Batole vstává brzo ráno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7182
26.9.11 14:46

Nevstaneme. :lol: Pustí si televizi a hraje si (dělal to už před druhými narozeninami, teďka mu budou tři), když vstává s manželem, tak ten mu pustí pohádky na počítači. Přes den chodí spát mezi jedenáctou a jednou, záleží, jak je manžel doma (pokud má ranní, tak Robínka naženu už v jedenáct, pokud jde na odpolední, to jde Robíno spát až po jeho odchodu, tedy kolem jedný, o víkendu většinou taky až kolem jedný), spí dvě až tři hodiny, večer ho ženu do postele na osmou, neusne hned, chvíli si „čte“, nebo kňučí, někdy půl hodiny, někdy i hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andreaaaa
27.9.11 13:25

Ahoj,já teda s holkou vstávala v půl šestý, ale zlepšovalo se to, teď jí je 5 a vstáváme mezi půl 7. a 7,ale fakt je,že stihnem školku a všechno.Největší průser to ale byl,když mi syn novorozenec půl roku usínal v 11 večer a přes to nejel vlak, dcera usnula v 8, s ním jsem do 11 byla v obejváku a nešel spát,se bavil, usnul v 11,v noci jsem ho ještě kojila a v 5 mi pravidelně vstala dcera, byla jsem po půl roce úplně na šrot, a to jsem je ještě nutila,teda dceru,že jsme si na dvě hodiny lehlÿ přes poledne,syn jinak spal pořád,protože byl novorozenec, teď se to posunulo,dcera usíná v 8 a vstává do 7,syn usíná v 9,aˇč je mladší, vstává o něco dřív a ještě spí přes poledne,ale už to jde…Já s ní v těch 5 prostě vstala a vstávali jsme tak možná 3 roky…Chodila jsem pak holt do půl desátý večer spát,jinak bych to nedala…

• Citovat
  • Upravit
3641
27.9.11 13:31

Mě totiž nenapadá, co by jsme v těch 5h dělali, jasně, nasnídáme se, ale co dál, venku je ráno ještě zima, obchod zavřenej, pohádku jedině pustit, ale to bych byla za chvilku jak chodící mrtvola a nechci, aby si zvykl, že se opravdu v těch 5h vstává :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
19.3.13 06:44

Ahojky. Holky potřebuji radu. Naše mládě za poslední měsíc zkrátilo noční spánek o 2 hodiny. Je mu 15 měsíců. Kdysi dávno :mrgreen: tak v únoru, vstával o půl osmé, teď nejpozději v 5:30, dnes i v 4:50 :zed: Přes den dává 1,5-3 hodinky spánku a chodi spát mezi 12-12:30, večer mezi 19-19:30. Nepomohlo nám dávat spát později, ani zkrátit to odpolední vstávání, už jsem ho ráno zkusila nechat vyřvat, dělat, že spím, vzít si ho k nám, nic nezabírá. Dřív jsem mu šoupla mlíko a vstával za další 1,5 hodiny. Teď vstává rovnou. Jinak spí celou noc u sebe v postýlce. Budu vděčná za jakékoliv nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
19.3.13 07:17

Malymj bude 2,5 a vstavame v rozmezi mezi 5 -6 minulý tyden zazracne vypil mliko treba v pul 5 a spal.do 7 ale uz mam zase smůlu. ted mu lezla stolicka tak jsme si 2 dny uzili ale myslim ze žádná rada neni, proste jsou ranní ptacata, jinak odpol.spi 2-3 hodiny ale kdyz ho vzbudim tak je protiva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
19.3.13 07:20

@handulinda Tak můj stejně starý syn takhle vstával vždycky - mezi 4 a 5,30 hod, někdy zabralo mlíko někdy ne, potom bylo období kdy spinkal až do 7 hod, a ted najednou zase vstává brzo, zkoušela jsem ho dávat spát i o hodinku později ale nemá to žádný vliv. Ale co chci vlastně napsat - píšeš že spí přes den 1,5-3 hod, tak nevím jeslti to třeba není moc, nevím, nedokážu posoudit, synek už nespí přes den vůbec asi od svých 9 měsíců, tak možná bych přemýšlela o tomhle.. (jako ne aby nespal vůbec - to by asi ještě měl přes den trošku spát, ale třeba jestli nespí dlouho).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
19.3.13 07:24

@handulinda Sice radu nemám, ale jsem zvědavá na odpovědi. Taky mně to jednou čeká. Třeba se s tím nedá dělat nic. Kamarádce vstává dítě denně v 5 ráno. Nic s tím nenadělá. Zkrátka už spát nechce a tak s ním vstává. :nevim: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33033
19.3.13 07:25

Můj starší vstává v 5:30 od 10měsíců..žádná změna v režimu (a že jich bylo) na tom nic nezměnila. Mladší loni vstával mezi 7 a 8h, ale od nového roku se sladil s bráchou a je hore nejpozději v 6. Holt jsou to ranní ptáčata (po tatínkovi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
19.3.13 07:32

:mrgreen: holky ač je to hrozný..udělaly jste mi radost, že v tom nejsem sama.

Pokud ho odpo vzbudím tak nejen že je hrozně protivnej, ale taky večer usíná klidně v šest na koberci.. :nevim:

No hold se my spáči rodičové musíme smířit s ranním ptáčetem. :mrgreen:

Moc diky za názory. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
19.3.13 07:53

Já se jen děsím toho až se mi narodí druhý a nebude v noci spát tak to se mnou za chvíli šlehne a jelikož mi asi malýho nevezmou do školky tak si neodpočinu vůbec, jinak by člověk mohl jít spát s miminem ale když bude doma starší tak asi ne, snad se do října něco změní k lepšímu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
19.3.13 08:04

@koralina11 my čekáme druhé v červenci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
19.3.13 08:06

Ahoj nam Mladej vstane mezi 4-6 ale dame mu mleko a on usne uz jsou mu skoro 2 tak si porad rikam ze by uz mel vydrzet az do rana. omlouvam se predem jestli to je blbost ale pokud se mlady vzbudi mezi tou 4 a 6 a breci ( normalne jen knuci) tak mu prevleknu plenu a dam mu mleko. Pokud bych ho neprevlekla nez mu dam mleko uz by neusnul. Je to hold alchimie. Ale vas holky obdivuju ze vstanete to bych nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
19.3.13 08:07

Náš malý (19měs.) spával asi do roku zhruba do 8. Spát chodil po 19 hodině. Od roku si to vstávání posunul asi na sedmou a teď, je to asi měsíc, co vstává kolem šesté. Včera teda v pět. :zed: :zed: Po obědě spí hodinu, max. hodinu a půl. Spát chodí pořád stejně mezi 19 a 19.30. Pokud jde spát později tak se stejně vzbudí kolem šesté. Přičítám to tomu, že se začíná prodlužovat den. Jakmile se ráno rozední, tak je vzhůru. Já momentálně pracuju doma tak do půlnoci, tak se děsím toho, co bude, až se začne rozednívat kolem páté. Ale zase si říkám, že už bude hezky, tak budeme celý den venku a bude víc unavený, tak bude spát dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
19.3.13 08:15

No jo to je pravda nam se syn v lete ani nebudil na mleko jak byl stahanej jen jeste me napada ze my mame zatemnovaci roletu tak ma v pokoji tmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
19.3.13 08:19

@handulinda V knize „Každé dítě může dobře spát“ (jde stáhnout na netu) radí na straně 74, jak na ranní ptáčata. Jinak si myslím, že se to u vás může zlepšit, až budete mít jen jeden spánek přes den.

Za sebe můžu říct, že předělávat režim jde velice těžko. I když se podaří, že dítě chodí spát jinak, stejně má pak sklony se ke svému režimu vracet. Spíše mi přijde, že jde předělat noční sovu, než ranní ptáče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí