Jedno spaní v roce

66
1.2.24 09:45

Jedno spani v roce

Ahoj vím že na tohle téma už tu diskuze jsou ale potřebovala bych nějakou aktuálnější :lol:
Jak a kdy ste prosím prechazeli s dětičkama na jedno denní spaní? U nás je to tak, že dcera 12m poslední asi týden občas dopoledne neusne a jde až po o…což by mi nevadilo je mi jedno jestli bude mít jeden nebo dva spánky. Jde ale o to že pokud spala jen po obědě tak noc nebyla nic moc a prostě si od 1 do 3-4 udělala hraci okno :roll:
Takže moje otázky :lol: sedne si to a mám pokračovat v 1 spaní? Trva ten přechod nějak delší dobu, mám ji zatím nechat spát 2×? Včera třeba zas měla 2 a dnes to moc nevypadá :D asi ten dotaz i zní zmateně, snažím se zorientovat
Budu ráda za vaše zkušenosti.
Díky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kattynka000
1.2.24 19:43

Mám 13 měsíčního a můžu ti říct, že každé dítě je jiné. Dcera (7 let) ještě ve dvou letech měla dopolední a odpolední hodinový spánek. Ještě dnes si jde občas na hodinku po obědě odpočinout. Syn naproti tomu vstane v 7 ráno, usne na půl hodinky v 10, pak mi usne kolem 16 hodiny na hodinku a pak usíná kolem 21 hodiny. Co 3 hodiny se budí - většinou stačí dát zpět dudlík, mlíko nechce, čaj taky ne a do minuty spí zas. Dcerka v tomhle věku usínala sice až v 10-11 večer, ale spala celou noc až někdy do 9 ráno, pak usnula kolem poledne na hodinu a odpoledne další dvě hodiny. Aspoň podle památníčku co mám :mrgreen: Jinak každý den je samozřejmě trošku jiný, je to vždy +-hodina v závislosti na okolnostech, co jsme dělali, kde jsme byli. Ale mám vypozorováno, že jak si začne lehce mnout oči a začne být viditelné biď jen trošku unavený (najednou neujde po domě tak moc, padá, ztrácí rovnováhu) okamžitě spinkat, než začne být protivný z únavy, jakmile to přetáhnu, tak usíná s křikem třeba hodinu, když to vychytame včas, tak do pěti minut bez křiku spokojeně spí.

• Citovat
  • Upravit
66
1.2.24 21:11

@Kattynka000 u nás to prave většinou tak fungovalo že zacla být dopolko unavená a šla spát mezi 9-10 asi poslední týden ji dám v tuhle dobu, po tom co se mne, do postýlky a neusne ikdyz ji pak třeba pohoupu. Večer chodila spát kolem půl 7 ale jak spi už po o a vstává odpoledne dřív tak šla třeba dnes už v 6…kolem 6 ráno vstává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
1.2.24 21:44

1 spani mela starsi od 10 mesicu do asi 15-16 m, ldy prestala spat uplne … do 10m spala 2-3 za den 20-30 minut:). Jinak usinala tak 9-10 vecer vstavala v 5-6 rano… kdyz prestala pres den spat, tak asi mesic usinala v 8 vecer pak se to azse posunovalo… na minimalne 9 cecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
5.2.24 08:21

@Aglája75 díky u nás je ten přechod asi nějaký náročný tak jeden den tak jeden tak :D ale ona si dost naspi pres noc…spi 18:30 až 6:30 jasně s přestávkami ale i tak :)
Každou díky za zkušenost:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
5.2.24 10:19
@Tianhou píše:
@Aglája75 díky u nás je ten přechod asi nějaký náročný tak jeden den tak jeden tak :D ale ona si dost naspi pres noc…spi 18:30 až 6:30 jasně s přestávkami ale i tak :)
Každou díky za zkušenost:)

vzdy ty prechody jsou narocne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
5.2.24 10:52

@Aglája75 Díky aspoň vím že to tak je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí