Dítě po chřipce

16
27.1.24 18:54

Dítě po chřipce

Ahoj, doma jsme prodělali docela ošklivou chřipku. S manželem jsme celkem ok, ale syn (za chvíli dva roky) se nám moc nezdá.
V pondělí a úterý horečky, to povětšinou prospal nebo probrečel (to chápu). Od středy je bez teplot, ale to nejhorší teprve začalo. Je jak vyměněný, vše ho vyvede z míry. Většinu dne probrečí, jsou jen chvíle, kdy je ok.
Je mi jasný, že jsou to asi následky té chřipky, ale jsem z toho trochu nesvá, protože on je jinak usměvavý, uběhaný dítko. Teď ho prostě vůbec nepoznávám a je mi ho líto..
Máte některá zkušenosti s takovým stavem po nemoci? Prosiiim, že to za chvíli přejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
461
27.1.24 18:57

Mame stejny problem po covidu :( maly 4 mesice a po covidu jak kdyby ho nekdo vymenil taky si nevim uz rady …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80283
27.1.24 19:06
@Meda2022 píše:
Ahoj, doma jsme prodělali docela ošklivou chřipku. S manželem jsme celkem ok, ale syn (za chvíli dva roky) se nám moc nezdá.
V pondělí a úterý horečky, to povětšinou prospal nebo probrečel (to chápu). Od středy je bez teplot, ale to nejhorší teprve začalo. Je jak vyměněný, vše ho vyvede z míry. Většinu dne probrečí, jsou jen chvíle, kdy je ok.
Je mi jasný, že jsou to asi následky té chřipky, ale jsem z toho trochu nesvá, protože on je jinak usměvavý, uběhaný dítko. Teď ho prostě vůbec nepoznávám a je mi ho líto..
Máte některá zkušenosti s takovým stavem po nemoci? Prosiiim, že to za chvíli přejde?

dcera ve dvou letech mívala takové divné výkyvy chování a nálad, i když po nemoci nebyla - je to takové nějaké období, já jsem si vždy říkala, že se chová jakoby měla nežádoucí následky po očkování, i když na žádném očkování v té době nebyla, časem to ustalo, můžeš zmínit doktorce, ale obávám se, že se s tím moc nic dělat nedá,
určitě neuškodí nasadit nějaké dětské vitamíny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15199
27.1.24 20:05

Dva dny horecek, to neni oskliva chripka. Spis to zadna chripka neni.

No a k dotazu. My ted take prodelavame nejakou podobnou virozu, cela rodina 6 lidi. Zacalo to dvoudenni horeckou okolo 39,8, prisernou besti hlavy, nevolnosti, zvracenim, kaslem. Vsechny deti bolelo i v krku. Deti (9, 7, 6 a necele 3 roky) byly unavene a uplakane kvuli bolestem. Po tech 2 dnech byly nektere bez teplot, nektere se zvysenou teplotou. Nektere mely chvili hromadu energie a najednou padly a spaly x hodin, nektere spaly cely den. Po par dnech opet horecka 39. Pak zase bez teplot, pak opet horecka. Proste jak na houpacce. No a nekoho bolela i zada a nohy, bez ohledu na teploty. Mota se nam hlava i ted vic nez tyden od zacatku nemoci. Nejmladsi byla pri tech bolestech take hrozne protivna. Ale ona krasne rekne, co ji boli. Navic vsechny trpi nechutenstvim, nechutna jim ani pudink a dalsi oblibena jidla.

Tak jestli to u vas neni neco podobneho. Neco ho trapi, boli, bez ohledu na teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
27.1.24 20:43

@Janča6 no a proč by 2 dny horeček nemohla být chřipka. Dcera měla také teď chřipku a teplotu měla max. 37,8 asi den a půl, jinak kašel. Měla chřipku A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
27.1.24 20:47

@Meda2022 dcera měla nějakou virozu v cca 5 letech, tehdy se chřipka běžně netestovala, měla tehdy vysoké horečky, kašel, zažívací potíže, stejně tak manžel, bylo to v době chřipkové epidemie, takže si myslím že to byla chřipka. A nemocná byla tak týden, ale potom snad 3 týdny strašná únava, vlastně každou chvíli si zalezla do postele a jen odpočívala. Na dotaz jestli jí něco bolí odpovídala, že ne. Ani moc nejedla. Pak to přešlo, takže po chřipce může být únava. Možná je tvůj syn jen unavený nebo ho pobolívá hlava nebo svaly a neumí to říct. Já bych tomu dala čas.
No a teď dcera měla chřipku zas a teploty den a půl, jinak kašel, ještě to není ani týden a už tu lítá a v klidu se nedá udržet. Má chřipku A. Je jí 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15199
27.1.24 20:54
@Lucka1111 píše:
@Janča6 no a proč by 2 dny horeček nemohla být chřipka. Dcera měla také teď chřipku a teplotu měla max. 37,8 asi den a půl, jinak kašel. Měla chřipku A.

Aha, díky za info. Já myslela, že při chřipce je ta horečka delší. Tak to jsme ji možná měli (máme) taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
27.1.24 21:08
@Janča6 píše:
Aha, díky za info. Já myslela, že při chřipce je ta horečka delší. Tak to jsme ji možná měli (máme) taky.

tak typický průběh chřipky jsou vysoké horečky, bolest celého těla, hlavy a kašel. Ale co teď mám antigenní testy, tak chřipek je strašně moc a ne všichni mají ty horečky. Ale naprostá většina má bolest hlavy (ale děti asi ne tolik, třeba dcera neměla) a kašel a zpočátku i bolest za hrudní kostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15199
27.1.24 21:22
@Lucka1111 píše:
tak typický průběh chřipky jsou vysoké horečky, bolest celého těla, hlavy a kašel. Ale co teď mám antigenní testy, tak chřipek je strašně moc a ne všichni mají ty horečky. Ale naprostá většina má bolest hlavy (ale děti asi ne tolik, třeba dcera neměla) a kašel a zpočátku i bolest za hrudní kostí.

Jo, tak to jsme měli všichni. A domácí covid test negativní. K lékaři jsme nešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
27.1.24 21:28
@Janča6 píše:
Jo, tak to jsme měli všichni. A domácí covid test negativní. K lékaři jsme nešli.

jestli jste to měli někdy v lednu, tak to chřipka nejspíš byla. Zvláště když jste to měli všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15199
27.1.24 21:32
@Lucka1111 píše:
jestli jste to měli někdy v lednu, tak to chřipka nejspíš byla. Zvláště když jste to měli všichni.

Jj, první 2 holky začaly minulý pátek, další 2 v neděli, já v pondělí a manžel (kterého jsme se snažili izolovat) ve středu. A ve školce zůstalo 5?zdravých dětí, stejně tak v každé třídě školy. No v pondělí ještě holky zůstanou doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44342
27.1.24 21:37
@Lucka1111 píše:
tak typický průběh chřipky jsou vysoké horečky, bolest celého těla, hlavy a kašel. Ale co teď mám antigenní testy, tak chřipek je strašně moc a ne všichni mají ty horečky. Ale naprostá většina má bolest hlavy (ale děti asi ne tolik, třeba dcera neměla) a kašel a zpočátku i bolest za hrudní kostí.

Nechci tě příliš děsit, ale těm antigenům bych moc nevěřila - v obou směrech. Alespoň podle srovnání Ag/PCR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
28.1.24 09:42
@Havlova píše:
Nechci tě příliš děsit, ale těm antigenům bych moc nevěřila - v obou směrech. Alespoň podle srovnání Ag/PCR.

tak jako falešně negativních jich bude určitě hodně, to beru s rezervou. Zrovna minulý týden u nás před ordinací upadla seniorka a bouchla se do hlavy, měla horečku a kašel, tak jsem jí otestovala a byla negativní. Ještě ten den v nemocnici chřipka pozitivní. Ale pozitivitě věřím, úplně nevím proč by tam měly být falešné pozitivity. Navíc i PCR se může mýlit, ono stačí špatný odběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44342
28.1.24 09:47
@Lucka1111 píše:
tak jako falešně negativních jich bude určitě hodně, to beru s rezervou. Zrovna minulý týden u nás před ordinací upadla seniorka a bouchla se do hlavy, měla horečku a kašel, tak jsem jí otestovala a byla negativní. Ještě ten den v nemocnici chřipka pozitivní. Ale pozitivitě věřím, úplně nevím proč by tam měly být falešné pozitivity. Navíc i PCR se může mýlit, ono stačí špatný odběr.

No, vzhledem k zkušenostem se vzorky z naší infekční a plicní kliniky mám na to jiný názor.
Samozřejmě, falešných negativit je víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.1.24 11:37

@Lucka1111 jo, tak to je hodně podobné. Malý spal v pátek asi 5 hodin a stejně byl večer úplně ko. S tím jídlem jakbysmet. Tak snad je to opravdu přechodný stav. Díky za uklidnění. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí