Netradiční příkrmy 7měsíční

11117
15.3.13 10:46

Netradicni prikrmy 7M

V poslednich par tydnech jsme prckovi nic nevarila - byl na sklenickach (stehovali jsme se a teprve se dostavam do normalniho rezimu). Ted uz se na to zase chystam, ale nejak nemam inspiraci. Jasne, brambor-mrkev, kvetak-brambor atd, zvladnum, ale chtela bych mu rozsirit „sortiment“ a moc nevim, co nakombinovat a jak to uvarit.
Jsme v zahranici a tady se dela miminkum i z avokada, ryb, batatu atd. ale to uz vubec nevim, jak na to.
Tak mi, prosim, hodte nejake tipy na kombinace a pripravu :)
Jo a jak pripravujete ovoce? Cerstve nebo lepsi vsechno povarit? Ja jsem malemu jednou do kase rozmackala cerstvy banan a on mi svou jinak milovanou kasi plival… Za to banan ze sklenicky zboznuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3780
15.3.13 11:03

@Ali-Ali Banán dávám samotný, nejdřív namačkaný, teď už si i ukousne… ;)

Vařit můžeš třeba fenyklovou hlízu, batáty, cukety, pak přidávat rýži, pohanku, jáhly, těstoviny…
přidávám do vaření i mražený hrášek nebo kukuřici, ale musíš přepasírovat, bo ty šlupky, ještě nestráví a navíc nadýmají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.3.13 11:08

@balenka
a jak pripravujes tu pohanku a jahly? proste povarit a pak rozmixovat? ja jsem zatim pridavala akorat ryzove vlocky, ty se rozpusti.
A jak vyrazna je ta fenyklova hliva? Jestli je lepsi ji dat jenom trosku nebo se muzu rozsoupnout :D
Ja teda celkem normalne varim, ale u maleho mam ze vseho strach - kolik ceho, jak moc povarit, jak moc rozmixovat. Asi to resim az zbytecne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
15.3.13 11:11

Ja taky doporucuju jahly a kuskus. Mam v mrazaku nakoupenou mrazenou zeleninu a vzdycky to ruzne pomicham dohromady a sobe jen prisolim :lol: Az bude pekna zelenina - u nas teda - tak.uz mala. ochutna vse. Proste staci jen povarit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
15.3.13 11:12

Jahly jsou malicke ty nemackam…pohanku jsem zatim nedavala ale mam ji doma-ale taky bych ji nemackala je taky docela mala a mala uz basti v klidecku kousky takze tak..nebo zkus i kuskus ten je super mala ho ma moc rada-uvaris podle navodu na krabici-jen vodu nesolim…nebo pak pozdeji trosku zkus cervenou cocku..nebo bezvajecne testovinky, ryzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
15.3.13 11:13

Jo a ty jahly a kuskus vubec nemixuju, je to malicke, to v pohode spolkne. Mala ma 8mes.
Pokud mate cerstve ryby, dala bych ibribicku s ryzi a treba nejakou mrkvickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.3.13 11:13

@petulatko
tak kuskus mam moc rada, ale malemu me to nenapadlo dat, tak diky za tip :) proste mi fakt fantazie v tomhle nejak drhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
15.3.13 11:14

Presne jak pise @petulatko -taky to tak delam mam mrazenou zeleninku hodim na paracek, nejakou tu prilohu..a trochu masa nebo uvareny zloutek a mnamka..jak bude zeleninka cerstva tak taky budu kupovat cerstvou ;) jinak ovoce davam male do ruky a ji si to sama ale ona ma 10mesicu-kdyz mela 7 tak sm ji to mackala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
15.3.13 11:16

@Ali-Ali já už jen mačkám vidličkou… mixuju jen maso ;)
Batátyse vaří stejně jako brambory (možná kratší dobu) jsou nasládlé, fenykl dávám v poměru 1:1 s bramborem, batátami nebo rýží a je to jen nasládlé, příjemné - nic výrazného, nemusíš mít strach ;)
Pohanku a jáhly dle návodu - uvařit do měkka. Někdy to vařím zvlášť a pak přidávám k různé zelenině třeba dva dny po sobě, ale někdy to lupnu do té zeleniny a udělám jako polévku ;)
@petulatko kuskus je taky dobrej ;) a rychlej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
15.3.13 11:17

Taky jsem taková řešitelka všeho :mrgreen:.Fenykl malé koupila tchýně. Měla jsem strach, jak to bude aromatické, tak jsem dala půlku na dvě porce, ale nebyl z toho skoro cítit. Ovoce dávám podušené a z banánu se jí zvedá žaludek, tak maximálně přimíchat do jiného ovoce. Mám už pětiletého syna a už si to taky nepamatuji :think:.Myslím, že jsem dávala ovoce podušené nebo přesnídávky až do té doby, než to zvládnul kousat :nevim:.Taky bych v tomhle potřebovala poradit. Jáhly jsem zkoušela a uvařené byly jako rýže. Na pohanku se chystám. Ze zeleniny je taky dobrá červená řepa, ale trochu déle jí trvá než změkne. A řapíkatý celer dávám skoro do každého jídla. Dodá tomu chuť, že bych to jedla i já :mrgreen:.Malá jí zatím masozeleninu a ovoce a už si nepamatuji, kdy přidat třeba jogurt nebo večerní kaši :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
15.3.13 11:18

Avokada se neboj, je super, davam ke svacine pulku, je hodne kaloricky, sladky brambory treba s cuketou, brokolici, spenatem, taky repu, květák, baby carotku, zelene fazolky…
ovoce zatim davam banan, nastrouhane jablko nebo švestku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
15.3.13 11:19

U nas frci dyne, repa a cuketa.. :)
Bataty jsem jeste nezkousela a vynikajici je udajne pastinakove pyre… :)

Jinak k tomu avokadu - nedavala bych. Kazdy clovek ma uzpusobeny organismus tomu, co lze kolem nej vypestovat.

Nejsem priznivcem exotickeho ovoce - ani pro sebe  :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7211
15.3.13 11:21

A co třeba pastyňák, dýně, špenát? a nebo už maso no :nevim:

ovoce dávam syrové ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.3.13 11:45

@Mobidick
a jak davas to avokado? cerstve a samotne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.3.13 11:46

@chatwenna
no prcek ma pul genu z jineho kontinentu, takze on ma siroky zaber :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...