Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych se zeptat, jakou stolici by mělo mít 1,5 roční dítě? Dcera má řídší stolici, kašovitou a někdy i takovou průjmovou. Stolici má cca 1-2× denně. Nevím zda je to normální nebo bych to měla řešit s dr. Děkuji za rady.
@Isia Tak jestli má takovou stolici pořád, tak bych to neřešila. Dcera (1 rok a 4 měsíce) má taky řídkou stolici a většinou tak 3 x denně a ještě většinou potřebuje flašku s mlékem, chvilku si podudlá a hned je v plínce. Jelikož to má takto skoro od narození, tak to neřeším. I syn to měl tak a ani nevím, od kdy měl pevné bobky.
@Isia a pribira mala?? prave tento problem resim u 19mesicniho syna, ze zacatku mel kasovitou az prujmovitou stolici obcas, par dnu to bylo v poradku, stolice normalni..ted poslednich 10 ma porad spise prujmy. Nekdy kadi 1× az 3×, jiny dem treba 6×. Smecta nebo hydrasec ci dieta vubec nepomahaji. S doktorkou to resime, poslali ho na vsechny mozny rozbory, protoze i hodne zhubnul (skoro 1 kilo),navic malej mi ji porad, je porad pri chuti - celej den musi neco bastit… ted cekame na vysledky jak dopadnou a pripadne nas odeslou na dalsi vysetreni… tak jsem z toho dost vyrizena
@Paaajka Dcerka přibírá, nezdá se mi, žeby hubla. Také jí a pije skoro pořád.
Kašovitou stolici má skoro pořád, ale myslela jsem si, že by se stolice měla už ustálit a být hutnější, když už jí normální jídlo.
Má dcera to má taky tak. Docela pomohla probiotika, ale pak zase rostly zuby a bylo to nanovo. Neřeším to, přibírá, je spokojená, zdravá, spí celou noc takže viditelně ji nic nebolí
Někdy je to možná právě i tím, že toho přes den sní hodně…splácá páté přes deváté a hned je stolice jiná
Jako u dospělého…
Takže za mě bych z toho nedělala vědu, když je jinak dítko v pohodě a spokojené ![]()
Prosim zkusenejsi o radu.
Syn ma dva dny tmave hnedou stolici. Dnes dostal teplotu, skoro k 38.
Je mozne, ze je neco spatne?
Jeste nam dojizdeji nestovice ( spise uz jen odpadavaji stroupky).
Moc dekuji za pomoc holky. ![]()