Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My máme dva roky a kousek a vstáváme o půl 5,když se zadaří tak až v šest a to bývá málokdy. Jedině o víkendu si přispíme tak do půl 7 ale to je maximum. Jediná výhoda je že spí celou noc. A i když jí zkouším dávat spát dýl tak se stejným výsledkem ![]()
Teď si vzpomínám, že když jsem byla malá, tak jsem do školky nechtěla vstávat ani za nic. Ale jakmile byla sobota, neděle, před šestou jsem byla vzhůru jako na koni, abych se mohla od 6 dívat na pohádky ![]()
Je fakt, že můžu být ráda, že mi taky spinka celou noc. Sem tam se vzbudí, ale to si ho dám k sobě a zase chrupkáme. Tak aspoň tak. No holt začnu chodit dříve spát, nebudu číst do noci a ani vysedávat u počítače
![]()
@Emilie jo s tím počítám, že jakmile se ho začne týkat povinná školní docházka, tak ho budu z postele tahat ![]()
@Akivasha taky jsem o víkendech vstávala na pohádky
, ale než mi do toho dítě doroste, tak to ještě chvíli potrvá ![]()
Ahojte,
už si nevím rady se spaním ročního syna.
Dřív vstával kolem 7. V devět šel spát, v 11 budíček, pak sel spát ve 2, vstával v půl 4 a večer v 7 šel zase spát a spala až do rána.
Teď vstává mezi 5-6 a dřív než v těch 9 zase neusne.
Kdyby normálně vstal, tak ok. Jenže od ty doby, co vstane, tak řve, mne si oči, je protivnej, ale neusne dřív než v těch 9 jak byl zvyklý. Nemáte někdo radu? ![]()
Rada je jediná, vydržet. Dětem se spaní mění častěji jak dubnový počasí. Nic s tím neuděláš, za týden může být všechno jinak. Jinak, na roční dítě ti spí hodně, takže se připravuj na to, že dopoledne přestane spát úplně.
@Janli
Spí dost. To si nestěžuju. Spíš mi připadá jako by mu ten spánek chyběl když ráno vstane tak brzo. Ráno ani nic neudělám, protože mi stojí u nohy a řve a řve. Je ticho akorát u snídaně. 10 minut.
@topkiss Vydrž Prťka, vydrž. Já měla nespavce. Od asi 8 měsíců jsme vstávali mezi 5-6 se železnou pravidelností až do puberty. Když takhle jednou v neděli bylo 8!! měla jsem strach jít do děcáku, že umřel
A od té doby spí klidně do oběda. Nemá cenu lámat to přes koleno. Každý má nějaké nastavení a špatně se mění.
@topkiss píše:
@Janli
Spí dost. To si nestěžuju. Spíš mi připadá jako by mu ten spánek chyběl když ráno vstane tak brzo. Ráno ani nic neudělám, protože mi stojí u nohy a řve a řve. Je ticho akorát u snídaně. 10 minut.
Deset minut je ticho! Ty se mas
mělas to za odměnu, proto ti to ted připadá špatné.
Já dnes k velkému tříleťákovi vstávala 2:55. Usnul v 6:30. A to mám dnes tolik pochůzek ![]()
@martina bl
Já vím, že některý děti řvou pořád nebo nespí vůbec. O to že by měl víc spát mi ani tak nejde.
Spíš nevím, jak vyřešit to, že vstane a je hrozně unavenej a… No na zabití ![]()
Přijde mi, že mu ten spánek prostě chybí. Ale nechápu, proč teda vstává tak brzo
![]()
Jinan mám ještě dvouletou a vstává 7 a spát nechodí přes den vůbec
@mrazik6
To je taky radost. To je vždycky když se má něco dít ![]()
@Janli jj nejak tak, v roce a půl spí ve dne 1-2 hodiny jen jednou denně a jestli bude jako její sourozenci tak jeden odboural denní spaní ve 2 a druhý ve 2 a půl
, ale já jsem vděčná, že spí celou noc, i když pres den skoro nic neudělám ![]()
Můj 11m taky vstával dost brzy, pár dnů po sobě jsem to ignorovala a nechala ho v postýlce i trochu řvát a až když byl čas vstávání tak jsem přišla rozsvítila a „dobré ráno“. Po nějakém týdnu mu došlo že naše smečka vstává později a srovnal krok