Batole - nemá rád změny

62
2.10.15 20:29

Batole - nemá rád změny

Ahoj, náš syn skoro dva roky nemá rád změny. Třeba například má určité povlečení v postýlce, převleču za nové a ono se mu to nelíbí ( chce to původní), nebo když uděláme změnu třeba v tom že jsme sundali s podlahy koberce. Myslíte, že je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
2.10.15 20:31

Moje děti taky neměly rády změny. Tříleťák pořád ještě nemá. Pomáhá oznámit mu to dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
2.10.15 20:36

Jde o to jak nemá rád změnu, jestli je třeba jen nevrlý, nebo vzteklý až nepříčetný?? Jinak i moje zkušenost je, že děti změnu nerady, jídlo, prostředí… Zvlášť kluci. Jinak pomáhalo na změnu v klídku připravit, např.-povlečení ukázat, domluvit se, spolu převléknout a klidně nechat celý den okukovat a zvykat si.
A pro rodiče vydržet!! ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
2.10.15 20:41

Tak náš malý je to samé, od malinka jakákoliv změna hned byl hysterák nebylo to ani tak kvůli povlečení nebo těmto materiálním věcem, ale spíš prostředí. Např. nějaký čas jsme se vídali s mým tatkou výhradně u babičky na zahradě s dědou si hrál těšil se na něj, jednou jsme jeli k dědovi domů a scéna, že tam nebude. Prostě to co neznal mu dělalo problém. Jeden čas mě okolí hnalo do poradny, že je autista.

Teď mu jsou 4 roky a hodně se to zlepšilo. Stačí vše říct dopředu, vysvětlit co se kde bude dít a proč to tak je a je naprosto v pohodě. Určitě to chce o všem hodně mluvit i když se zdá, že to nepobírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
2.10.15 20:42

Děkuji, určitě vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
2.10.15 20:44

@Luluu2 Dcera byla to samé, pak se to uklidnilo. Ale je fakt, že na větší změny ji připravuju dost dopředu.
Jednou ztropila scénu, že k nám přijel děda a ona to nevěděla. Došly jsme ze školky a byl u nás. Jen ho pozdravila a šla trucovat do pokoje. To jí byly tak 4.
Ale jak píšu, je to o hodně lepší. Teď chodí do 1. třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
2.10.15 20:50

V tomto veku jsem mela sileny problem s prvorozenym na jare. Nechapal, ze uz je teplo a stale vyzadoval svoji capku a zimni boty :lol:

A ja jako mala pry tezce nesla koberec v cistirne, brecela jsem, kde je „kobec“ :lol:
Ale zmeny a prekvapeni nemam rada doted, nejradeji bych s tydennim predstihem vedela i to, ze deti dostanou rymu :mrgreen:

Myslim, ze je dite naprosto normalni, snazte se vse oznamovat dopredu, vysvetlujte, kdyby vam nekdo bez upozorneni sundal koberce, tak z toho asi taky budete trochu perplex ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
2.10.15 20:51

Je pravda, že u nás se vzteklé řvavé scény změnily ve zmíněné trucování. Prostě když neví něco dopředu tak na tu danou situaci nebo člověka prostě hodí s prominutím držku, nafoukne se a nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
2.10.15 20:52
@Bibi239 píše:
V tomto veku jsem mela sileny problem s prvorozenym na jare. Nechapal, ze uz je teplo a stale vyzadoval svoji capku a zimni boty :lol:

A ja jako mala pry tezce nesla koberec v cistirne, brecela jsem, kde je „kobec“ :lol:
Ale zmeny a prekvapeni nemam rada doted, nejradeji bych s tydennim predstihem vedela i to, ze deti dostanou rymu :mrgreen:

Myslim, ze je dite naprosto normalni, snazte se vse oznamovat dopredu, vysvetlujte, kdyby vam nekdo bez upozorneni sundal koberce, tak z toho asi taky budete trochu perplex ;)

problém s odložením čepice a rukavic prožíváme každé jaro :roll: už se na to opět těším a to zima ani nezačala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
2.10.15 20:55

@Bibi239 tak to s botama a bundou jsme měli taky :mrgreen: Vubec scény když si měl vyzkoušet nový boty to byla vždycky ostuda v obchodě :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
2.10.15 20:57
@lynč píše:
@Bibi239 tak to s botama a bundou jsme měli taky :mrgreen: Vubec scény když si měl vyzkoušet nový boty to byla vždycky ostuda v obchodě :pocitac:

jako bych viděla Domču :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
2.10.15 20:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
2.10.15 20:58
@Bibi239 píše:

Myslim, ze je dite naprosto normalni, snazte se vse oznamovat dopredu, vysvetlujte, kdyby vam nekdo bez upozorneni sundal koberce, tak z toho asi taky budete trochu perplex ;)

Souhlasím, jsme na tom podobně. Povlečení střídám dceři dvoje stejný, abych zbytečně nestresovala :lol: Nejdřív jsem se tomu divila, ale já jsem vlastně úplně to samý - konzerva jak vyšitá (např. mám už půl roku ležet nový moderní mobil ve stolku a stále používám ten na ho.vno) a taky potřebuji vědět všechno dopředu (hlavně teda tchýni za dveřma)… Jinak si ani vlasy umýt před dcerou nemohu, neb vypadám divně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
2.10.15 21:00

Tak my jsme koupili nového auto a syn v nem nechtěl vůbec jezdit. Stále se dožadoval starého auta a v novém vyváděl. Trvalo docela dost dlouho než si zvykl. Též nemá rád změny. Ale asi je to normální. Snad z toho dětičky vyrostou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67592
2.10.15 21:03

@Luluu2
Tak zrovna na povleceni si pamatuju, ze jsem byla fixovana i ja, kdyz jsem byla mala a jsem normalni :)
Takze rodiče mne dali ciste a to jety na zmoulani. Po par letech uz z nej byl jen kus hadru, ale bez nej jsem neusla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí