přišel si tu šílenost taky přečíst.
![]()
Je fakt úúúúúúúúúúžasná, tu se naučím. Určo s ní budu mít u Klárky úspěch.
Ivča
Makino,
přesně si vybavuju, jakou básničku myslíš. A ten obrázek taky přesně vidím. Ještě si vzpomínám, že to nebyla česká knížka pohádek, ale stará ruská a bylo tam toho hodně o zvířátkách. Taky o tom, jak myslím myška vymalovávala kohoutka a spousta krásných dalších. jako malá jsem tuhle knížku milovala. Byla vázaná v oranžovočerveném plátně, ale jak se jmenovala, to fakt netuším. Možná ji má moje mamča ještě někde schovanou z nostalgie, tak se zkusím poptat, až ji uvidím…