Nejspíš vepřové maso v polévce

Anonymní
13.5.23 16:35

Nejspíš vepřové maso v polévce

Ahoj, jdu se poradit s takovou blbostí. Dávala jsem dělat vývar do hrnce a chtěla jsem z mrazáku vyndat hovězí maso (kost a maso co mám zamrazené), dala jsem to do hrnce a moc to nezkoumala. No teď se kouknu a a asi to nebylo hovězí ale 2 ks vepřové panenky, netuším přesně, no vypadalo to přesně jak ty moje zamrazené masa na vývar. :roll:
Dala jsem teďka místo nich kuřecí krky a maso vytáhla. Asi je to to vepřové, kuřecí asi ne, to bych snad poznala..
No jsem blbec, máme mít zítra sulezitej oběd, tak je jasný že se mi stane něco podobnýho :? Co by jste dělaly s tím vepřovým? Uvařeným ve vodě? :mrgreen:
Plus myslíte že to půjde z té polévky poznat? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76526
13.5.23 16:41
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu se poradit s takovou blbostí. Dávala jsem dělat vývar do hrnce a chtěla jsem z mrazáku vyndat hovězí maso (kost a maso co mám zamrazené), dala jsem to do hrnce a moc to nezkoumala. No teď se kouknu a a asi to nebylo hovězí ale 2 ks vepřové panenky, netuším přesně, no vypadalo to přesně jak ty moje zamrazené masa na vývar. :roll:
Dala jsem teďka místo nich kuřecí krky a maso vytáhla. Asi je to to vepřové, kuřecí asi ne, to bych snad poznala..
No jsem blbec, máme mít zítra sulezitej oběd, tak je jasný že se mi stane něco podobnýho :? Co by jste dělaly s tím vepřovým? Uvařeným ve vodě? :mrgreen:
Plus myslíte že to půjde z té polévky poznat? Díky

babička, když dřív chovala prasata, vařila běžně vepřovou polévku, akorát teda ne z panenky :mrgreen: :mrgreen: to je hodně drahá polévka,
rada pro příště - maso si před vložením do mražáku popisuje, když to nepoznáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
13.5.23 16:41
@Anonymní píše:

No pokud nepoznáš hovězí od vepřového a navíc vepřovou panenku od čehokoliv jiného. Tak se k tomu sporáku vůbec nepřibližuj a udržuj si bezpečný odstup pár metrů. Jelikož tady už nepomůže vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42405
13.5.23 16:43

Teda ty seš profík :mrgreen: :lol: sorry, ale já musela, směju se. Proč to maso nemáš označený?? To je základ. Vařená panenka, no, nevím, nejdražší vepřový maso na minutky vařený ve vodě už má svý nejlepší za sebou, asi to bude jak pneumatika. Leda nakrájet, orestovat, okorenit a dát do téstovinového salátu. Ale nevím, jak moc je to gumový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42405
13.5.23 16:44

To je tvoje první vaření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.23 16:46
@Cenarius píše:
No pokud nepoznáš hovězí od vepřového a navíc vepřovou panenku od čehokoliv jiného. Tak se k tomu sporáku vůbec nepřibližuj a udržuj si bezpečný odstup pár metrů. Jelikož tady už nepomůže vůbec nic.

Dík za radu :potlesk: hele dělala jsem víc věcí zároveň, bramborovej salát, prádlo z pračky do sušičky, prádlo do pračky, no pobíhala jsem sem a tam. Maso jsem neměla popsané no, protože to poznám a fakt to vypadalo jak kost přes sáček. Navíc jsem to hodila do papinaku a zavřela, tak jsem to nezkoumala no. Jinak vařím už dost dlouho neboj a toto se mi stalo prvně :mrgreen: radši to nechci ani nikomu říkat, je to fakt trapas, ale co už.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.23 16:47
@Betty MacDonald píše:
To je tvoje první vaření?

Ne :mrgreen: nechápu proč jsou tu skoro všichni hnusní, aspoň vím, komu se v diskuzích vyhýbat.

• Citovat
  • Upravit
3585
13.5.23 16:48

Polévku z vepřového vaříme normálně. je výborná. Jen teda ne z panenky, hodně se prodraží, fakt škoda. S panenkou zkušenosti nemám, já bych to prostě už v té polívce nechala a nevytahovala krky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
13.5.23 16:51

:nevim: :nevim: taky děláme vepřový vývar do polívky. Já miluju obecně vařený maso.
S vařeným masem :think: přidat ho do nějaké směsi nebo pomazánku na chlebíčky? S rajcetem a okurkou by to mohlo být fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
13.5.23 16:52

Vepřový vývar používám například jako základ pro hrstkovou polévku. Nebo jako ovar s kroupami nebo nějakými nocky.
Víc mě dráždí ten papinak, ten mi doma nesmí přes práh :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2603
13.5.23 16:53
@Anonymní píše:

Tak polévka z vepřového je dobrá, já mám rád třeba koleno, akorát to není moc dietní, takže si dopřeju málokdy. Z masa bych pak udělal, co se z masa normálně dělá. Třeba guláš ale těch možností je spousta. Maso bude trošku vyvařené, část chuti šla do vývaru. Takže něco, co tu chuť trošku doplní. Panenka je sice na toto drahé, ale zas to je dietní libové maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
13.5.23 16:53

No bóóže, stalo se. Maso bych zkusila vidličkou roztentovat a opekla s omáčkou(sweet chilli, med,…) - prostě h toho bude trhané maso. Že je většina chuti ve vývaru se při silném kořenění nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
13.5.23 16:55
@HloupýFlop píše:
No bóóže, stalo se. Maso bych zkusila vidličkou roztentovat a opekla s omáčkou(sweet chilli, med,…) - prostě h toho bude trhané maso. Že je většina chuti ve vývaru se při silném kořenění nepozná.
Špatná diskuze
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42405
13.5.23 16:58

Maso si do mrazáku vždycky označ, zmrzly vypadá všechno stejně. Četla jsem to, cos teď smázla.

Příspěvek upraven 13.05.23 v 17:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.23 16:58
@HloupýFlop píše:

Jo, asi to tak udělám, co mi zbývá, no.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí