Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Naše dcera má oblíbené boty. Jiné nechce.(lehací a ječíci protest). Mám pocit, že už by to chtělo větší. Stejné, větší ale nejsou. Máme sice jiné ale v nich ani neseskoči ze židličky natož se postavit.
Tak mě napadlo, jak to udělat aby z toho nebyla moc velká hysterická scéna? ![]()
Několik let jsem synovi kupovala stejně boty, vždy jen o číslo větší. Teď už se v jeho velikosti nedělají, tak má jiné. To jsem udělala tak, že jsem ho nechala je vybrat, aby se mu líbily, kupovali jsme je dostatečně dopředu a stály v předsíni a koukal na ně, chodil kolem nich atp, aby si na ne zvyknul. Ale on má PAS. Zdravá dcera, když dělala scény, že tyhle boty nechce, tak šla bosky. Šla jednou a stačilo. Ona chce jeden den tyhle, druhý den tamhlety a třetí den zase ty první, čtvrtý den úplně jiný a pátý den už ani sama neví, co chce. Scény jsou teď na denním pořádku, nějaký opožděný vzdor.. s tím, co vyvadel syn, to nemá nic společného.
Ehm… asi to není příliš etické, ale co ji dat dovnitř malicky kamínek, aby ji začaly krapet vadit? 😅 a zároveň nabidnout mooooooooooc kraaaaaaasne nové boticky, jaká náhoda, že jsou zrovna doma a čekají tady na ni ![]()
@Semtex píše:
Ehm… asi to není příliš etické, ale co ji dat dovnitř malicky kamínek, aby ji začaly krapet vadit? 😅 a zároveň nabidnout mooooooooooc kraaaaaaasne nové boticky, jaká náhoda, že jsou zrovna doma a čekají tady na ni
Jako nápad dobrý. Já už mám pocit, že ty kamínky nejsou úplně potřeba.
@Midaku píše:
Několik let jsem synovi kupovala stejně boty, vždy jen o číslo větší. Teď už se v jeho velikosti nedělají, tak má jiné. To jsem udělala tak, že jsem ho nechala je vybrat, aby se mu líbily, kupovali jsme je dostatečně dopředu a stály v předsíni a koukal na ně, chodil kolem nich atp, aby si na ne zvyknul. Ale on má PAS. Zdravá dcera, když dělala scény, že tyhle boty nechce, tak šla bosky. Šla jednou a stačilo. Ona chce jeden den tyhle, druhý den tamhlety a třetí den zase ty první, čtvrtý den úplně jiný a pátý den už ani sama neví, co chce. Scény jsou teď na denním pořádku, nějaký opožděný vzdor.. s tím, co vyvadel syn, to nemá nic společného.
Boty o číslo větší teď nejsou
. Jako mám v merku o kousek jinačí. Doma jsou na očích jiné taky. Nevim možná jde o barvou. Bundu na totiž taky nejraději jen jednu. ![]()