Vyrážka po zavedení příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vyrážka po zavedení příkrmů
Ahojky, potřebovala bych radu.
Dcera má pět a půl měsíce a v pondělí jsme začaly s příkrmy. Dostala klasicky první tři dny mrkev, další dva dny (zatím) mrkev s brambory. Všechno skleničky Hami. Včera odpoledne jsem si všimla, že má po sobě vyrážku, takovou tu krupičku. Má ji teda hlavně na bříšku a zádíčkách. Je to alergická reakce (měla jsem za to, že mrkev nealergizuje) nebo jen reakce těla na něco nového? Nezvrací, stoličku má normální. Moc toho nesní, zatím to byly tak 2-3 lžičky, víc nechce. Asi ne že by jí to vyloženě nechutnalo, ale spíš nechápe tu techniku.
Tak se chci zeptat - máte s tím někdo zkušenosti? A jak se to řeší? Zkusit jinou potravinu (třeba špenát, dýni nebo brokolici - nic víc jednodruhového tu asi nemám a myslím, že i ten špenát je s bramborem) nebo to na pár dní odpískat úplně a vrátit se jen ke kojení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Třeba to není z toho. Já takhle jednou myslela, že je malá alergická a byla to šestá nemoc. Zrovna ten den měla prvně dýni, tak mi to vrtalo hlavou, ale bylo to tohle. Neměla v poslední době horečku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vera111 taky mě to prvně napadlo, ale jiné příznaky nemá. Horečku neměla.
Je teda fakt, že ta vyrážka vypadá stejně jako u starší dcery, když šestou nemoc měla. Ta se takhle osypala v roce. Jenže ta předtím měla horečky jak hrom, které nešly pořádně ani srazit. Malá mi připadla chvilkama v týdnu malinko teplejší, ale ani jsem ji neměřila, měli jsme doma dost teplo, tak jsem si říkala, že se mi to asi zdá. U šesté nemoci by asi měla horečku vysokou a ne jen lehce zvýšenou teplotu, ne? ![]()
Příspěvek upraven 16.03.13 v 09:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bud bych zkusila na tri dny vynechat a kojit - ted na zacatku to je jedno. Nebo zkusit neco jednodruhoveho - zkus dyni, ta je taky nealergenni, dela ji hipp a alnatura. Nebo domaci.
muze to by ale i neco jineho - alergie na prasek, potnicky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že to klidně může být reakce na mrkev. Moje dcera po ní měla hlen ve stolici a bolelo jí břicho, přesně jako po mlíce (má ABKM), tak jsem volala dr. jestli je to vůbec možný, říkala, že je, že může mít alergii na cokoliv
na týden jsem příkrmy úplně vynechala a všechno se srovnalo. Potom jsem zkusila jiné druhy ( dýni, špenát, brokolici…) a mrkev zkusila cca za měsíc. To už bylo v pohodě. Takže bych asi zkusila zase jenom kojit a uvidíš jestli ta vyrážka zmizí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U malé zatím žádná alergie, ale je fakt, že bude mít asi citlivější kůžičku. Půl dne po narození měla osypané tvářičky, prý reakce na nemocniční prádlo, že to některá miminka mají. Po Sudocremu jí to za dva dny zmizelo. Pak jsme zase bojovaly s opruzeninama, měla hodně řídkou stoličku a nepomáhalo na to nic, až Pytiol.
Starší dcera měla atopický ekzém, pak se jí to „přelouplo“ do astmatu, takže tam jsem spíš čekala nějaké reakce na jídlo. U té kupodivu nic.
Díky všem za názory, asi to zkusím na chvíli odpískat a jak ta vyrážka zmizí, tak bych pokračovala jiným druhem. Mrkev tam ještě jednu mám, tak tu bych zkusila později znova. Říkám si, že i kdybych zkusila jiný druh a vyrážka zůstala, tak zase budu vědět houby, jestli je to i z nového druhu nebo furt ještě to původní.
To jsem ještě nenapsala - cca od čtyř a půl měsíce jsem zkoušela dávat kaši (Kozí rýžovou), na to reakce žádná. Pak mi dr. říkala, ať ji, až začnu se zeleninou, na chvíli vysadím, takže teď ji nemá. Taky toho nepojedla, když jsem do ní dostala čtyřicítku, tak to byl megaúspěch, takže si myslím, že jí nijak nechybí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je v těch skleničkách opravdu jen ta mrkev/brambor/dýně? Mám zkušenost, že tam obvykle bývá něco navíc, přečti si složení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty kojíš? Nemohla jsi sníst něco ty? Nebo změna prášku? Nějaké nové oblečení? Bohužel je toho mnoho. Či nespotila se?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Osmanka kojím, ale nic nového jsem nesnědla, zatím ani na nic takhle nereagovala. Jinak vše používám stejné, prášek, krém atd., opravdu nevím o žádné výrazné změně.
Trochu se zpotila ve středu v kočárku, ale to by jí asi naskákala vyrážka vzpátětí, ne až o dva dny později ![]()
No já uvidím, prostě teď dva tři dny nic nedostane, jen MM a jak to zmizí, tak začnu se zeleninou znovu. Zatím nevypadá, že by ji to nějak zlobilo, tak snad ji moc netrápím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jiji píše:
@Vera111 taky mě to prvně napadlo, ale jiné příznaky nemá. Horečku neměla.
Je teda fakt, že ta vyrážka vypadá stejně jako u starší dcery, když šestou nemoc měla. Ta se takhle osypala v roce. Jenže ta předtím měla horečky jak hrom, které nešly pořádně ani srazit. Malá mi připadla chvilkama v týdnu malinko teplejší, ale ani jsem ji neměřila, měli jsme doma dost teplo, tak jsem si říkala, že se mi to asi zdá. U šesté nemoci by asi měla horečku vysokou a ne jen lehce zvýšenou teplotu, ne?Příspěvek upraven 16.03.13 v 09:41
moje malá taky neměla moc vysoké horečky. Měla tak 38, ani jsem nesrážela
Já nevím, zdá se mi málo pravděpodobné, že by byla alergická na mrkev. I když možné to je, to jako jo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme ekzém, tedy teď nám naprosto zmizel, jak najednou se udělal, tak zmizel. Ptala jsem se lékařky na zavádění příkrmů a říkala, že převařené věci by neměly vadit, že dávat pozor na čerstvé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1986 tak možné to je, že to byl ten brambor. Protože mrkev jsem dávala pondělí, úterý, středa. Čtvrtek, pátek měla mrkev s bramborem (mmch, zkoumala jsem složení, je tam i malinko pórku) a tu krupičku jsem našla v pátek odpoledne. Takže by to na ten brambor i skoro vypadalo…
Dneska teda nedostala nic a jak se to ztratí, tak začnu s tou brokolicí nebo dýní, ty jsou jednodruhové, pak mám špenát s bramborem, tak bych to zkusila a uvidí se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit