4měsíční - co mu dát pít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
4měsíční?co mu dát pít?
Prosím pomozte mi…Co má pít 4měsíční miminko kromě umělého mlíčka? Mám mu kupovat ty nápoje od Hamánku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No já bych nejdřív nabídla čistou vodu převařenou… Proč do něj cpát hned nějaké ochucené slaďárny, akorát si zvykne a bude to pak vyžadovat a nebude chtít obyčejné pití. Zkusila bych vodu, pak bych zkusila nějaké čaje pytlíkové, teprve pak bych zkoušela šťávičky a určitě bych je nejdřív zředila, zda by to nestačilo naředěné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katush píše:
Zkus bylinkový čaj pro děti od 4.měsíce
Taky jsem PRO bylinkové čaje, takové ty šťávičky jsem nikdy nekupovala, zbytečnost a ztráta peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus převařenou vodu případně nějaký dětský ovocno-bylinný čaj, v lékárně jich je kopa a poradí ti tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky sem měla potřebu dávat bylinkové čaje a nakonec jsme stejně na čisté vodě to mu chutná nejvíc
Nebo mu dělám slabé ovocné čaje
Fenykl nechce a pokud má tvrdší stolici jsme na heřmánku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky hlasuju pro vodu, ale muj maly ji nechtel.
ja ziju v zahranici a tady se zase netvrari na caje. nikdo to tu nedela, jedine tak pri nachlazeni nebo boleni briska.
takze davam ty ovocne stavy (kvalitni, 100%) a micham je s prevarenou vodou tak 1:3 (vic vody), to maly vypije hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anti17 píše:
Ten bylinkový čaj zkusim-fenyklový mi pít nechtěla
mě přijde z těch vhodných pro tento věk žlutý bylinkový od Lerosu, je chuťově dobrý i pro mě.
A tu vodu jsi zkoušela? Já myslím, že v tomhle věku dítě ještě nemusí vypít nějaká kvanta a dostávat to do něj za každou cenu, takže si klidně můžeš dát na čas a zkoušet vodičku, čistá voda by měla být součástí pitného režimu. Nevím, proč je tak opomíjená v budování pitného režimu dítěte, pak dělá dítě zbytečně drahoty s běžným pitím, ono když pak dítě vypije třeba litr denně a vyžaduje, aby to bylo ochucené, ideálně oslazené, tak už se to může podepsat na stavu zubů, přispívat k nadváze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys a klasicky kojeneckou převařenou? studenou či teplou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dávala čistou převařenou vodu (kojeneckou, v minulém bytě jsme měli hrozně hnusnou vodu)… čaje i šťávy jsme posléze zkoušeli, ale vůbec to nechce - dodnes pije jen čistou vodu, max. si občas cucne čerstvé ovocné šťávy z odšťavňovače (1-2 loky) nebo kakaa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja takhle malym prckum piti nedavala, ale v sesti mesicich s prikrmama vodu. Z kohoutku, prevarenou, mirne vlaznou (ne ze by musela byt vlazna, ale mimco tu studenou vetsinou nechce.
Nejstarsi kluk pije hlavne vodu, rano ma caj, dzus vyjimecne, stavu vubec. Dcera mi ale na vodu neskocila, vypije caj, ale pres den chce stavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anti17 já dávala z kohoutku převařenou, v pokojové teplotě nebo teda vlažnou, podle toho, jak to zchladlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit