Nenatravené mléko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1289
15.3.13 10:38

nenatravene mleko

Holky, mam dotaz, muj mesicni syn vzdy k veceru hrozne dlouho pije, pak prestane, ale za chvilku zas rve hlady. vahu nemam, takze nevim, zda krici opravdu hlady nebo muze byt uz treba prejedeny a boli ho brisko. Navic jsem slysela, ze se nema michat nenatravene mleko s novym, protoze pak ho bricho prave muze bolet. Jak poznam natravene od nenatraveneho?? (myslela jsem si, ze treba kdyz si ublinkl a teklo normalni mlicko, tak jeste nestacil stravit, ale kdyz uz jsou to spis jakoby pucky srazenyho mlicka s vodou, tak uz stravil a muzu krmit znova..) poradite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ema N.
15.3.13 11:00

Ahoj, mame to same… A kojis nebo krmis UM?

Ja davam UM (nemohla sem kojit) a davam striktne po 3 hodinach (nejdriv po 2.5). mala taky ublinkava.

Place kdyz: trapi ji brisko, prdiky nebo proste boleni briska - na to nam pomohli kapky Sab Simplex. (uzasne). davam do kazde flasky 3 kapky k mleku nebo na lzicce narazove 10 kapek nebo kapnu na dudlik (to pomaha k okamzitemu zklidneni).

Place kdyz: ublinkne - hrozne ji to vadi.kdyz ublinkava, tak ji vezmu k sobe a jeste necham odkrknout, vetsinou to pomuze.

Rika se, ze deti travi nejmene 2 hodiny, ze behem te doby by se jim nemelo davat nic. Jesti ti rve „hlady“, tak zkus dat studenou (vlaznou) prevarenou vodu v lahvicce nebo strikackou… U nas funguje i toto (davame lahvickou)… ;)

a na to ublinkavani pomuze, kdyz pod nohy (na strane hlavicky) postylky das knizky (podlozis), aby byla hlavicka vys… Pomaha to. I to mame vyzkuosene a praktikujeme… ;)

drzim palce, at neco z toho zabere.

jinak, me mala vypije 100ml (davala jsem ji i 130ml, ale ublinkavala vic, protoze byla „prepita“, takze ublinkavala vic).

• Citovat
  • Upravit
1289
15.3.13 11:12

No ja prave kojim, a protoze nemame tu vahu /je fakt draha, budu muset nekde pujcit asi/ tak prave nevim kolik vypije..

ani tak nemame problem vylozene s reluxem, ale spis s tim jedenim..ale obcas si ublinkne spis kdyz ho po kojeni prebalim a tak (vetsinou se po.. prave kdyz papa :D )

my pouzivame jednou az dvakrat denne Espumizan proti prdikum, vetsinou to pomuze nebo cvicime nozkama a tak..a nahrejvaci polstarek, masticku Pupicek..

jenze ja prave i kdyz jsem mu chtela dat odstrikany mliko svoje, abych vedela kolik vypil, tak nechce pit z niceho umelyho, ani stikacka (nesnasi cokoliv v puse jinyho nez prso :D vzdycky se zacne dusit..) ani flaska od odsavacky, ani jina, on vlastne nesnese ani dudlika :)

proto bych rada poznala alespon jestli uz mu muzu dat napit zas aby nehrozilo boleni briska (kdyz si nahodou ublinkne..) je to boj ty deticky :) navic je moje prvni, a je mu teprv mesic, takzue jsem z toho jeste takova zmatena..no jo, neni nad vlastni zkusenosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aajaa
15.3.13 11:21

Jak vis, ze rve hlady? Mala miminka, zvlaste mesicni, vecer placi velmi, velmi casto. Nekdo rika prdiky, casto se ale uvadi, ze to je proste podvecerni nebo vecerni rev jen z adaptace na svet, jejich nervova soustava je pretizena a nezvlada, proto ten plac… Mam tri deti a vsechny mi tak do tri a pul mesicu vecer plakaly, pritom normalne pribyvaly. Takze bych a priori kazdej plac nepovazovala za hlad!
Jinak ja teda prikladala deti, jak si rekly, nejstarsiho jsem casto kojila i po hodine, zvlast jako maly miminko, kdy se ta laktace ustalovala.

• Citovat
  • Upravit
101464
15.3.13 15:37

@mattez Pokud se u prsa uklidní, tak bych mu klidně dala znova, u kojení jsem nikdy neřešila za jak dlouho, když byl zájem, tak jsem dával i po půl hodině. Ale pokud pláče takhle jen večer, tak bych taky řekla, že je to buď únava, málo spánku přes den, přemíra podnětů a už přetížená nervová soustava :-)
Mě to malá dělala taky a u nás zafungovala dávat víc spát přes den dát dřív spát večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
15.3.13 21:06

My spinkame pres den dost, tkaze bych nerekla, ze unava. navic to nikdy nedelal, vzdycky byl klidnej, az ted, a porad si strka pesticky do pusy a hleda pusinou prso vsude. a kdyz ho k prsu dam tak taha a taha..proto si nemyslim, ze je to neco jinyho. ja si taky myslim, kdyz proste chce, tak ho nebudu trapit hlady. kdyby pak jen zuzlal, ale on fakt taha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aajaa
15.3.13 21:07

Mattez, ale ze to nikdy nedelal, to nic neznamena, deti se vyvijeji a co bylo vcera pravda, druhy den uz neni…ja osobne teda kojila proste podle prani. A deti jsem mela po vecerech neklidny vsechny, ale brala jsem to jako zivotni etapu, kdyz chteli prso, mely ho mit…aspon se mi zvysila laktace:-)

• Citovat
  • Upravit
1289
15.3.13 21:25

Ja mela strach, aby ho pak nebolelo brisko z prejedeni zas..no jom je pravda, ze sami si reknou nejlip, co potrebujou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101464
15.3.13 22:20

@mattez Mě taky tahá i když hlad nemá… a pak se pobleje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
16.3.13 10:22

Uz jsem si to rikala nekolikrat, ze ho budu krmit a vsechno ostatni proste jak si rekne nebo intuitivne, ale pak me obcas zmatou vsichny ty doktorky apod, ktery jedou podle tabulek..uz se nenecham :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
16.3.13 11:11
@mattez píše:
Uz jsem si to rikala nekolikrat, ze ho budu krmit a vsechno ostatni proste jak si rekne nebo intuitivne, ale pak me obcas zmatou vsichny ty doktorky apod, ktery jedou podle tabulek..uz se nenecham :jazyk:

v nemocnici (kdyz jsem kojila jeste), tak nam rikali, ze mame kojit tak, jak si dite rekne… Ale my potom presli na UM, takze to pry nejdriv po dvou hodinach… :palec:

• Citovat
  • Upravit
1289
16.3.13 11:37

Mne zas v porodnici tvrdili, ze ho mam kojit po trech hodinach a jinak ne. i pred den i v noci. ze ho mam proste furt budit (sem asi padla na hlavu, kdyz mi spi i sedm hodin v noci :) ) a kdyby chtel driv nez za dve, tak mu to proste nedat a zabavit ho jinak..a pak jsem zjistila, ze ty sestry, co to tvrdi, ani vlastni deti nemaj zadny.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
16.3.13 12:00
@mattez píše:
Mne zas v porodnici tvrdili, ze ho mam kojit po trech hodinach a jinak ne. i pred den i v noci. ze ho mam proste furt budit (sem asi padla na hlavu, kdyz mi spi i sedm hodin v noci :) ) a kdyby chtel driv nez za dve, tak mu to proste nedat a zabavit ho jinak..a pak jsem zjistila, ze ty sestry, co to tvrdi, ani vlastni deti nemaj zadny.. :)

nam sestry rikaly, ze kojit tak, jak si mala rekne… Ze kdyz bude spat v noci, tak nebudit, pokud pribira, tak je to OK… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko