Nenatravené mléko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nenatravene mleko
Holky, mam dotaz, muj mesicni syn vzdy k veceru hrozne dlouho pije, pak prestane, ale za chvilku zas rve hlady. vahu nemam, takze nevim, zda krici opravdu hlady nebo muze byt uz treba prejedeny a boli ho brisko. Navic jsem slysela, ze se nema michat nenatravene mleko s novym, protoze pak ho bricho prave muze bolet. Jak poznam natravene od nenatraveneho?? (myslela jsem si, ze treba kdyz si ublinkl a teklo normalni mlicko, tak jeste nestacil stravit, ale kdyz uz jsou to spis jakoby pucky srazenyho mlicka s vodou, tak uz stravil a muzu krmit znova..) poradite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, mame to same… A kojis nebo krmis UM?
Ja davam UM (nemohla sem kojit) a davam striktne po 3 hodinach (nejdriv po 2.5). mala taky ublinkava.
Place kdyz: trapi ji brisko, prdiky nebo proste boleni briska - na to nam pomohli kapky Sab Simplex. (uzasne). davam do kazde flasky 3 kapky k mleku nebo na lzicce narazove 10 kapek nebo kapnu na dudlik (to pomaha k okamzitemu zklidneni).
Place kdyz: ublinkne - hrozne ji to vadi.kdyz ublinkava, tak ji vezmu k sobe a jeste necham odkrknout, vetsinou to pomuze.
Rika se, ze deti travi nejmene 2 hodiny, ze behem te doby by se jim nemelo davat nic. Jesti ti rve „hlady“, tak zkus dat studenou (vlaznou) prevarenou vodu v lahvicce nebo strikackou… U nas funguje i toto (davame lahvickou)… ![]()
a na to ublinkavani pomuze, kdyz pod nohy (na strane hlavicky) postylky das knizky (podlozis), aby byla hlavicka vys… Pomaha to. I to mame vyzkuosene a praktikujeme… ![]()
drzim palce, at neco z toho zabere.
jinak, me mala vypije 100ml (davala jsem ji i 130ml, ale ublinkavala vic, protoze byla „prepita“, takze ublinkavala vic).
- Citovat
- Upravit
No ja prave kojim, a protoze nemame tu vahu /je fakt draha, budu muset nekde pujcit asi/ tak prave nevim kolik vypije..
ani tak nemame problem vylozene s reluxem, ale spis s tim jedenim..ale obcas si ublinkne spis kdyz ho po kojeni prebalim a tak (vetsinou se po.. prave kdyz papa
)
my pouzivame jednou az dvakrat denne Espumizan proti prdikum, vetsinou to pomuze nebo cvicime nozkama a tak..a nahrejvaci polstarek, masticku Pupicek..
jenze ja prave i kdyz jsem mu chtela dat odstrikany mliko svoje, abych vedela kolik vypil, tak nechce pit z niceho umelyho, ani stikacka (nesnasi cokoliv v puse jinyho nez prso
vzdycky se zacne dusit..) ani flaska od odsavacky, ani jina, on vlastne nesnese ani dudlika ![]()
proto bych rada poznala alespon jestli uz mu muzu dat napit zas aby nehrozilo boleni briska (kdyz si nahodou ublinkne..) je to boj ty deticky
navic je moje prvni, a je mu teprv mesic, takzue jsem z toho jeste takova zmatena..no jo, neni nad vlastni zkusenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak vis, ze rve hlady? Mala miminka, zvlaste mesicni, vecer placi velmi, velmi casto. Nekdo rika prdiky, casto se ale uvadi, ze to je proste podvecerni nebo vecerni rev jen z adaptace na svet, jejich nervova soustava je pretizena a nezvlada, proto ten plac… Mam tri deti a vsechny mi tak do tri a pul mesicu vecer plakaly, pritom normalne pribyvaly. Takze bych a priori kazdej plac nepovazovala za hlad!
Jinak ja teda prikladala deti, jak si rekly, nejstarsiho jsem casto kojila i po hodine, zvlast jako maly miminko, kdy se ta laktace ustalovala.
- Citovat
- Upravit
@mattez Pokud se u prsa uklidní, tak bych mu klidně dala znova, u kojení jsem nikdy neřešila za jak dlouho, když byl zájem, tak jsem dával i po půl hodině. Ale pokud pláče takhle jen večer, tak bych taky řekla, že je to buď únava, málo spánku přes den, přemíra podnětů a už přetížená nervová soustava ![]()
Mě to malá dělala taky a u nás zafungovala dávat víc spát přes den dát dřív spát večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My spinkame pres den dost, tkaze bych nerekla, ze unava. navic to nikdy nedelal, vzdycky byl klidnej, az ted, a porad si strka pesticky do pusy a hleda pusinou prso vsude. a kdyz ho k prsu dam tak taha a taha..proto si nemyslim, ze je to neco jinyho. ja si taky myslim, kdyz proste chce, tak ho nebudu trapit hlady. kdyby pak jen zuzlal, ale on fakt taha
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mattez, ale ze to nikdy nedelal, to nic neznamena, deti se vyvijeji a co bylo vcera pravda, druhy den uz neni…ja osobne teda kojila proste podle prani. A deti jsem mela po vecerech neklidny vsechny, ale brala jsem to jako zivotni etapu, kdyz chteli prso, mely ho mit…aspon se mi zvysila laktace:-)
- Citovat
- Upravit
Ja mela strach, aby ho pak nebolelo brisko z prejedeni zas..no jom je pravda, ze sami si reknou nejlip, co potrebujou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uz jsem si to rikala nekolikrat, ze ho budu krmit a vsechno ostatni proste jak si rekne nebo intuitivne, ale pak me obcas zmatou vsichny ty doktorky apod, ktery jedou podle tabulek..uz se nenecham ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez píše:
Uz jsem si to rikala nekolikrat, ze ho budu krmit a vsechno ostatni proste jak si rekne nebo intuitivne, ale pak me obcas zmatou vsichny ty doktorky apod, ktery jedou podle tabulek..uz se nenecham
v nemocnici (kdyz jsem kojila jeste), tak nam rikali, ze mame kojit tak, jak si dite rekne… Ale my potom presli na UM, takze to pry nejdriv po dvou hodinach… ![]()
- Citovat
- Upravit
Mne zas v porodnici tvrdili, ze ho mam kojit po trech hodinach a jinak ne. i pred den i v noci. ze ho mam proste furt budit (sem asi padla na hlavu, kdyz mi spi i sedm hodin v noci
) a kdyby chtel driv nez za dve, tak mu to proste nedat a zabavit ho jinak..a pak jsem zjistila, ze ty sestry, co to tvrdi, ani vlastni deti nemaj zadny.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez píše:
Mne zas v porodnici tvrdili, ze ho mam kojit po trech hodinach a jinak ne. i pred den i v noci. ze ho mam proste furt budit (sem asi padla na hlavu, kdyz mi spi i sedm hodin v noci) a kdyby chtel driv nez za dve, tak mu to proste nedat a zabavit ho jinak..a pak jsem zjistila, ze ty sestry, co to tvrdi, ani vlastni deti nemaj zadny..
nam sestry rikaly, ze kojit tak, jak si mala rekne… Ze kdyz bude spat v noci, tak nebudit, pokud pribira, tak je to OK…
![]()
- Citovat
- Upravit