9letiletá dcera a jídelníček - měla by přibrat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak "přibrat"dceru
Prosím nemáte zkušenosti? Mám 9 letou dceru je vysoká 130 cm a váží 25 kg…už asi rok. Když něco malinko přibere..okamžitě v nemoci shodí.2× týdně chodí tančit..nic závodního normální taneční gymnastiku a je hubená, tenké nožičky a ručičky…bylo mi řečeno ať přibere. Jak to mám ale udělat..Jí normálně ale nepřecpává se..není to typ co by vymýšlela v jídle nebo zase cpala moc. Prostě normálka.
Nemáte typ na nějaké vitamíny nebo něco takového..již půl roku jí dávám pangamin..nic. Já bych po něm byla jak koule.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkus se poradt s lékařkou co by ti poradila za potraviny a jídelníček. Já třeba jedu v systému, že syn má teplé obědy a večeře má jídlo stylu oběda, prostě dvě hlavní jídla denně. Jinak u podvýživy se doporučuje třeba Nutridrink, nevím, jestli ho můžou i děti, ale asi ano, zkus se poptat u lékařky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že vitamínama a přípravkama nepřibere, potřebuje vysocehodnotnou stravu. Moje mamka jako malá jezdila do lázní, aby přibrala
prý tam museli pít šlehačku ![]()
Ikdyž, je to zvláštní, naše malá má 126cm a má tedy 26kilo a je to poměrně, no nechci napsat oplácánek, to asi ne, ale je to normální dobře stavěná holčička, hubená tedy ani omylem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 já když byla s dcerou v lázních tak jsem taky přibrala, měli jsme dvě teplé jídla denně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud má krevní obraz v pořádku a jí normální zdravou stravu (mléčné výrobky, zeleninu, maso, luštěniny atd), tak bych se nepokusila něco násilně přibrat. Moje maminka byla kvůli stejnému „problému“ v léčebně, odnesla si odtamtud akorát trauma, plus se vrátila jako oplácaný nemotora. Někteří lidé mají zkrátka rychlý metabolismus a jsou hodně štíhlí.
Za chvíli přijde puberta a nevíš, co to s ní udělá, spousta holek se trochu obalí vlivem hormonů (prsa, zadek, boky)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lajla Prosímtě proč by měla přibírat? Já v deseti letech měřila 150 a vážila 30kg, to je ještě nižší BMI, a sice jsem byla samá ruka, samá noha, ale jedla jsem dost a byla jsem zdravá. Víc jsem přibrala v pubertě, a dneska mám váhu, se kterou jsem naprosto spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak přibrat neporadím, ale mám dceru, na 9 leté prohlídce měřila 135cm a vážila 26,2 kg. Taky jsem se ptala, jestli to není málo a podle doktorky je to v pořádku, na dolní hranici průměru. Prý si stále drží svůj percentil, takže je to ok.
Pokud k tomu tvoje dcera nemá předpoklady, tak asi nijak závratně nepřibere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lajla já Ti nwm, ale ta váha mi přijde v pohodě.. znám hubenější.. může mít takovou stavbu těla. pokud váháš, jestli jí něco nechybí, tak vyšetřit krev.. Jinak bych ale násilím nenutila, už vůbec néé přibírat.. já mám kluka, když měl 132 cm, vážil 27 kg.. a to je to kluk.. prostě je hubenej a dlouhej.. Fakt bych to neřešila, ve škole vídám holčiny, co maj nohy jak párátka, proti tomu zase takové, co mají výraznou nadváhu, nebo jsou prostě kulaté.. každý tu stavbu máme fakt jinou, já jsem macek, moje ségra je proti mě spíš jak moje dítě… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nevím, proč by měla přibírat
Buď ráda, že je hubená a může jíst všechno. Já mám doma taky vyžle a jsem ráda, že jí nemusím brát od pusy čokoládu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
pokud je zdrava a nic ji netrapi, tak bych ji rozhodne nenutila pribirat. V puberte by ti za to nemusela podekovat.
Kdyz se rozhlednu po skolacich, tak vetsina jich je oplacana a to za nas nebylo. Vsichni jsme byli hubenouri a vyjimecne nejaky ten cvalik. Ted je to presne opacne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moji dceri je 8 a pul, meri 130 a vazi 28kg, a da se mi trochu oplacana
pokud ti nekdo druhy rika ze dcera ma pribrat, a pritom sama vidis ze ona je zdrava a dobre ji, tak bych se na chytrou radu vybodla
vsechny deti do tabulek nenacpes. Jinak u meho syna (5) ktery je fakt dost hubeny, mi MUDRa doporucila orechy a mlecne napoje - koktejly z plnotucneho mleka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi na tom, jestli ji nebo ne. Mne u moji triletacky, ktera je desna nezravka, pomohla probiotika Nutrolin B - je v nich i vitamin B, ktery zvysuje chut k jidlu
Vzdycky po nemoci, kdyz ji potrebuju „rozjist“, je nasazuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dcera na tom byla v 9 letech stejně 132cm/23kg a nikdy sme tedy nepodnikaly nějaké přibírací akce, jí normálně a je zdravá, vitamínama to stejně nevyřešíte, teď je jí 14 let a jede v hubenosti stále ale taky stále jí normálně a vypadá zdravě tak proč to řešit, na tvém místě bych to neřešila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná to neřešit, malá je asi ve čtvrté třídě, že? V jejím věku jsem byla o kilo těžší a dělala balet, sice mudra prý taky jančila, ale byla jsem v pohodě, tak to naši ustáli a neřešili to.
Za to teď bych mohla něco oželet ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, známá potřebovala přibrat, kvůli otěhotnění a pila Nutridrink, taková vysoceenergetická pitíčka s brčkem, kupovala je v lékárně a pomohlo to. Říkala, že jí i moc chutnaly, je na výběr hodně příchutí, zeptej se v lékárně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit