Trvanlivé mléko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Trvanlivé mléko
Ahoj, co si myslíte o dávání trvanlivého krabicového mléka malým dětem? Dávám lahvové „čerstvé“. A nedávno někde jedna odbornice na mléko říkala, že trvanlivé má jen o 10% míň vitamínů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jako kdyby to lahvové bylo tak extra
dávala jsem to co jsem zrovna koupila, když bylo levnější to čerstvé, tak jsem koupila to.
- Citovat
- Upravit
Zrovna u mléka je to asi jedno jestli krabicové nebo lahvové, mléko by měla být nevíc hlídaná potravina a snad i je, já kupuju jak kdy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si ted nejsem uplne jista spravnosti toho, co rikam. Ale mam pocit, ze to bylo vysvetleno nejak podobne… Ze proste to krabicove mliko obsahuje nejakou slozku, ktere male deti nedokazi prebrat a ta zpusobuje odvapnovani kosti…
Podobne jako tavene syry.
Jestli se pletu, tak me nekdo opravte ![]()
Takze ja bych davala detem jen cerstve… Cim cerstvejsi a tucnejsi, tim lepsi ![]()
Aspon muj nazor…
- Citovat
- Upravit
Koukněte na Peklo na talíři. Zrovna nedávno tam o mlíkách byla řeč. Do mléka se nesmí nic přidávat! Je to snad nejkontrolovanější potravina u nás a taky nejbezpečnější. Zasadní rozdíl mezi těmito mlíky nevidím, snad jen v obsahu tuku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chatwenna To slyším prvně. Že tam něco je.
A někde jsem četla, že od roku spíš polotučné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla vždycky za to, že tvanlivý je zkrátka mrtvý mlíko. Navíc vnitřní folie tetrapaků obsahuje hliník, což mi taky nepřijde moc ok. Občas když máme kolísavou spotřebu mlíka, tak koupím krabici dvě trvanlivýho, abych měla případně do zásoby a nekazilo se mi tu čerstvé, ale jinak ho nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám trvanlivé. Syn vypije hrneček kakaa za dva dny a stejně to mlíko utopí v Granku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra8a Ja zas cetla, ze detem vse tucne az do tri let..
Jako tvarohy, syry, mlika, jogurty..
No, zkusim to nekde najit - ten clanek… Protoze tak chytra, abych si to zapamatovala a posilala dal, nejsem ![]()
- Citovat
- Upravit
Trvanlivý vůbec nekupujem, po dlouhé době jsem ho měla u tchánů a rozdíl oproti čerstvýmu, co kupujem domů byl šílenej
Dětem ani omylem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kupuji čerstvé plnotučné mléko na pití, většinou na kakao či bílou kávu. Krabicové mám doma vždy tak 2 kousky kdyby došlo čerstvé a taky na vaření. Pokud dělám sladkou rýži či puding, myslím že na to je čerstvého škoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chatwenna píše:
@Petra8a Ja zas cetla, ze detem vse tucne az do tri let..Jako tvarohy, syry, mlika, jogurty..No, zkusim to nekde najit - ten clanek… Protoze tak chytra, abych si to zapamatovala a posilala dal, nejsem
tak třeba hodně tučných tvarohů obsahuje odtučněnej tvaroh a přidaj do toho smetanu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit