Batole a televize

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
26.12.10 21:27

Oje,děvčata,tak mám strach,jestli to není unás špatne :cry: :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
26.12.10 21:36
momi33 píše:
Oje,děvčata,tak mám strach,jestli to není unás špatne :cry: :oops: :nevim:

Není to u vás špatně :-) pokud svoje dítě naučíš, které pořady jsou vhodné, nebudeš se před ním koukat na násilné filmy a stupidné kresléné a ostatní seriály nicšpatně neděláš :-) v dnešní době se ty děti stejně před televizí uchránit nedají…

• Citovat
  • Upravit
27305
26.12.10 21:45

U nás televize nejede vůbec, akorát večer jsem si pouštěla na Primě Prostřeno. Prcek zezačátku dost koukal, stál u stolku, ale pak si nějak zvykl a teďka to máme jak už tady někdo psal tak, že miluje reklamu a pořad ho nezajímá :-) max. pár minut a zas leze pryč. Ale jak slyší reklamu, v cukuletu je u telky :-).
Teď o Vánocích ale máme dost puštěné pohádky, ale moc ho to nezajímá. Až bude po Vánocích, zase bude telka vypnutá. Malej se ale naučil zapínat na mém nočním stolku radiobudík, takže nám občas hraje rádio, když si ho přileze zapnout :-D
Já bych teda mohla být celej den v tichu, nemusím hudbu ani rádio, atd. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
26.12.10 22:04
Michaelakkk píše:
momi33 píše:
Oje,děvčata,tak mám strach,jestli to není unás špatne :cry: :oops: :nevim:
Není to u vás špatně :-) pokud svoje dítě naučíš, které pořady jsou vhodné, nebudeš se před ním koukat na násilné filmy a stupidné kresléné a ostatní seriály nicšpatně neděláš :-) v dnešní době se ty děti stejně před televizí uchránit nedají…

No jde spis o to,ze to dite,zatimco vypada,ze si v klidu hraje,podvedome vnima keci z televize.U nas telka bezi az vecer,ale kdyz nahodou jde,nekdy zasnu,jak dcera reaguje,prestoze jsem prsvedcena,ze je zabrana do hry.Zacne opakovat hlasky nebo to ruzne komentuje,aniz by hodila na televizi okem..A to je prave to spatny.

Televize jako kulisa neni pro dite idealni,i kdyz bezi treba prirodopisny dokument :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
26.12.10 22:07

u nás je to taky tak, že když je doma chlap, tak TV jede od rána. Nejvíc mě vytáčí, že si malého (10 m) veme k sobě na gauč a dívají se spolu! Byla bych radši kdyby ho nechal na zemi s hračkama, když už ho nenapadne si s ním hrát. To mi příjde fakt zabitý čas. Takže si ho radši vemu do kuchyně, ať si tam lozí a mlátí vařechama místo toho tupého zírání na bednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
26.12.10 22:35

Tak já se tedy přiznám,že u nás telka běží od rána :oops: ,když jsem s malým doma sama i když je doma muž,jsem si vědoma,že by se to nemělo,ale já odjakživa nesnáším ticho a rádio mě poslouchat nebaví,takže ráno nám tam běží snídaně s Novou,pak to přepnu na Bebe tv pro nejmenší děti,ale malej na to stejně nekouká,vlastně krom pár reklam nekouká na nic.Jinak mám skoro celý den jako kulisu puštěnoé Očko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
27.12.10 08:02
kecačka píše:
Tak já se tedy přiznám,že u nás telka běží od rána :oops: ,když jsem s malým doma sama i když je doma muž,jsem si vědoma,že by se to nemělo,ale já odjakživa nesnáším ticho a rádio mě poslouchat nebaví,takže ráno nám tam běží snídaně s Novou,pak to přepnu na Bebe tv pro nejmenší děti,ale malej na to stejně nekouká,vlastně krom pár reklam nekouká na nic.Jinak mám skoro celý den jako kulisu puštěnoé Očko.

Presne tak,taky nemam doma rada ticho a tak si poustim aspon telku.Ale dopoledne mi tam jde prevazne jen ocko.A s malym i docela casto tancujem :) a bavi ho to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.12.10 09:13

Nesnáším TV jako zvukovou kulisu. Nepraktikuju. Je u nás vyplá,kromě pořadů, na které se doopravdy díváme.
Máme jen 2 programy, nemáme satelit a žádné cizí programy a ani mít nebudeme, nechci to doma :mrgreen:
Co se týče dětí a televize, pouštím, většinou večerníčky na DVD z kolekce, která před 2 lety vyšla. Cizí pohádky jako Bořek stavitel, Mašinka Tomáš, autíčko Finley staršího nebaví - pouštěli jsme na PC. Nebaví ho ani kouzelná školka, jsem ráda.

Cizí programy pro děti vůbec neuznávám. U babičky občas děti shlédnou Bebe Tv, ale potřebují k tomu komentář. Stejně je to jen úleva pro rodiče, že mají od dítěte chvíli klid. Nic jim dívání se na tyto programy nepřináší.
Moje děti baví TV pár minut, jak je to nebaví, ihned vypínám. Taky jsem toho názoru, že my si myslíme, že dítě nevnímá, ale ono vnímá. Ruší je to a nedovede se pořádně soustředit na činnost.

Moje děti, hlavně mladší, miluje knížky. Půjčujeme si je v knihovně, když potřebuju mít chvíli klid, sedne si, obloží se knížkami a „čte si“. Texty i melodie si pamatuje. Vydrží u toho sama i půl hodiny :-) Rozhodně jsem raději než praktikovat „televizní baby seeting“.
A taky upřednostňuju pohádky na CD. Tam dítě místo pasivního koukání musí zapojit i svou fantazii, aby si představilo děj.

Samozdřejmě toleruju, když se někdo chce podívat na zprávy, na nějaký film. Ale chlap, který je dlouhodobě doma a byla by k vůli němu u nás doma puštěná telka celý den, to bych tekla :cert: Vadilo by to i mě.

Nechci vyvolat hádku. Samozdřejmě, kdo chce, tak si celodenní vyhrávání Tv oddůvodní jako pro děti prospěšné :-)
S mírou ano, já se snažím, aby moje děti nesledovaly TV víc jak hodinu denně, ani ve špatném počasí, když se prostě nedá být tolik venku.
Ale jsem proti tomu, aby vyhrávala televize jako zvuková kulisa a rodič při tom dělal s dítětem všechny činnosti - čtení knížek, malování, hra. Myslím, že to může dítěti uškodit.V budoucnu bude více nervozní, roztěkané, nedokáže se na činnost soustředit.

I učitelky ve školce a škole bezpečně poznají, které dítě je „televizní“ a které ne. I když si rodič myslí, že to poznat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
27.12.10 09:17

Taky máme zapnuto skoro celý den. Ráno se díváme na JimJamu na Barneyho, pak tam mívám VH1. Teď občas přepínám na pohádku, jinak nahrávám a dívám se, když malá spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.12.10 13:29

Já pouštím TV jen na Ulici a to je už manžel doma a hraje si s malou jinak jí mám vyplou,ale mám puštěné rádio a půl dne s malou protancujem :mrgreen: Televize malou vůbec nezajímá a já jsem ráda.Známá má stajně starýho kluka a ten čučí na pohádky cca 2-3 hod denně ve dvou letech to je na muj vkus síla :cert: DVD kupujem průběžně , ale pouštět to budu až bude starší nepouštíme ani večerníčka. Dle mého názoru maj děti na TV dost času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
27.12.10 13:30

Tak já mám puštěnou televizi tak 1,5hodiny dopo a to samé odpo, jinak mi ale musí furt hrát rádio, prostě mě to ticho děsí :oops: přes léto jsme teda furt venku, takže tam maximálně večerníček, ale ty zimy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
27.12.10 13:40

U nás je televize taky jako kulisa. Taky nesnáším ticho. Byla jsem ze zaměstnání zvyklá pořád s někým mluvit a teď doma mi to chybí, takže alespoň takový pocit, že jakoby nejsem s dětma doma sama. Připadá mi, že jí malý ani neregistruje, zato když zapnu počítač, tak musí sedět na klíně, ten se mu děsně líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
29.12.10 20:40

Já pouštím jak kdy. Pracuji na poloviční úvazek z domu a pokud potřebuji mít trošičku klid, tak něco pustím (ale tak, aby to nebylo nějaké nevhodné pro dítě), někdy i teda Lucince nějakou tu pohádku, ale ne na dlouho. Pokud nemusím pracovat (pracuji na počítači), tak nemusím mít puštěno nic, i když mám filmy jako kulisu moc ráda :wink: ale vadí mi třeba u tchýně, tam je televize puštěná hodně a kolikrát fakt podle mě nevhodné pořady pro děti :think: já pouštím buď nějaké neškodné české komedie nebo pohádky, když už…ale snažím se to omezovat na minimum, ale holt když někdy potřebuju odpracovat hodiny a jsme samy doma, i ta televize se hodí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
1.7.14 15:28

14 měsíců miluje krtka

Ahoj, máme dceru 14 měsíců a miluje pohádky krtka, vydrží u toho sedět i hodinu v kuse a hlasitě se směje, nepouštíme až tak často, max dopo před spaním nebo když si potřebuju uvařit, poklidit..může to mít na ní špatný vliv? pouštíte někdo taky děckám krtečka? 8)po vypnutí asi 5 minut vztekání, ale pak zapomene a jdem si hrát..kolikrát si sama vezme ovladač a povede se jí náhodou zapnout tv, sedí pod ní a vykřikuje nadšením abych pustila krtka, jinak jí tv nezajímá, max reklamy, jinak si jí nevšimne..jen ten krtek jí očaroval :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ity
535
17.7.14 20:45

Já na TV nekoukám, když už tak občas jen večer, ale před malou vůbec ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí