Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,trochu svatecni tema
.Nas maly,21.mesicu,ma rad vsechno a i kapra jsem mu uz zkousela dat takze vim,ze dnes bude veceret s nami i kdyz teda budu muset hodne predkousavat kvuli pripadnym kostickam
.Jak je to u vas?
Hezké Vánoce a stastny Novy rok vsem maminkam ![]()
my máme děsného divocha, co u jídla chvíli neposedí, takže já kapra radši ne, protože se bojím, že bych mohla nějakou kostičku přehlídnout a on by ji spolehlivě v tom svém běu zhltnul. Takže já volím radši rybu bez kostí.Ale jinak proč ne-když si dáš opravdu pozor a budeš to přebírat milimetr po milimetru
kdyby nebyl takový divočák, tak to asi zkusím taky už dávno.
Kluci budou mít řízek nebo pangase,ale přítel jim určitě kousek kapra dá ochutnat.Mám strašnej strach z kostí,proto ho ani já nejím.Jinak v mase jako takovém nevidím problém.
kapra 100% dám, měl ho už i loni, vybírala sem ty konce kde sou hlavně jen dlouhý kosti a každý sousto sem mu promakala
![]()
ja davam,z kosti strach nemam. Mame v rodine same rybare, tak se u nas ji bezne. Male davam tu cast bricha, ktera je „placata“, tam jsou jen dlouhe silne kosti, ty se vyndaji snadno.
Oba budou jíst kapra na přírodní způsob, řízky moc nemusí.
Když už ryby, tak kvalitní. Pangase neuznávám - není to ryba, ale hormony vyhnaný paskvil. Stejně tak nějaké levné filé.
Samozdřejmě pečlivě vykostíme.
Mala pangasiuse.Dam ji odeme ochutnat.Ale mam strach s kosti takze kapra mit nebude letos.Jinak ryby miluje.
Ahoj,já dám malému file,které jím sama,a vím,že tam nejsou kosti..
Jana206 píše:
Když už ryby, tak kvalitní. Pangase neuznávám - není to ryba, ale hormony vyhnaný paskvil. Stejně tak nějaké levné filé.Samozdřejmě pečlivě vykostíme.
no ono jde o to, jakeho pangase koupis, ten co stoji pod 100,– je jak blato, hnus. Je to ryba puvodem z jihovychodni Asie. Proc by v nem mely byt hormony?
lucie.t píše:Jana206 píše:no ono jde o to, jakeho pangase koupis, ten co stoji pod 100,– je jak blato, hnus. Je to ryba puvodem z jihovychodni Asie. Proc by v nem mely byt hormony?
Když už ryby, tak kvalitní. Pangase neuznávám - není to ryba, ale hormony vyhnaný paskvil. Stejně tak nějaké levné filé.Samozdřejmě pečlivě vykostíme.
Spíš jde o to, že to není ryba původem z jihovýchodní Asie (ikdyž se tam chová), ale ryba „z laboratoře“ vyšlechtěná
Alpaka píše:lucie.t píše:Spíš jde o to, že to není ryba původem z jihovýchodní Asie (ikdyž se tam chová), ale ryba „z laboratoře“ vyšlechtěnáJana206 píše:no ono jde o to, jakeho pangase koupis, ten co stoji pod 100,– je jak blato, hnus. Je to ryba puvodem z jihovychodni Asie. Proc by v nem mely byt hormony?
na tuhle kravinu jste prisli jak? Chova se „umele“ treba v USA, stejne tak, jako se umele rozmnozuje a slechti kapr v jiznich cechach. Domovem pangase je Asie, kde se jako druh vyvinul, nebyl tam vyslechten.
Tady je článek o pangasiovi:
http://www.dietmindspirit.org/…h-gray-sole/
Myslím si, že v dnešní době se nadá věřit ani tomu kaprovi
když už se mluví o filém atd. člověk nikdy neví, ale nesmí to tak hrotit, to by nejedl za chvíli nic.
Tak holky kašlete na hormony aspoň jeden den v roce a pořádně se nadlábněte
![]()
Sama nemám ryby ráda, vadí mi jak rybí chuť tak kosti a z těch mám strach i u Natálky. Ale dostane pangase, ten kosti nemá a myslím, že někdo u stolu jí dá ochutnat i toho kapříka.
Našemu malému je 20 měsíců. K večeři mu uděláme kapří karbanátek (kosti se rozvaří a rozemelou)a bramborovou kaši.