Batole vstává brzo ráno

3627
26.9.11 08:01

Batole vstává brzo ráno

Malý bude mít dva roky a už víc jak půl roku vstává brzo ráno, dříve si klidně ještě po probuzení sám v postýlce hrál třeba 2h. Teď ne, volá na mě z pokoje, nepomůže si ho vzít do postele, dát mu hračky, nevšímat si ho a dělat, že spíme, nepomůže, když jde spát později. Možná ho probudí mokrá plínky, ale když ho přebalím, tak nechce zpět do postýlky. je to na bednu. Navíc teď, když delší dobu nereaguji nebo jen přijdu pohladím, přikryju, tak začne šíleně ječet, křičet, vztekat se-vynikající začátek dne :( prožíváme období vzdoru, takže ten křik má fakt nacvičený.
Co s tím, vím, že to přejde, ale přece nebudu vstávat v 5h ráno jen aby byl klid :( Nějaká rada?
Jediné co občas zabere, že mu v pokojíčku pustíme pohádku na noťasu, ale nechci, aby se učil, že takhle brzo vstávat je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
26.9.11 08:06

A to „jít spát později“ jste zkoušeli dlouhodoběji nebo jenom jako jednorázovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.11 08:10

Zkouším to tak jednou za měsíc alespoň 5dní po sobě :( Jediný dopad to má a to, že je málo vyspaný, ale vstává pořád ve stejnou dobu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1579
26.9.11 08:15

EWULE: asi tě nepotěším,ale některé děti jsou holt ranní ptáčata, bohužel to znám od syna, až někdy po 3 roce, to začal protahovat a teď spí třeba do 7 hod. a večer chodí spát nejdříve ve 21,30 hod., za to přes den naspí přes poledne pravidelně 3 hod.
Zkoušeli jsme mu ten polední spánek zkracovat, ale nedal se probudit a když už ano, tak byl pak celý den protivný, že jsme to vzdali.

Takže mohu jen popřát hodně síly a vydržet, za čas se to změní, ale není to 100%, kamarádka má stejně starou holčičku jako je můj synátor a ta stále vstává kolem 5 hod. a to přes den už kolikrát nejde ani spát, jediným uklidněním může být to, že až povyrostou a budou samostatnější, zvládnou si pustit např. TV a určitě pak nechají rodiče trochu pospat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
26.9.11 08:16

Já to dělala tak, že jsme šli do obyváku, pustila jsem pohádku na dvd, nechala tam koš hraček a lehla si na gauč a spala třeba ještě do 9ti na jedno vočko :D. Jája vstával kol 6 hod. hooodně dlouho.
Vydrž vydrž, je mu 5,5, a už vstává mezi 7-8 hod jak kdy. ale to mi je zas fuk, bo ví že maminka vstává po 8, takže si pustí TV animáčka, nebo jde na počítač (těď 14 dny ne, má zákaz chudák) hraje si s legem a tak .. a mě přijde fakt budit po 8 hod. jak kdy .. včera přišel až v 9 že mám vstávat :D :D.

Za mě, posouvat odchod do postele večer nemá smysl … voni maj v sobě nějakej radar čico, a právě naopak čim dýl šel večer spát, tím byl druhý den unavenější a mrzutější. Takhle teorie vyzkoušená v praxi je k ničemu .. u nás tedy byla.

Příspěvek upraven 26.09.11 v 08:18

• Citovat
  • Upravit
81481
26.9.11 08:16

Já bych vsadila na zimu. Loni jsme to měli stejně. s přicházející tmou se to začao lepšit.KOlik je synovi? Spí přes den jednou nebo 2X?

Jeden čas taky pomáhalo si vzít k nám do postele. Tak v polovině případů znovu usnul a ikdyž ne, tak alespoň neječe, něco si mrmlal, převaloval se, ale dao se v tom poospát. Zabral pak třeba až za hodinu a půl, ae tím, že já se úpně nezaktivizovala, ještě jsem usla taky.

Dávat později spát u nás nepomoho, ani douhodoběji, vstával pořád stejně. Spíš bych zkusila změnit režim spaní přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
26.9.11 08:21

Taky jsme měli období kdy vstával kolem 5 :roll: U nás teda hodně pomohlo dát mu do oken úplně zatemňovací žaluzky aby si myslel,že má ještě spát.A nebo chodil k nám do postele,to taky pomáhalo.Jinak teď vstává tak v 7,někdy se mu povede do 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.11 08:22

Přes den spí cca od 11-ti do 13h někdy do 14h, někdy jde až v poledne a spí cca ty 2h, večer chodí spát v rozmezí 18:45 až 19:45. teď ale chodím cvičit a potřebuji, aby šel v 18:45, protože kdyby ho měl ukládat manžel, tak by vyváděl. Když ho vezmu k nám do postele, hned chce jogurt, piškoty nebo si vymyslí, že má moký pýžo apod. a spát nás nenechá, ležet nebude a kdybych si ho vzala do obýváku a ještě chtěla dospat, tak to bude porád: mami, mazlit, maminkooo, jogurt, mamainko neci pohádu atd :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.11 08:27
Liduš88 píše:
Taky jsme měli období kdy vstával kolem 5 :roll: U nás teda hodně pomohlo dát mu do oken úplně zatemňovací žaluzky aby si myslel,že má ještě spát.A nebo chodil k nám do postele,to taky pomáhalo.Jinak teď vstává tak v 7,někdy se mu povede do 8.

JJ, žaluzky a tmavej závěs jsme pořídili loni a fungovalo to, teď mu vůbec nevadí, že si nedohlídne ve tmě ani na ruku, jaká je tam tma, to ho vůbec nerozhází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
26.9.11 08:40

Tak jsetli chodí v 18: 45, tak je podle mě normál, vstávat v 5. Syn nikdy déle, jak 10 hodin v noci nespal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.11 08:50

Alw zkoušeli jsem párkrát kolem 8, vždy tak cca 4-5 dní po sobě a nepomohlo to. Navíc kolem té 19h je už kaput a chce jít spinkat sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
26.9.11 09:45

Já měla to stejný u staršího syna a nepomohlo nic.Myslím si,že dítě má v sobě jakýsi budík :-D .
Ale časem se to zlepšilo,že mě třeba nechal taky polehávat v obýváku a on koukal na pohádky.Teď chodí do první třídy a pořád vstává po šesté a to chodí spávat až kolem 22:00…je to ranní ptáče :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
26.9.11 14:14

Co to je brzy? Moje dítě vstává i ve čtyři, v půl pátý, když jde manžel na ranní. Jinak od miminka vstává mezi pátou a šestou, výjimečně spí až skoro do sedmi, ale to je opravdu výjimka. Je to sice na palici, ale nikdy mě nenapadlo mu spánek protahovat, za prvé já jako dítě taky vstávala hodně brzy, za druhé se nám to teď hodí, páč ho nemusím budit do školky (s tím má třeba problém kamarádka, jejíž dcera spí minimálně do osmi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
26.9.11 14:15

Už to vidím, v pět ráno vstává. :mrgreen: Takže něco jako u nás. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.11 14:27
Raduš.ka44 píše:
Co to je brzy? Moje dítě vstává i ve čtyři, v půl pátý, když jde manžel na ranní. Jinak od miminka vstává mezi pátou a šestou, výjimečně spí až skoro do sedmi, ale to je opravdu výjimka. Je to sice na palici, ale nikdy mě nenapadlo mu spánek protahovat, za prvé já jako dítě taky vstávala hodně brzy, za druhé se nám to teď hodí, páč ho nemusím budit do školky (s tím má třeba problém kamarádka, jejíž dcera spí minimálně do osmi).

A to s malým v těch 5h vstanete? Co děláte a v kolik jde pak spát a večer chodí kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí