Co od 1 roku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Synovi je 16 mesicu a na mliko ma porad lahev s dudlem. Pije Hipp a menit to zatim nehodlam (trpi na prujmy a po Hippu je to celkem normal). Nekdo dava od roka normalni mliko. Jinak UM se delaji az do 3 let, ale nikde neni psano, ze ho tak slouho musi pit. Kakao nedavam a neplanuju.
Jinak syn zvlada pit z brcka, sklenicky, uciciho hrnku.
Nemusite zavadet nic, na co se necitis. To mliko od Nestle bude to stejne jako Sunar jen jina znacka.
- Citovat
- Upravit
Mě třeba malej začal pít z učícího hrnečku až někdy v roce a půl, brčko taky tak nějak, nehrotila jsem to. Savičku na 6m má na večerní mlíčko doteď. S kravským mlíkem bych nespěchala, kojenecký mlíka existujou až do tří let. Já jsem s kravským začala až teď - krátce před druhým rokem, ale třeba jogurty měl už od cca 8 měsíců. Můžeš mu zkoušet různý pítka, asi ne každý bude vyhovovat. Já takhle koupila asi 4 druhy, později se pak naučil na všech ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kluk má přes dva roky a pořád má na mlíko láhev s dudlíkem. V roce pod dozerem se učil pít z normálního hrnečku. Normální mlíko na pití jsem zaváděli chvíli po roce. Ale pořád to má tak, že někdy je UM (u nás babylove) a někdy KM. Z láhve s brčkem začal pít až kolem 18. měsíců, účící hnečky neměl moc rád nikdy. Kakao mu zatím nechutná. Celkem má rád vanilkový obilný nápoj, myslím od nestlé - míchá se to s mlíkem.
A od roka už jedl naší stravu, jenom nminimálně solené a nesmažené.
- Citovat
- Upravit
@eevcca, matko kliiid
, vše děláš dobře neboj.. A tabulky jsou od toho, aby do nich právě tvoje dítě nepasovalo ![]()
Dudlík zkus nahradit pítkem..třeba Avent je prodává zvlášť, jen nasadíš místo dudlíku. U Sunaru klidně zůstaň, je rozhodně kvalitnější a bohatší na vitamíny než mléko, co koupíš klasicky v potravinách. Od 12ti měsíců je SUnar 3, od 24.měsíců Sunar 4 (takže vidíš, že rozhodně není v roce nutné s ním přestávat). Kakao od roka, myslíš asi to od Nestlé, mi do Sunaru přijde úplně zbytečné..ono to není kakao, ale cereální nápoj s kakaem. Já ho dávala až podstatně stašímu až do kravského mléka.
A brčko? No to jsem dala až tříletému, když čas od času dostal na výletě Cappy a rozhodně s ním neměl problém, že by měl něco zameškáno, když ho neměl v roce ![]()
Od roka můžeš postupně začít i s mlskama na bázi tvarohu, jako je třeba Lipánek, už může do jídla i bílek.. Už leccos z potravin může, ale dle mně není kam spěchat a pokud dítku chutná, zůstat u miminkovského vaření zdravých jídel. Ty dospělácká jsou často na štíru se zdravou stravou, co si budem povídat
Rok je sice velký mezník, ale není nutné dělat rasantní změny ze dne na den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, synovi je 21m a má na mléko (máme alergii, tak pije povinně flašku HA mléka ráno a večer) standardní flašku s dudlem - teď avent 3. Dodržuju to, aby měl čaj, vodu z něčeho jiného a mléko z flašky. Vodu pije z lahvičy s brčkem asi od roka a půl - prý to pomáhá rozcvičit mluvidla (stejně jako např. to, že se děti učí foukat)
No a jinak pil čaj z nuk hrnečku, nebo potom z lahve s takovou tou cyklistickou hubičkou, popř. z obyč. lahvičky od Jupíku (který předtím vypil tatínek)
Dávej, na co se cítí, není kam spěchat. Ve školce budou pít všichni stejně z hrnečku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mame v 21M na mliko normalne dudel. Z hrnku nebo brckem mliko nepije, tak to neresim, do 18ti to dudlat nebude.
Vodu zas da jen brckem
.
Ucici hrnecky dlouho nechapala a ted nesnasi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moji male bude ted rok. Je kojena a caj pije z takoveho nevylevaciho hrnku z mekkou nasoskou, vypada to jako brcko.. maji to v dm a je to tusim psane od roka. Mela jeste takovou tvrdou nasosku s dirkama, psane od 9. mesice, to vubec nechtela, nevyhoda byla, ze se to musi naklanet. To sosaci brcko ne, tak z toho se napije hezky sama. A hezky mi pila z takveho toho ventilku co je treba na cyklolahvich, mam takovou nasadku na termosku- problem jen je, je to z toho hodne odkapava. Podle me to chce vyzkouset treba i vic druhu nasosek, a z ceho ti bude hezky pit, tak je ok.
V roce bych porad davala umele mleko, kakao bych jeste nedavala. Po roce planuju pridat obcas trosinku sul, lusteninu, morskou rasu. Zatim slecna ma jen zeleninu, olej, obcas vyvar nebo kousek masa, caj, obilovinu akorat krupku nebo domaci tycinky. Kase a ovoce nechce, nenutim ji to. Lepek, mleko, vejce, cukr zatim v planu nemam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sunar se dělá dokonce do šesti let, ne? ![]()
Ten Sunar24, je myslím od dvou. Kolegyně má šestiletou dceru a stále jí ho kupuje k snídani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi, ale já jsem nemyslela obyčejný mléko (kravské) ikdyž sunar a většina těchto mlék jsou z kravského, v jogurtech taky, takže si myslím že by mu to neublížilo, ale nechci to dávat. Mluvila jsem celou dobu o mléce od značky nestle, je tam psané od jednoho roka, ale neni to susené mléko ale už rovnou v krabicic, stoji to 22Kč/1L Tak mě jen zajímá zda to někdo vyzkoušel místo sušeného a jestly to nevyjde třeba levněji když je to v akci. Jinak moc všem děkuji za info ohledně hrnečků.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, prosim potrebuji radu odhledne savicek nebo uz hrnecku? Malemu je rok a my porad na mleko pouzivame savicku od 6 meaicu a na caj mame od nuku ten hrnecek od 6-36 mesicu. Potrebovala bych poradit jeste ohledne mleka. Videla jsem mleko v krabici od nestle 1l, My doted pily sunar a tak mam pokracovat porad v sunaru nebo nekdy dat i to mleko abych ho tak nejak pripravila na normalni? Potom sem videla i kakao od 1 roku mate s tim nekdo zkusennosti? Dokonce sem cetla ze by se detem melo davat pit z brcka co vy na to? Co musime zacit vubec zavadet od toho roku? Prijde me ze jsme porad nejak pozadu se vsim.