Batole v sedačce na kole

35
26.4.09 16:06

Batole v sedačce na kole

Ahojky holky, myslím si, že je tu hodně cyklistek, tak mi určitě poradíte :D Chtěla bych začít s dcerou (má 2,5r) jezdit na kole se sedačkou, ale nevím, zda je taková jízda pro dítě vůbec zábavná. Třeba když pojedu na výlet hodinu, dvě… pak bychom nejspíš skončily někde na hřišti + na jídle. Tak zda to není jen pro mé potěšení a zábavu, má z toho to dítě vůbec něco? Vím jen o pár dětech co tak jezdí a prý je to baví… ale trochu mě od toho odrazuje i manžel, se mu moc nelíbí už to, že si budu kupovat kolo, a teď přišel s tím, že dcera tam bude jen sedět a koukat mi na záda :-( Jaké máte zkušenosti, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43034
26.4.09 16:17

svarovic jezdi s vozejckem a tam ma dite i nejake hracky a tak … ale prej se koukaj ven …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
26.4.09 16:25

Já měla Vojtu na kole na sedačce jen párkrát (a na krátké pojíždění po městě), ale moc se mu to líbilo (byly mu cca 2 roky) a co chvíli si vzpomněl, že chce jet na kole. Bohužel už byl podzim, pak se ochladilo a já otěhotněla :wink:
Ale předtím jsme V. od jeho 5 měsíců vozili ve vozíčku a to se mu taky líbilo (běda, když jsme zastavili a „obrázky“ se přestaly pohybovat :lol: ).
Já myslím, že jde o to to zkusit. Každé dítko bude reagovat podle mne jinak, uvidíš… (a nové kolo se určitě neztratí - časem začne jezdit na kole i dcerka, tak aspoň nebudete kupovat víc kol najednou :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
26.4.09 16:42

S dcerou jsem začínala v sedačce v 11 měsících a zcela bez problémů, jezdila ráda, ale často usnula. Vozila jsem ji takhle do cca 4 let, i když uměla už sama.Teď máme 10 měsíčního chlapečka a máme za sebou první jízdu, rovnou 25 km. Myslím, že se mu to líbilo, dokonce ani neusnul.A sedačku mám také vzadu, s tím děti určitě problém nemají.Myslím, že s 2,5 letým se nemusíš vůbec ničeho obávat, jak vidíš,zvládají to v pohodě i mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.4.09 16:58

Děkuju za reakce :-) Ve vozíčku právě nechci, protože jak ji znám, si myslím, že by ji to nebavilo a podruhé by tam už nevlezla :D V sedačce tak nějak doufám, že bude mít zážitek ze samotné jízdy, mě nablízku (byť záda) a hlavně je to taková dobrá možnost výletů do přírody, sama ještě toho moc neujde - ale to zas ještě neocení ;-) Jo máte pravdu, to chce asi hlavně vyzkoušet… A máte někdo dítko, které kolo odmítá a a nemůžete s ním kvůli tomu jezdit, i když jste chtěly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.4.09 19:24

Firri, mám dítko, které odmalička odmítá kočár. Vloni na jaře jsme začali jezdit na kole, Anežka v sedačce za mnou. Zkusili jsme i vozíček za kolo, ale s tím jsem si nebyla tak jistá, pořád se mi zdálo, že je cesta moc úzká a já skončím v příkopu :lol: Vloni to Anežku v sedačce moc nebavilo. Párkrát tam i usnula, ale spíš mě přemlouvala, abychom už zastavili a ona mohla vystoupit. Asi před měsícem se naučila jezdit sama na kole s přídavnými kolečky, a tak jsem se dost bála, jak to bude probíhat, až ji vezmu do sedačky. Když kolo se sedačkou viděla, začala protestovat, že chce na svém kole jet sama. Vysvětlila jsem jí, že jedeme na hřišťátko, co je moc daleko a že tam by sama nedojela. Vyjeli jsme asi v půl jedenácté a na hřiště jsme dorazili skoro ve dvě. Takže v sedačce byla dost dlouho a neprotestovala. Naopak, zezačátku nahlas výskala radostí, že je to moc prima a pak si skoro celou cestu v sedačce zpívala. Ke konci už se těšila na hřiště, tak se ptala, kde už je to hřiště, ale dočkala se a ani pak neprotestovala, když jsem ji na hřišti zase naložila, abychom dojeli domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.4.09 21:48

Firri,

mám dvě holky, obě jsem vozila od cca 1,5 r a MILOVALY to nesmírně, v těch 2,5 r už opravdu nebyl žádný problém, většinou ani s usínáním. Je pravda, že 1) mám přední sedačku, takže dítě vidí všechno to, co já, můžu mu ukazovat, pohladit ho, podat mu něco, dobře mně slyší, když mluvím … , 2) byly to takové vyjížďky hlavně pro děti - ne dlouhé, většinou proložené hřištěm, posezením u rybníka na dece se svačinkou… A musím říct, že pro mně to taky byl druh psychohygieny, úžasný oddech, kdy jsem si užívala děti a děti mně, nedovedu si představit, že bych při mateřských brousila jen těch pár ulic kolem bydliště.

Nepřihlášená Evalu

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.4.09 08:46

Ahoj, já mám taky teda spokojené batole (26 měsíců) v sedačce, ale význam na delší trasy nevidim. Klukovi to nic nedá, vem si, jakoby dítě jelo třeba 3 hodiny v autě, pak jste se najedli, ono trochu proběhlo a pak zase třeba 3 hodiny v autě. Ano, je to čerstvý vzduch, ale pořád sedí… A to v autě má určitě pohodlnější posezení. Takže za mne ano, ale maximálně 3/4 hodiny na třeba vzdálenější hřiště nebo přesun k babi. Jako cyklovýlet na celý den nee. Resut

• Citovat
  • Upravit
9548
27.4.09 12:00

No, tak my jezdíme docela často, od loňska teprve (Anežka začala až pozdě sama sedět), ale už loni jsme byli i na dovolené s kolama a myslím si, že s tím neměla problém. často jsme stavěli, pořád na něco koukali, když usla, položili jsme ji na mech do lesíčka, aby nám tam neklinkala a bylo to moc fajn. Samozřejmě, že trasy dojezdu byly tak třeba do hodiny, hodiny a půl a s tím zastavováním se to natáhlo na dvě hodinky, to je tak akorát. Letos ji to baví víc, komentuje dění kolem, povídá, zpívá si :lol: Myslím, že to, že sedačka je vzadu, není žádný problém, protože jednak jí nefouká přímo do obličeje, když jedem rychle z kopce, nepožírá mouchy a otočit hlavou taky umí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí