Batolecí jídelníček a zelenina

5173
27.11.11 12:17

batolecí jídelníček a zelenina

Tak jdu na radu za mámama batolat … Syn 14 měsíců,stále mu vařím vzlášť mi máme třeba klasicky na špeku pečenýho králíka, se špenátem a br.knedlíkem, syn má pečenýho králíka bez špeku a soli ( nechala jsme si namíchat spšl bylinkový koření pro něj ) a brambor a špenát všechno vařím zvlášť pro něj , čínu kyž vařím tak v jednom hrnci pro nás v druhým pro něj … ale občas bojuju u jídel kde není zelenina třeba pro nás vařím zapečeý těstoviny se zelím a krkovičkou uzenou a syn má zapečený těstiviny s dětskou šunkou bez zelí - a takových jídel je víc,ale trápí mě u těhle jídel že tam nemá zeleninu , je mi proto srsti nedát tak malýmu dítěti zeleninu ,občas mu tam přihodím zeleninu na zepeční,ale to mu nechutná - myslíte že bych mu mohla dát na svačinku třeba salát z mrkvičky ?( kuře , hovězí maso, občas libový vepřový mu peču na zelenině, nebo mu k tomu udělám dušenou zeleninku) k večeři má většinou zeleninovou polévku nebo zůstatek od oběda. Minule jsme mu chtěla uvařit kuře na paprice,ale prostě není tam zelenina tak jsem se na to vyprdla, chci aby měl syn každý den zeleninku, jak to řešíte u jídel kde se zelenina prostě nehodí :think:

Jinak jídelníček u našeho malýho je
ráno Jogurt s banánem či přesnídávkou
dopoledne jako žužlání jablka, banán ,mandarinka
Oběd dneska pečený vepřový na zelenině s bramborem
svačina rohlík ,lučina dětká šunka či dětský plátkový sýr
večerě někdy kaše, někdy polévka,
jinak odpoledne zase jako žužlání ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
27.11.11 12:22

Myslím, že jídelníček má opravdu vyvážený a když nedáš k obědu zeleinku, už se v tomto věku tolik nestane.Já třeba kuře na paprice dávám a neřeším to.Dcera třeba miluje mrkvový saláte s jablíčkem.tak potom nahrazuju zeleninu takto a nebo do zapečených brambor jí dávám hrášek,mrkev a cuketu nebo květák když má a brokolici aby tam tu zeleninku měla.

• Citovat
  • Upravit
veverunka11
27.11.11 12:44

jídelníček je vyvážený a ted se v tomto věku už nic nestane,když nebude mít zeleninku k obědu,dávej mu salátky jako mrkvička s jablíčkem apod,

• Citovat
  • Upravit
3380
27.11.11 12:48

V tomto věku opravdu nemusí mít každý den k obědu zeleninu. Zvlášť pokud píšeš,že mívá k večeři zeleninovou polévku. A na svačinku může i syrovou zeleninu, třeba tu mrkev, nebo moje děti třeba mají rádi papriku, okurku …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
27.11.11 13:14

:potlesk: Moc hezky vaříš prckovi. Obecně platí, že dopoledne se dává ovoce, odpoledne zelenina. Zkus mu odpo na žužlání třeba trošku ovařit na proužky nakrájenou mrkev, petržel, růžičku brokolice atd nebo už můžeš pomalu zkusit nakrájet na malé kousky kousek rajčete (bez jadýrek), papriky, okurku atd a nechat ho si to napichovat vidličkou.

Dala bych trochu víc pečiva - zdrojů energie, ketrou děti potřebují a možná bych odpo přidala nějaké mléčné věci, alespoň ve dny, kdy není kaše (trošku acidomléka, pár lžiček jogurtu, Caro s mlékem…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
27.11.11 14:23

jo jeětě jsem zapomněla večer před spaním UM a ráno UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie