Batole s teplotou a klidový režim?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2418
31.1.15 19:12

@lucka_mac teď už spí. jsem z toho na nervy  :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
31.1.15 19:16

@Teruna000 Neboj, kdyby mu bylo v noci špatně, tak se vzbudí a ten čípek mu dáš. Kluci mívají horečky častěji a kolikrát se z toho přes noc prostě vyspí i bez čípku. V noci hřejí jako kamínka, chodím je kontrolovat nebo spím s nimi v pokoji. Ale pokud spinkají, tak je kvůli čípku nebudím, spánek jim také pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
31.1.15 19:34
@Teruna000 píše:
Holky při 38,5 v zadečku srážet nebo ne? Dala jsem ho spát, ale jsem pořád na vážkách :-( nikdy takhle vysokou teplotu neměl.

38.5 v zadečku je teplota 38.0 - to nechávám a jen za hodinu, dvě přeměřuju, jestli leze nahoru nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
31.1.15 19:41

No batole a klidový režim :mrgreen: Jak už bylo napsáno, do 39 nesrážím (pokud jim tedy není vyloženě špatně, nic je nebolí, v klidu usnou). Při vyšší teplotě jsou holky samy od sebe víc v klidu, spavější a vydrží třeba koukat na pohádku nebo u knížky. Pokud jim je lépe a nechtějí ležet, tak se snažím o klidnější aktivity - malování, modelína atd.
No a při teplotách v noci raději preventivně kontroluju, i když pokud jim to vyskočí, tak se většinou proberou samy a kňourají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
31.1.15 19:43

Nám ještě paní doktorka vždycky říká, že se mají vypotit :mrgreen:

Většinou se snažím je k tomu klidu směrovat, ale když nechtějí (zvlášť batolecím věku), tak co už s nima… Sami ví, jak se cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
31.1.15 19:54

@Svistice děkuji :-) uvidím jak se to vyvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
31.1.15 21:05

@Teruna000 U nás před večerním spaním 38.9, takže dostal nurofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
31.1.15 21:37

@Svistice teď měl to samé…tak jsem mu dala 2 Panadolové čípky… Nurofen jsem do něj nemohla dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
31.1.15 21:41
@Teruna000 píše:
@Svistice teď měl to samé…tak jsem mu dala 2 Panadolové čípky… Nurofen jsem do něj nemohla dostat.

Já mám doma nurofen i panadol v obou verzích, čípkové i sirupové. Dávám teda jen 1 čípek, ale on má jen asi 10,5 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
31.1.15 21:55

@Svistice zítra manžel skočí ještě pro Nurofen čípky. Ale vůbec nevypadá, že by mu bylo špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
31.1.15 21:56

Ahoj, nedavno jsem na toto tema cetla clanek s nejakym doktorem v Mlade fronte. Mluvil o tom, ze teprve horecka nad 39 spaluje ' bakterie a viry' nebo tak podobne.
s valstni zkusenosti - leky na horecku nepodavam, protoze dite se otrepe a beha, misto toho, aby lezelo a uzdravovalo se. Onehdy mela mladsi 39, cely den spala a druky den byl OK. Samozrejme je to velmi zjednodusene - dite se musi hlidat, pozorovat a ne, ze ho necham spat a budu koukat na TV.
Jinak u nas se osvedcila vlazna sprcha, ta vzdy snizi teplotu. Pak davam list zeli na celo - to vytahuje horkost. Hlavne pit a jidlo davam az druhy den, pokud si teda dite samo nerekne, ze ma hlad.

a jen jeste leky nedavam proto, ze zatezuji nadmerne jatra a ta jsou pry pri uzdravovani nejvice potreba…

http://www.jimejinak.cz/…antibiotika/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
1.2.15 09:01
@Teruna000 píše:
@Svistice zítra manžel skočí ještě pro Nurofen čípky. Ale vůbec nevypadá, že by mu bylo špatně

Tak u nás v noci zase vylezla, ráno taky topil jak kamínka. Jinak je mu dobře, evidentně ho nic nebolí, nekašle, nesmrká, asi jen nějaká viróza.
Jen to teď vyšperkoval tím, že si odmítá nechat změřit teplotu, takže se asi budu muset poohlédnout po nějakém bezkontaktním teploměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
1.2.15 09:05

@Svistice nemáš doma toho našeho? úplně přesně, jak to popisuješ, to máme doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
1.2.15 09:13

@Teruna000 U nás se bohužel poslední cca 2 měsíce stávají peklem pro rodiče veškeré procedury, které „narušují jeho osobní integritu“: čištění zubů, měnění plíny, oblíkání, teď i to měření teploty a podávání čípku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
1.2.15 09:17

@Svistice jj, tak to u nás taky. To bude asi ten věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí