Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky prosím Vás malej 17měsícu dostal do rána kašel dráždivý.Nemám kam ted zajít,a nevím co mu mužu dát.Hlavně on ještě kašel neměl tak já doma ani nic nemám
Nemas neco pro dospele??Treba na Mocusolvanu pro dospele je ze ho muzou i deti po porade s lekarem.Tak bych zavolala na deckou pohotovost.
Jinak cibule med.
Mucosolvan je na odkaslavani.Jestli ma suchej,drazdivej kasel,volila bych spis Sinecod,Stoptussin nebo Stodal,ten je takovej univerzalni.Ale jestli doma nic nemas a nemuzes ani nikam zajit,tezko radit.Nemuze ti nekdo nekam sjet?Lepsi ted,dokud je nekde otevreno,odpoledne tezko nekde poridis.
Našla jsem Stoptussin jen nevím jestli nevadí že už je delší dobu otevřený,prošlí není ![]()
No, jestli ho to chytlo už v noci (píšeš „do rána“) a je ten kašel až dusivý, tak by to mohla být i lehčí laryngitida
…v tom případě se hlavně vyvaruj přetopené místnosti, bude to jen horší!! Doma by mělo být pořádně vyvětráno a chladno, nejlépe pootevřené okno - a dítě je oblékneš teplotě přiměřeně víc.
tak u nás to samé,v noci začal kašlat-suchý,štěkavý a chrapot+rýma a mám doma jen mucosolvan a jitrocelový sirup......tak doufám že se nerozjede laringytida
ale teď přes den nekašle tak snad to přes svátky ustojíme
Mucosolvan bohužel neutiší dráždivý kašel, je na vykašlávání, na noc na ten suchý dráždivý dávám Stoptussin. Řekla mi to tak doktorka na dětské pohotovosti - zeptala se, kolik malý váží (tehdy 12 kg), tak řekla 12 kapek. Takže bych to tak asi napočítala i u toho menšího. Ale určitě to tak neplatí u dospělých - to bych se podle váhy těch kapek nedopočítala ![]()
před spaním vyvětráme,postýlku obložím nebo topení mokrýma ručníkama a snad trochu pomůže ten jitrocelový sirup a uvidíme co se bude v noci dít,kdyžtak to pohotovost jistí ![]()