Batáty - od kolika měsíců

792
19.3.13 20:05

Batáty- od kolika měsíců

Ahoj, chtěla bych se zeptat od kdy se můžou dávat malým dětem batáty?? Někde jsem četla, že od 17 týdnů, ale někdo zase říká, že je to moc brzy :nevim: Jaký je váš názor a zkušenosti? Děkuji za rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zrzana2
19.3.13 20:08

Davam od 6mesicu a kdyby mi nedosla inspirace, jeste bych pockala, ale dcerka to snasi vpoho

• Citovat
  • Upravit
32915
19.3.13 20:09

Já asi od 8mého, začínali jsme klasickou zeleninou a tohle mám vyzkoušené od staršího a malej je taky miluje, hlavně s červenou řepou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
19.3.13 20:18

No já jsem to totiž dnes malý dala (4 měsíce) no a asi jí potom bolelo bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
19.3.13 20:23

Ja davala od 5-6 mesicu. V detske kucharce, co mam doma je to jeden z prvnich prikrmu. Synovi moc chutnaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
19.3.13 20:25

Taky jsem už dávala. Malá má skoro 9 měsíců. Od 6 v pohodě. A jakou měly barvu?! :/ jde o to, že jsem jednou koupila a uvařila a byly oranžové. Teď jsem zase udělala a jsou bílé. :nevim: není to nějak zralé, nezralé, přezralé nebo tak? :D nerozumím tomu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
19.3.13 20:32

@Martinaxxx tady je to vysvětleno http://www.varime-detem.cz/…ky/detail/22 :)
a já jsem dělala ty oranžové, problém je, že jsem ji zrovna měla na hlídání u tchýně a tam jim pořád brečela, říkali, že jí asi bolelo bříško, jenže to já neposoudím, když jsem tam nebyla, tak těžko říct jestli to bylo tou bramborou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
19.3.13 20:39

@opiopka díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.3.13 22:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
19.3.13 22:41

Před nedávnem jsem koupina batát na zkoušku. Uvnitř byl bílý, ale strašně mě zklamalo, že byl dřevnatý -nebo jak to popsat. Prostě jako dřevnatá kedlubna. Zkazila jsem tím celé jídlo, naštěstí se mi to podařilo propasírovat. Netuším, čím to bylo. Nemáte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
19.3.13 22:52

Já dávala téměř od počátku příkrmů, hned, jak jsem zjistila, že synovi normální brambora nechutná (plival, i když bylo malé množství přimícháno do zeleninové směsi). Dr. Fořt ve své knížce „Aby dětem chutnalo“ dokonce píše, že je batáta vhodnější než norm. brambora, už nevím proč (knížku jsem dala pryč, přišla mi obecně moc fanatická 8o ).
Batáty jsem měla uvnitř vždy oranžové, bílé neznám, konzistence podobná, jako brambora, vařila jsem v páře, měklo to asi rychleji než brambora, dřevnatou jsem nikdy neměla (ani po delším skladování, v lednici vydrží fakt dlouho beze změny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
20.3.13 11:13

Jo tak ja mela drevnatou, ale po dukladnem uvareni v pohode :nevim:

• Citovat
  • Upravit
32915
20.3.13 13:55

Batáty kupuju už dlouho, v různých supermarketech a vždy byly oranžové. Preferuju menší velikost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
20.3.13 20:51

Bataty taky hodne kupuju, teda jako na prikrmy, jinak je to na me moc sladke, prijde mi hutnejsi i nez normalni brambora, radsi trochu naredim necim vodnatejsim - treba s tou repou je dobra, nebo s cuketou.

vzdycky jsem teda mela oranzovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.3.13 21:23

Já je kupovala v Albertu. Při okrajování mi bylo nepříjemné, jak se mi lepily na ruce, jako bych je měla od smůly. Šlo to i špatně smýt. A fakt to byl batát. Divný, mně to dost odradilo.
Ale věřím, že vy nemáte tak smolnou ruku a jste spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí