4měsíční - co mu dát pít?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6865
4.5.13 20:24

Ahojky tak moje malá má 3 měsíce a je na UM k tomu pije feniklový čaj bud sypaný nebo instantní dokud bylo chladno tak vypila za den minimum třeba 50ml ale ted jak je teplo vypije kldně i 400ml, kolikrát si dá raději jen čaj než mlíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.5.13 23:04

@brumi jenže ono u um je to jiné. to je prostě jídlo. MM se umí celkem dobře přizpůsobit pokud je vedro tak dítě pít opravdu nepotřebuje, ale já teda nabízela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tykvička
8.5.13 11:56
@jasetu píše:
@Tykvička Mně doktorka říkala, že mám zkusit dát…chjo… no tak možná lepší odstříkat a mít připravené a když jsme venku tak zkusit dát z lahvičky? Protože jde o to, že když je teplo, opravdu kažkou hodinu-někdy i častěji- plakal dokud jsem mu nedala napít :-(. Takže jít dom, odstrojit ho, dát napít, říhnout, obléci a jít zase ven a za půl hodiny až hodinu to samé… Tak jsem myslela, že mu dám napít vody a pak si řekne až bude mít hlad…

Aha :idea: To je ovšem problém nikoli podávání vody flaškou, ale kojení na veřejnosti, případně v jiný než plánovaný čas.. A na to ses neptala :D
Hele.. Kojení na veřejnosti je každého vlastní věc, jak moc je to pro něj přirozené či frustrující. Já si odvodila, že když dospělí mohou na ulici chroupat hamburgery, tak mimi můžou sosat mlíko - ale dělám to tak, že si přes rameno na lavičce (na židli v restauraci) přehodím velkou plínu a mrně dám pod ni - ona má svůj klid, lidi se nemusí cítit v mé přítomnosti nepatřičně a já mám vyřešen problém s kojením.
No a časové intervaly v kojení se řídí striktně potřebami mimi - jakmile pískne, okamžitě přikládám (dneska už tedy poznám, zda jí jde o mléko či o chování a tak..). A po zkušenostech s druhým dítětem mohu říci toto: v zimě mi obě sosaly jak nezavřené, ovšem nárazově (cca po dvou, třech hodinách - postupně, hlavně v noci se to prodlužovalo), a jelikož se vyloženě „přežíraly“, tak taky nezávisle na odříhávání „blily jako alíci“ - pardon, ale i pediatr poznamenal, že při objemu mléka, které jednorázově nasosají, jim nic jiného nezbývá, jelikož žaludek má své limity.. :lol:
No a jakmile se oteplilo, tak se jednorázové objemy snížiliy, za to přes den v těch největších vedrech bylo loni starší dítko na prsu co pár minut - takže z toho jsem i pochopila, že na tom „předním a zadním mlíku“ opravdu něco je..
Shrnuto - kojím dle potřeb mimi (i my dospělí nejíme podle hodinek, ale podle momentálních potřeb), a dokud výhradně kojím, tak nic jiného mimi necpu. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Tykvička
8.5.13 12:00
@jasetu píše:
Jenže holky malej se hrozně u toho zpotí a bydlíme na horách a zatím celkem pofukuje :-(…takže by byl durch amusela bych ho převléct…jinak žádný problém s kozou ven venku nemám :-D

Aha, takže ještě jiná kategorie problému: zateplování mimin :idea: :mrgreen:
No, to je taky věc čistě individuální. Někdo i v létě mimino oblékne do svetru, někdo (jako já) už teď vozí mimi nahatá, při větru zakrytá plínou - protože si od porodu (oba v zimě, v horské porodnici) vychovává eskymáky, např. tím, že už od zimy spí při otevřeném okně a v ložnici netopí. :nevim:
Takže taky těžko radit, no :think:
Ale aspoň vidíš, že co mimi (a matka), to originál :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko