Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, kdy se vám dětičky přetočili na bříško? Nám je 5 týdnů a 5 dnů a náš prcek to tedy dlouho trénoval i když jsem se snažila aby to nedělal a dneska se nám přetočil. Není to nějak moc brzo??
Já jsem zapátrala na internetu a našla jsem, že se k tomu dětičky dopracují mezi 4 - 7 měsíci. Takže je to u vás OK ![]()
Tak já jen doufám, že si tim nějak neubližuje ten náš prcek ![]()
Jestli to udělal úplně sám, tak bych se nebála. Případně se optej v poradně, až tam zas půjdeš
v 5 týdnech nebo v 5 měsících????
Pokud čtu dobře, tak píšeš v 5 týdnech? A to asi dobře není…nedávno tady o tom byla diskuse, že to je brzo a že to vlastně není přetáčení, ale težká hlava a tím se překulí a že se má miminku bránit aby to dělalo…zkusím to někde najít…
Sylvuška píše:
Holky, kdy se vám dětičky přetočili na bříško? Nám je 5 týdnů a 5 dnů a náš prcek to tedy dlouho trénoval i když jsem se snažila aby to nedělal a dneska se nám přetočil. Není to nějak moc brzo??
Tak tady https://www.emimino.cz/…risko-47400/ tý hočině nakonec doktorka řekla, že pokud se při tom nepropíná do luku tak je to ok…přečti si to…
Náš se otočil docela brzy a správně, nepropínal se. Pěkně si zvedl nožky nahoru, položil je nabok a přikulil zbytek. Bylo mu něco přes tři měsíce.
Nám jsou dneska 4 měsíce a přetáčí nějakou dobu a dr na rehábku se vyděsila že je brzo jenže co já s tím asi když ho mám položeného přece ho neobložím cihlama aby se nepřetočil
první syn se přetáčet nechtěl vůbec ![]()
Tak moje žába(2měsíce) se umí přetočit zatím jen z bříška na záda (už asi týden), ale na zádech leží jak přibitá, ani se nesnaží…
V necelých 6ti týdnech je to fakt nějak brzo ![]()
Poptej se v poradne jak tam pujdes. Nase mala se me zacala pretacet ze zad na brisko az na konci 5 mesice a z briska na zada az v 6 mesici. I koniky jsme pasly hooodne pozde, protoze jsem nevedela, od kdy ji mam na koniky davat
Nikdo me nic nerekl. Nastesti vsechno rychle dohnala. Prohyba se ti do luku?
My se taky začli přetáčet tak nějak-teď má 3měs a 1den a přetáčí se na bříško a pak rotuje na místě, aby viděl, co potřebuje
doktorka chválila, neříkala nic zvláštního…každé dítě má své tempo ![]()
@barique u nás to těžká hlava není-vypadá jako by skákal šipku do vody
natáhne obě ruce před sebe, přitáhne nožky k tělu a rukama se rozhoupává na stranu, dokud není na boku…pak už se jen dotočí
každé dítko má svůj rytmus a nic není špatně-pokud se neprohýbá nebo tak.. náš si akorát tou aktivitou uhnal pupeční kýlu-ale už je dobrá, tejpování pomohlo ![]()