Batátové hranolky jak upéct?

1637
18.5.23 09:45

Batátové hranolky jak upéct?

Holkyyy, jak pečete prosím batátové hranolky, v troubě, na plechu? Smíchat s olejem? Čím okořenit? Ještě jsem je nedělala a dostala jsem pytlík nakrájených batátových..
Díky,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
18.5.23 10:00

Stejně jako normlani hranolky, proste je hodím do trouby na plech. Ty batátový jsou chuťově lepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5004
18.5.23 10:04

Peču je úplně stejně jako hranolky z klasických brambor. Většinou v horkovzdušné fritéze nebo někdy i v troubě na plechu s pečícím papírem. Před pečením je promíchám s olejem a provensálským kořením. Na talíři potom osolím. :P Dobré jsou potom třeba se zakysanou smetanou s koprem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
18.5.23 10:07

Já je dám nakrájené do mísy, pokapu olejem, přidám koření dle chuti, zamíchám a peču na plechu (na pečícím papíru) v troubě, to samé dělám s klasickými bramborami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
18.5.23 10:46

@Kriss Tina @Yasmina21 @Thomassss Díky moc, ještě jsme je nejedli, tak jsem strašně zvědavá. Dělala jsem jen brambory a kaši dětem, když byli malí. vypadá to fakt lákavě. A ještě jak dlouho asi péct? Mám pokažený horkovzduch, tak na normální pečení…Slyšela jsem, že batáty dýl, jak normální brambory, tak jestli je to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.5.23 10:49

@Petája čas nevím, já to delam od oka, proste když jsou zlaté, tak jednu vyndam a ochutnam a buď to ještě chvíli nechám, nebo to vytahnu cele no :nevim: zas bych v tom nehledala vědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.5.23 11:01

@Petája muž he dělá v takovém tom zdravém fritaku. A sama na to i koření jako na americký brambory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
18.5.23 11:03

Stejně jako klasické hranolky. Na balíčku by měl být návod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2509
18.5.23 11:08
@Petája píše:
@Kriss Tina @Yasmina21 @Thomassss Díky moc, ještě jsme je nejedli, tak jsem strašně zvědavá. Dělala jsem jen brambory a kaši dětem, když byli malí. vypadá to fakt lákavě. A ještě jak dlouho asi péct? Mám pokažený horkovzduch, tak na normální pečení…Slyšela jsem, že batáty dýl, jak normální brambory, tak jestli je to pravda.

Já je dělám radši v horkovzdušné fritéze, protože je dělám se slupkou a v troubě se pak po vychladnutí přilepí na papír, ale jinak v pohodě.

To pečení, to uvidíš, jinak, když dělám směs brambory, batáty, mrkev, tak nejdéle to trvá mrkvi, a to má nejmenší kousky, batáty mi přijdou, že jsou nejrychleji a mám je na největší kousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
18.5.23 15:04

Ja je nakrajim na tenko, v mise promicham s olejem a korenim, pridavam i skorici a pak pecu. Pecou se dele nez normalni brambory, ale take to hlidam od oka..davam si je jen tak se zakysankou smichanou s cesnekem..asi si je zas udelam kdyz to ctu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí