Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Snazim se to neresit a rikam si ze se nevymyka normalu, je jako jiny deti jeho veku ale je to tezky. Navic ma ted nejaky vztekly obdobi tak mi busici soused nepomaha moc to prekonat. V byte pod nami se stridaj lidi jak na bezicim pasu a jeden horsi nez druhej..A jeste k tomu je tu vsechno jak z papundeklu jenze kdo to mohl vedet kdyz sme to kupovali..
Tak aktualizuju tema..Mame vinilovou podlahu s izolaci v ovyvaku a 2cm tlustej koberec v pokojicku s tlumivou penou.Maly dupne na zem jak sleze z postele nebo gauce a uz zas soused mlati do cehosi.Tak uz nevim jak to resit..Nic mu vysvetlovat nema cenu ale byt o vikendu rano doma je pro me utrpeni
A ted co uz mam delat, ignorovat nebo tam jit a snazit se mu neco vysvetlovat
??Kdyz slysi tohle tak urcite slysi nas jak mu rikame aby nedupal.Meli sme vcera v pet navstevu a bouchal na nas taky..Nocni klid nerusime malej spi od sedmi do sedmi a rano ho mirnime. ![]()
@kacenkace Když bouchaj i v pět odpoledne, tak to ať si škubnou. Dětem dál domlouvej, protože to je prostě slušnost minimalizovat hluk a nějak se to naučit musí, ale víc to neřeš.
@kotyk
Byl u nas manzeluv bratr takze jeden clovek normalne se bavili zadnej hlasitej smich ani nic a malej si hral z vlackem stoupnul vyskocil tak pet cm a reklu hura. A uz bouchali. Jeste podotykam ze v obyvaku mame 3 cm koberec takovej ten chlupatej..Tak ze by padaly lustry ze by musel mlatit tak takovej hluk to teda nebyl… ![]()
Jestli jste s nim zatim nemluvili, tak jedno bych tam jako dukaz dobre vule zasla. mozna idealne poslat radeji partnera. proste rict, ze vite, ze maly nekdy dela ramus, ale ze je to trilete dite a i kdyz se ho snazite mirnit, tak ho nelze uplne zastavit.
dal bych to neresila, proste to soused bude muset prezit.
ja bydlela v panelaku dva roky a chovala jsem se fakt jak myska pomalu, byla jsem vetsinou v byte sama, ale stejne mela sousedka co chvili problem. u nekterych lidi nepomuze, i kdyby vsichni chodili po spickach ![]()
@kacenkace Když jsem dítě neměla, říkala jsem si, jak jsou sousedi neohleduplní, že nechají děti dupat. Ale co mám malého, tak vím, že to není tak jednoduché. Malému je rok, pořád lítá po bytě a to je pěknej dupot. Ale je to dítě, přece mu nebudu v roce zakazovat běhat po bytě. Jediné co zakazuji, aby úmyslně házet hračky na podlahu, ale jinak to neřeším. Nemáme koberce, takže jsou to rány. Ale i když si hraje, tak ty hračky prostě o podlahu řinčí. Často mu něco spadne, jezdí s odstrkovadlem, to je taky rachot, křičí, píská, směje se, prostě u nás není chvíle bez hluku, ale nebudu přece cepovat svoje dítě, ať je doma potichu. Na ulici se bude chovat slušně, v obchodě nekřičet, ve školce neházet hračkami, atd, ale doma ať si dělá, co chce. Tím nemyslím, že bude mlátit hrncema o podlahu a úmyslně dupat, ale běhání a křičení, to mu opravdu zakazovat nebudu. Takže to neřeš. Holt je to úděl bytů, že je hluk. Sousedi můžou být rádi, že ti v noci spí.
Špunty do uší:-) Ne, tohle je úděl bytových domů-máme to podobně, snažím se vysvětlovat ať nedupou, nevedem ani bačkory, ale soused si nestěžuje, i když to slyšet je dost to víme. Snažila bych se dál vysvětlovat, třeba i pohrozit sousedem, že přijde, pětiletá to už celkem chápe a po upozornění se zklidní.
@koala123
Chlap dole je arogantni namyslenec jsou tam v podnajmu my mame hypoteku a od ty doby co tam sou bezerujou.Ze mam na balkone kytky a padaj listy a ze oni maj terasu a vadi jim kdyz my sedime na balkone jako ze je poslouchame asi maj pocit nebo co
ja se jen nemuzu naucit to prestat resit
o
@hofka
Nejhorsi je ze uz sem to rikala a on to i vi ze boucha na nej ale nic si z toho nedela
nevim jak mu to vysvetlit. Nekdy si i rikam ze by bylo lepsi kdyby ten chlap prisel ale on jen tluce a nic ![]()
Máme „to samé“ máme jen plovoučku a malá je ďas. Lítá od rána do večera. Nezakazuju. Sousedka volala stěžovala si. Ale to je tak jediné co může. Když já byla ještě bezdětná. Každý víkend v půl 8 tam začal křičet a hrát si její syn. Ted po letech kdy už má ona syna většího a klidnějšího mám hold malé a hlučné dítě já, ale to už se jí nelíbí a vadí jí to.
Mě jako bezdětnou si nenapadlo na dítě stěžovat, ona jako zkušená matka stejně remcá. Od chvíle co malá chodí jsou ty vztahy na bodu mrazu. Díky bohu až se postaví tak se byt prodá a stěhujeme se.
Ale já už si zvykla, sousedka se tváří na oko jak milius a pak remcá kvůli každé kravině. Není ze své práce zvyklá, že se jí někdo vzepře a u mě narazila, když jsem jí řekla své, tak stála jak opařená a od té doby máme klid.
Takže doporučuju za sousedem dojít a vyříkat si to.
@Elen8
Ja jenom nechapu proc tluce a nepride vzdyt bysme vlastne ani nemuseli brat na vedomi ze to je na nas..
@kacenkace píše:
@koala123
Chlap dole je arogantni namyslenec jsou tam v podnajmu my mame hypoteku a od ty doby co tam sou bezerujou.Ze mam na balkone kytky a padaj listy a ze oni maj terasu a vadi jim kdyz my sedime na balkone jako ze je poslouchame asi maj pocit nebo coja se jen nemuzu naucit to prestat resit
o
tak na ně dlabej.. dítko úplně potichu nikdy nebude. A jestliže máte takové opatření a on tříská v 5 odpol, tak bych si schválně ještě zadupala
no to ne, ale kašlala bych na něj..
@martina.se
Slysela sem ho jak ji rikal v lete ze nemuze bejt venku ze ja sedim na balkone a koukam na nej jak lezi Pritom my mame bambus podle zabradli a na staflich sem tam fakt nesedela..
spadlo nam dolu vyprany malyho triko ze susaku a on rek ze nam ho nepoda ze na to sahat nebudeno tak co to je ![]()
@kacenkace píše:
@martina.se
Slysela sem ho jak ji rikal v lete ze nemuze bejt venku ze ja sedim na balkone a koukam na nej jak lezi Pritom my mame bambus podle zabradli a na staflich sem tam fakt nesedela..spadlo nam dolu vyprany malyho triko ze susaku a on rek ze nam ho nepoda ze na to sahat nebudeno tak co to je
na to kašli - my se stěhovali a jak se tu pořád malovalo, lakovalo, tak jsem si pár x sedla na balkon - nadýchat se čerstvého vzduchu bo těhotná, sousedka ob 2 vchody a 2 patra si dala hned jakous zástěnu, že prý jí šmíruju
to mi pak říkal správce.. Doteď ani nevim, jak ona dáma či slečna vypadá, ale zástěnu má pořád ![]()
@martina.se
To sou lidi fakt
on si snad pripada jak nejakej nadclovek ci co
ja treba otevru ventilacku a jen slysim uz zas poslouchaj.Jak kdyz me to zajima o cem kecaj ![]()