Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak byste vysvetlili triletemu ze doma nemuze dupat a zvlast ne v pet rano..Snazime se o to uz rok nepomaha nic, domluva, zakazy, placnuti, motivace, odvedeni pozornosti.Nic..A navic ani to ze na nas boucha soused pod nami a to mu rikame ze boucha kvuli nemu..Nutno rict ze kolikrat soused boucha po jeho trech krokach a vadi mu i ze rano mluvi kdyz se vzbudi.Je u nas slyset kazdej prd ![]()
Ahoj, já mám doma taky tvrdohlavce
u nás zabirala forma buďto odměn, nebo se naučil "dávání úkolů " což ho strašně bavilo, zkus mu dát za úkol být jako myška a pak ať dá(v rámci možností) úkol tobě
zabírá to dodnes ![]()
@pajulinkaa
Uz z nej opravdu rostu, kazdej vikend sem nervozni co zas bude. Koupime ted vinilovou podlahu a koberec mu do pokoje.Ted mame plouvouci podlahu tak doufam ze vymena pomuze.Dnes sem mu rikala ze ma byt jako mysicka ale zabralo to jen na chvili.. ![]()
Vyměň souseda
jako u nás je slyšet taky všechno, slyším sousedův budík ráno
Ale jsou svatí, i když za poslední rok máme pod náma 3. sousedy. ![]()
@kve-tinka
To my taky ale tihle sou tam rok a od prvniho dne na nas mlatej.Ze se neodstehujou, my to mame koupeny a kdyby sme mohli tak smw davno pryc..Taly slysim jeho vibracni vyzvaneni rano kdyz vstava a treba i pet minut nez se zvedne a bouchat na nej by me nenapadlo.. ![]()
@kacenkace a jak jsou staří? Pod náma jsou vždy mladí, bezdětní. Nad náma alkoholička, tak tu vůbec neřeším. A vedle mladí se školkovýma dětma, takže chápou. Už jsem aji slyšela tatínka jak jim čte večer pohádku… Jako z čeho ty stěny jsou by mě fakt zajímalo. ![]()
Zkus ty ukoly
jinak mě napadlo, když budete dělat podlahy, co nejakou izolaci, vím že se na podlahy prodávají?? ![]()
@pajulinkaa
Budem tam mit nejaky tlumici podlozky tak snad to pomuze..A k mysce jeste nejakej ukol?
@kve-tinka
Chlap tak 45 a holka 30 bych rekla..Ona taky dupe jak slon a neboucham na ni. A on je asocial kterej potom co u nej byl soused zeptat se jestli u nich neni na terase jejich zatoulana kocka rek ze jestli je tak ji zabije..Ale kdyz si lehne v lete s dymkou na dve hodiny venku nam pod oknem tak nesmime ani ceknout. ![]()
Jako a stejně sousedi by měli pochopit, že máš malé dítě a je jasné, že to vždy znamená alespoň menší rachot
jinak bych jim do schránky hodila balíček špuntú do uší, když nedají pokoj ![]()
@pajulinkaa
To by nas asi prisel zabit
ja nevom myslela sem ze bych za nim zasla ale u nej je asi veskery vysvetlovani zbytecny..Ale nevim proc nejde o dum dal kdyz je v podnajmu, my mame hypoteku
![]()
@kacenkace klidně ten úkol hraj s nim
ono ho to začne bavit
no uvidíš, třeba ty podložky zaberou. Sousedy neřeš
my máme taky samy deb…
@pajulinkaa
Je o neprijemny no. Navic ten nas kluk je obcas takovej pavouk protivnej
ze se jen neco rekne a uz jeci ![]()
@pajulinkaa píše:
Zkus ty ukolyjinak mě napadlo, když budete dělat podlahy, co nejakou izolaci, vím že se na podlahy prodávají??
Chce to rozebrat to lamino a dát pod něj pořádnou 6mm izolaci. My jsme taky předělávali podlahy, ale z důvodu zimy. Lamino jsme vrátili a na něj ještě vinil. Yvuková izolace fakt slušná. Ale pokud budete dávat tu plovoučku pryč, tak tu izolaci i pod ten vinyl. Jo paneláky, tam je slyšet fakt úplně všechno a když máš štěstí na nechápavý sousedy, tak je to problém. My bydlíme taky v bytovce, ale novostaba zděná a stejně na nás přílítnul soused, co ani nebydlel přímo pod náma, ale byt vedle, že děláme v sedm ráno hluk, že on se potřebuje vyspat. Tak jsem ho slušně poslala do háje, že my se prostě v sedm ráno vypravujeme do školky, školy a já do práce. Tudíž jako myšky opravdu nebudem. Bohužel mladší dcera je hlučná, ale je to dáno tím, že má dysfázii a ještě ADHD. Blbá kombinace, když dítě ve 4 letech rozumí jak ve 2 letech. Určitý věci jí člověk prostě nevysvětlil, o rok později je to už mnohem lepší, mluví a rozumí už celkem normálně. No ale pan soused to evidentně nerozdýchal a odstěhoval se
.